U pitanju je prilicno renomiran sajt, pa njihove testove uzimam za ozbiljno. A oni ovde pokazase da Asus laze pri reklamiranju svoje 5830 DirectCu kartice (da bude jos gore, oni imaju i 5850 karticu sa istim sistemom hladnjenja). Elem, to sto lazu o kuleru i nije toliki problem, ali to sto je kuler zapravo i losiji od referentnog - to jeste, Ovaj kuler nije sposoban da rashladi karticu pri overkloku - kartica postaje i vrela i bucna. Ne znam koliko se bolje ponasa na 5850 koji se nesto manje greje, ali ne verujem da je velika razlika... Asus polako postaje firma cije graficke valja izbegavati :( Najgore od svega je sto ce se ovakvi modeli prodavati odlicno, jer je to Asus... Da se razumemo, nije kartica losa, ali je verovatno najlosiji 5830/5850 koji mozete kupiti :(
Na zalost, i meni izgleda da je tako - za poslednje dve godine...
02.05.2010. 21:58
status: user broj poruka: 11001
povremeno se baveci servisom `naleteo` sam na 3 crknute graf. karte i sve su spadale u Asusovu TOP kategoriju. Jedna od tih karti je bila i moja 8800GT. Veoma je zanimljivo i to (a ni najmanje slucajno) sto su od ove tri karte dve pregorele vrlo kratko vreme po isteku garancije (mojoj je riknula memorija nepunih nedelju dana po isteku garantnog roka).
Re: Na zalost, i meni izgleda da je tako - za poslednje dve godine...
03.05.2010. 00:35
status: user broj poruka: 721
Pa ja sam imao prilicno lose iskustvo sa Asus-om. Prvo sam mislio - mozda sam ja maler, ali izgleda da nije tako. Najgore od svega je sto se prodaju na kilo, samo zbog imena... A npr. svaki MSI - koga svi odreda pljuju - mi je radio super...
:: povremeno se baveci servisom `naleteo` sam na 3 crknute graf. karte i sve su spadale u Asusovu TOP kategoriju. Jedna od tih karti je bila i moja 8800GT. Veoma je zanimljivo i to (a ni najmanje slucajno) sto su od ove tri karte dve pregorele vrlo kratko vreme po isteku garancije (mojoj je riknula memorija nepunih nedelju dana po isteku garantnog roka) :: :: ::
Ma isti je to djole..Sve su one bukvalno referentne..Razlika je samo u primerku chipa i sto je na Asus-u cini mi se digitalna naponska sekcija.. update..Zaboravih reci i da je bios odlican kod Asus-a kao i timinzi memorije..
:: Asus 5850, i realno kartica je bombonica...bolja je od sapphirove bas za tu razliku u ceni, malo hladnija i malo bolji o :: :: http://techgage.com/reviews/asus/eah5850/asus_eah5850_01_thumb.jp :: :: Nisam ranije imao ASUS kartice...ova je stvarno kvalitetno uradjena, a pakovanje je posebna prica.. :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
Cak i da je kartica OK, mrzim kada reklamiraju nesto sto nema veze sa istinom: bakar na GPU - koga nema, 16-faznu naponsku - koja postoji u fantazijama inzenjera itd... Nisu ni ostali bolji (MSI i GigaByte), ali ovo laganje kupaca je bzvz... Jes` da je toga oduvek bilo, ali pocinju da preteruju.
:: Asus 5850, i realno kartica je bombonica...bolja je od sapphirove bas za tu razliku u ceni, malo hladnija i malo bolji o :: :: http://techgage.com/reviews/asus/eah5850/asus_eah5850_01_thumb.jp :: :: Nisam ranije imao ASUS kartice...ova je stvarno kvalitetno uradjena, a pakovanje je posebna prica.. :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
Fiscal 2010 included a 0 million charge associated with the repurchase of stock options from employees, and it also included a 9 million warranty charge.
Pardon, nisam pljuvao Asus-a niti to nameravam. Jednostavno sam izlozio sopstveno iskustvo. Da bih bio jasniji, upotpunicu ono sto sam ovim povodom napisao u prethodnom komentaru: tokom pomenutog perioda kroz ruke su mi prosli i kompovi koji su sadrzavali graf. kartice drugih srafciger-firmi (Gainward, GigaByte, Palit...) a u tri slucaja pregorevanja takvih karti - sve sami Asus. Uz to, ni jedna od pregorelih karti nije bila overklokovana (ona moja je inace jedina GeForce karta koju nisam overklokovao, a izmenjao sam ih onoliko, od dvojke do ove koju vozim danas - 9800GT). Da li se neko danas seca Abit-a i njegove serije Siluro? Ja sam imao GF 4 4200 iz te serije (AGP) i overklokovao joj memoriju za PEDESET % a GPU za 20. Karta se usijavala (sva je bila oklopljena rebrastim hladnjacima) kao ringla, ali ne samo da nije riknula vec jos uvek radi (kod drugog vlasnika), doduse, na default frekvencijama...
:: A sto Nvidia treba da plati119 miliona dolara za garancije to nikog ne zanima .Bitno da se sad pljuje jedna od firmi koja ima najmanje gresaka u IT svetu :: http://seekingalpha.com/article/199253-nvidia-look-ahead-to-april-2010-quarterly-result :: :: Fiscal 2010 included a 0 million charge associated with the repurchase of stock options from employees, and it also included a 9 million warranty charge.
> tortojed jedno pitanje, zanima me, da li ti je stvarno crkla neka graficka od Palit-a, ili to kazes onako...? ali ako je neka iz low segmenta, ne racunam...
:: Pardon, nisam pljuvao Asus-a niti to nameravam. Jednostavno sam izlozio sopstveno iskustvo. Da bih bio jasniji, upotpunicu ono sto sam ovim povodom napisao u prethodnom komentaru: tokom pomenutog perioda kroz ruke su mi prosli i kompovi koji su sadrzavali graf. kartice drugih srafciger-firmi (Gainward, GigaByte, Palit...) a u tri slucaja pregorevanja takvih karti - sve sami Asus. Uz to, ni jedna od pregorelih karti nije bila overklokovana (ona moja je inace jedina GeForce karta koju nisam overklokovao, a izmenjao sam ih onoliko, od dvojke do ove koju vozim danas - 9800GT). Da li se neko danas seca Abit-a i njegove serije Siluro? Ja sam imao GF 4 4200 iz te serije (AGP) i overklokovao joj memoriju za PEDESET % a GPU za 20. Karta se usijavala (sva je bila oklopljena rebrastim hladnjacima) kao ringla, ali ne samo da nije riknula vec jos uvek radi (kod drugog vlasnika), doduse, na default frekvencijama.. :: :: :: :: A sto Nvidia treba da plati119 miliona dolara za garancije to nikog ne zanima .Bitno da se sad pljuje jedna od firmi koja ima najmanje gresaka u IT svetu :: :: http://seekingalpha.com/article/199253-nvidia-look-ahead-to-april-2010-quarterly-result :: :: :: :: Fiscal 2010 included a 0 million charge associated with the repurchase of stock options from employees, and it also included a 9 million warranty charge.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.