Imam ATI grafičku x1650pro, PCI-express x16 , dva izlaza. Na jednom je spojen TFT monitor LG 22” (rez. 1920X1050) DVI kablom a na drugom TV LG 32” (rez. 1366X768) VGA kablom.
Ne uspevam da kloniram desktop tako da bude normalna slika i na TV-u.(identičan sadržaj) Do skora sam imao monitor rezolucije 1440x900 pa je slika na TV-u izgledala koliko toliko dobra, ali sad sa ovim 22” nikako ne ide. Instaliran je najnoviji driver kao i Catalyst Conrol Center, verzija 10.2. Operativni sistem je win 7, ali i pod Xp-om je situacija ista.
Da li neko ima iskustva sa ovim kloniranjem? I da li je moguće da se dobije ista slika.
Ako ova moja grafička to ne podržava, da li neko ima iskustva sa kojom grafičkom bih dobio identičnu sliku sa monitora na TV.
Pa logično da ne možeš da kloniraš sliku kad su ekrani različitih rezolucija. Mislim, možeš da je kloniraš ali onda na jednom displeju neće biti native rezolucija. Po meni najbolje rešenje je da HDTV spojiš sa grafikom putem HDMI kabla i podesiš clone mod sa rezolucijom 1920x1080. Na monitoru će ti biti slika pixel to pixel a na HDTV-u ćeš dobiti koliko toliko dobru sliku. E sad ako ti je bitno da ti na HDTV-u slika bude pixel to pixel (native), onda je podesi na 1360x768 i vozi. Idealno rešenje u ovom slučaju ne postoji. Jedino ako ti nije bitno da bude klonirana slika onda možeš zasebno da podesiš displeje u neki drugi mod (dual ili extended) i da na oba displeja pudu native rezolucije.
Za svaki display zakačen na Radeon kartice možeš kroz Catalyst CC da forsiraš resolution i refresh rate. Probaj opcijom force -tv detectda nateraš os da prepozna rezoluciju tv-a.
Ćak i ako to ne uspe izguglaj metodu manuelnog dodavanja rezolucije.
Istu sliku možeš da dobiješ clone desktop modom samo u tom slučaju, tvoj LG 22 će morati da obori rezoluciju sa 1920 x 1080 na 1366 x 768 da bi klon bio moguć. Klon se uvek prilagođava displeju manje rezolucije.
Predpostavljam da zelis da gledas filmove i sl. na TV-u, u tom slucaju bolja ti je kombinacija extened mod. Ovim nacinom tv i monitor mogu da imaju razlicite(nativne) rezolucije, i ja isto imam ati i isti slucaj kao i ti.
+1 ka to koristim kod mene... gledas film + ostene ti monitor za potrebljiv, da tako kazem... mada sam clone koristio na GF2 :D
:: Predpostavljam da zelis da gledas filmove i sl. na TV-u, u tom slucaju bolja ti je kombinacija extened mod. Ovim nacinom tv i monitor mogu da imaju razlicite(nativne) rezolucije, i ja isto imam ati i isti slucaj kao i ti.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.