Na bratovom racunaru sam uzeo da igram posto sam ovih dana na odmoru i u igri BC2,iako je sve podeseno na high jer znam mu moze izdrzati masina,posle nekog vremena igranja zabaguje slika i izadje iz igre a dole na task baru pojavi se sledeci tekst... `Display driver stopped responding and has recovered` Burazer ima monitor SAMSUNG 795DF i namestenu rezoluciju 1152x864 ali kao pise da je recomended 1024x768,mada kad sam sad podesio i tu opet izleti E sad jel to do Drajvera za graficku ili to sto je monitor malo stariji pa on nemoze da to izgura il je do masine a ima graf.5670 1GBDDR5 koja mora da cupa bar na tako nizim rezolucijama! Inace je Win 7 64bit AKO neko zna nek pomogne...??????
vec lepo otvori kuciste i ocisti kuler na grafickoj , usled pregrevanja vent ti ne uspeva da ohladi grafu pa ti pise poruku i izlazi iz igre, nije lose ni termalnu da promenis, a komp se cisti na svakih mesec dana, ne sipas gorivo al zato ciscenje mora da padne!!!POZZ
ne bash uvek zato shto se to i meni deshavalo sa pojedinim igrama, one kao da preopterete hardver pa puknu i pishe driver stopped responding, to mi se deshava obichno kad preopteretim ovu moju grafu, tj ukljuchim i aa i af i sve na max, i djavola ne moze da isprati sve to i onda se rokne, kad smanjim podeshavanja onda rade lepo sve igre. pozdrav
:: :: :: :: vec lepo otvori kuciste i ocisti kuler na grafickoj , usled pregrevanja vent ti ne uspeva da ohladi grafu pa ti pise poruku i izlazi iz igre, nije lose ni termalnu da promenis, a komp se cisti na svakih mesec dana, ne sipas gorivo al zato ciscenje mora da padne!!!POZZ
Driver Packaging Version 8.712-100302b-096979C-ATI Catalyst™ Version 10.3 Provider ATI Technologies Inc. 2D Driver Version 8.01.01.1010 2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000 Direct3D Version 8.14.10.0735 OpenGL Version 6.14.10.9704 Catalyst™ Control Center Version 2010.0302.2233.40412
Jel to to sto treba?
:: Pripali gpu-z pa vidi, najlakše tak :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Nije,kaze da nista nijed irao od kad je kupljen! Zato je i meni cudno jer n everujem da u 1280x768 ili1152x864 nemoze da tera sve na high... Evo sad sam opet probao i ide sve kao podmazano ali kaze da se to desi nekad posle sat,dva vremena a nekad posle 15 min...???
:: Drajver je ok. Jel ti burazer možda overklokovao grafičku :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Možda bi mogao i da pripališ taj gpu-z u pozadini dok igraš pa posle da pogledaš temperature, ta karta se ne greje mnogo ali možda je škart ko što je jedan lik ovde nedavno uzeo pa imao neke blesave temperature..
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Nije powercolor nego gigabyte,sad sam pogledao i temp je 47,48C pri normalnom radu znaci ne u igricama a fan speed je 28%.Da nije to problem tj da nebih trebao nesto da podesim??
:: Reci mi samo jel možda powercolor 5670 :: :: Možda bi mogao i da pripališ taj gpu-z u pozadini dok igraš pa posle da pogledaš temperature, ta karta se ne greje mnogo ali možda je škart ko što je jedan lik ovde nedavno uzeo pa imao neke blesave temperature. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
U čemu vi držite tu kartu, u rerni? Pa ona se više greje od mog GA 4870, a valjda je svima poznato koliko se 4xxx serija greje više od 5xxx serije. Napravite malo ventilaciju u kućištu. Mogu samo da zamislim kolika je temperatura karte pod opterećenjem, kada je 50 u stanju `lelemudanja`.
Batali win 7 64 bit...Vrati se na XP i neces imati problema...To se i meni desavalo sa Win 7, grafika 4850 sa zalmanovim hladjenjem...Nema veze sa hardverom,jednostavno OS ne lezi ovim kartama...Zasad...
znam puno ljudi koji su imali taj problem.....ja verujem da plocha matichna jednostavno ne trpi neke kartice ili sto kaze ovaj pre mene mozda je do operativnog sistema mada ja sumnjam vise na matichnu plocu, ne podnosi tu grafiku ( gigabyte ) probaj sa safir ili asus.
E svašta čovek da pročita na ovom forumu, te nije dobar sistem, ne trpe se matična i grafička... gluposti koliko hoćeš! Instaliraj novije drajvere ili reinstaliraj te koje imaš, ali kako treba, i rešićeš problem. Pozdrav!
Ma vec ima neki drajver(noviji kolko sam ja razumeo) ali kad sam ukucao tacan model izbacio mi je ovu verziju! Da probam nju da instaliram tj jel treba nesto pre toga da brisem ili samo instal a on ce sve sam da uradi...?
:: E svašta čovek da pročita na ovom forumu, te nije dobar sistem, ne trpe se matična i grafička... gluposti koliko hoćeš! Instaliraj novije drajvere ili reinstaliraj te koje imaš, ali kako treba, i rešićeš problem. Pozdrav
Videces da ce ti se javiti isti problem i kad instaliras NAJJJJnoovije drajvere!!! Kako god ja ti kazem sta je pravi problem a ti kako koces batice.....ti gubis vreme ne ja AJ zbogom i sretno.
Pa sta daradim,da menjam plocu koja je kupljena pre 15 dana samo zbog toga sto je temp. visoka??? Probacu sa drugim resenjima,to menjanje je zadnja opcija...
:: :: Videces da ce ti se javiti isti problem i kad instaliras NAJJJJnoovije drajvere!!! Kako god ja ti kazem sta je pravi problem a ti kako koces batice.....ti gubis vreme ne ja AJ zbogom i sretno :: ::
Computer/System properties/Device Manager/Display adapters/Driver/Uninstall, da ti ne objašnjavam kako da očistiš ostatke sa Driver Cleaner-om pošto će ti biti komplikovano, izbriši svaki folder što imaš u Program Files (x86) i u Program Files a ima veze sa ATI-jem pa uradi makar Disc Cleanup iz Windows-a ili ako imaš program TuneUp Utilities, CCleaner... uradi čišćenje sistema pa restartuj računar, sačekaj da Windows sam instalira drajver za grafičku pa onda instaliraj zadnji drajver sa AMD/ATI sajta i trebalo bi da ti ovo reši problem. Pozdrav pa javi šta si uradio!
:: E svašta čovek da pročita na ovom forumu, te nije dobar sistem, ne trpe se matična i grafička... gluposti koliko hoćeš! Instaliraj novije drajvere ili reinstaliraj te koje imaš, ali kako treba, i rešićeš problem. Pozdrav
:: Kako objasnjavas da se Display driver stopped responding and has recovered,javlja samo na win7,na istim stvarima,sa istim igrama,na istim drajverima,a na xp ne.Provereno na vise sistema...Okreni koji hoces drajver isti k.... se desava.Uvek.Iskljucivo na win7.Ja ne znam,nadji logiku.Ali molio bih,ne natucaj,ili,ili...Pametan si,znas ti to.
Bez ljutnje, nisam mislio nikog da uvredim. Problem je ili grafička ili drajver, a zašto se to dešava ti sa sigurnošću ne bi mogli reći ni NVIDIA, ATI i Microsoft zajedno. Iz nekog razloga, tipa GPU vs TV karta vs JDownloader vs 100 drugih drkalica, drajver od grafičke pobrljavi i reinstalacija istog rešava problem. Hvala za zadnju rečenicu. Pozdrav!
:: :: :: :: :: E svašta čovek da pročita na ovom forumu, te nije dobar sistem, ne trpe se matična i grafička... gluposti koliko hoćeš! Instaliraj novije drajvere ili reinstaliraj te koje imaš, ali kako treba, i rešićeš problem. Pozdrav :: :: :: :: Kako objasnjavas da se Display driver stopped responding and has recovered,javlja samo na win7,na istim stvarima,sa istim igrama,na istim drajverima,a na xp ne.Provereno na vise sistema...Okreni koji hoces drajver isti k.... se desava.Uvek.Iskljucivo na win7.Ja ne znam,nadji logiku.Ali molio bih,ne natucaj,ili,ili...Pametan si,znas ti to.
likovi kod kojih ti je burazer kopio komp ili je to radio burazer ili neko treći. Očigledno je da je neko loše odradio posao. A ovo da je Win7 loš i da grafička ne valja su samo priče amatera.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.