Stavio novu termalnu pastu na graficku dobio istu temperaturu.....
STRANA 1 OD 1
Flynn
Stavio novu termalnu pastu na graficku dobio istu temperaturu.....
05.05.2010. 18:14
T26546
status: user broj poruka: 249
Resih da kupim noctua nt h1, pre toga skinem staru sa ati 4770 i opet imam 51 stepen dok surfujem netom...... Do pre par nedelja i uopste proslog leta uvek bi bila temperatura 40-43 dok se ne radi nista zahtevno (igranje). Dal treba vreme da pasta pocne da deluje ili..........
Re: Stavio novu termalnu pastu na graficku dobio istu temperaturu.....
05.05.2010. 18:24
status: user broj poruka: 5710
naravno da treba da prodje neko vreme, ne moze nista preko noci...pusti je da se odmori par dana, pa je posle dobro preznoji...
:: Resih da kupim noctua nt h1, pre toga skinem staru sa ati 4770 i opet imam 51 stepen dok surfujem netom..... :: Do pre par nedelja i uopste proslog leta uvek bi bila temperatura 40-43 dok se ne radi nista zahtevno (igranje) :: Dal treba vreme da pasta pocne da deluje ili......... ::
Ne verujem u to, vise verujem da to ima veze sa nekim procesima u pozadini, ebem li ga. Meni je hd4890 konstantna temperatura na idle 59-60.Kuciste je TT, znaci nije do protoka vazduha. mislim da je to ok,a da ranije nije bilo ok : ))
Re: Stavio novu termalnu pastu na graficku dobio istu temperaturu.....
05.05.2010. 19:07
status: user broj poruka: 4710
hahaahhaha, znachi svashta ovde mogu da vidim!!! :)))
Da to tako obichno ide, kad kartica ima reumu namazesh pastu pa mora neko vreme da prodje dok ublazi bolove(tj smanji temperaturu). :D :D
:: Resih da kupim noctua nt h1, pre toga skinem staru sa ati 4770 i opet imam 51 stepen dok surfujem netom..... :: Do pre par nedelja i uopste proslog leta uvek bi bila temperatura 40-43 dok se ne radi nista zahtevno (igranje) :: Dal treba vreme da pasta pocne da deluje ili......... ::
Re: Re: Stavio novu termalnu pastu na graficku dobio istu temperaturu.....
05.05.2010. 19:12
status: user broj poruka: 12798
Vidis da se zajebava covek, valjda vidis smiley-a u naslovu poruke... __________________ Scourge of PCBerza
:: hahaahhaha, znachi svashta ovde mogu da vidim!!! :)) :: :: Da to tako obichno ide, kad kartica ima reumu namazesh pastu pa mora neko vreme da prodje dok ublazi bolove(tj smanji temperaturu). :D : :: :: :: :: Resih da kupim noctua nt h1, pre toga skinem staru sa ati 4770 i opet imam 51 stepen dok surfujem netom..... :: :: Do pre par nedelja i uopste proslog leta uvek bi bila temperatura 40-43 dok se ne radi nista zahtevno (igranje) :: :: Dal treba vreme da pasta pocne da deluje ili......... :: ::
...zamenio pastu na Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz i tek danas je spala temperaturaza 2-3 stepena u odnosu na ranije....sacekaj malo(+ pre neki dan je bilo hladnije nego danas)
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1 Asus P5Q-E 2x2GB Kingston 800MHz 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz CM Elite 332 Thermaltake 400 W Lite Power WO161 Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs Sky Star 2 Rev 2.6B
Umesto da se rugate, pokusajte da pomognete coveku (ko nece..
05.05.2010. 23:58
status: user broj poruka: 11001
.ne mora, ali ne mora ni da se javi).
@Flyn: samom zamenom paste neces bitno (ili neces nikako) smanjiti temperaturu graf. karte, CPU-a itd.), iako postoje testovi koji, navodno, pokazuju da, ako se primeni neka ultra-efikasna pasta, radjena na bazi srebro-oksida itd. itd. sa istim kulerom hladjenje odgovarajuce komponente postaje za 2-3 pa i vise *C efikasnije.
Ono sto predstavlja siguran dobitak, to je primena boljeg, efikasnijeg kulera koji ima vece i ( u smislu upijanja toplote) efikasnije telo nacinjeno od bakra, aluminijuma, magnezijuma...) i/ili bolji (efikasniji) sistem odvodjenja toplote koju je telo prikupilo (heat-pipe, 1 ventilator ili vise njih itd.).
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.