dvoumum se izmedju 4870 hd 512mgb ili 5770 512mgb, karta mi treba za igrice i samo za igrice. znaci interesuje me koja je bolja za igre koja pokazuje fise fps u novim igrama.
i jos samo nesto imam maticnu asus p5qpl-am koja ima pc express 16 obicni nije 2.0 ima li to kakver veze , tj da li to umanjuje mnogo njene performanse.
Od te dve 5770 je malo bolja, jesi li mi ti poslao mail, reci cu ti cenu mozda sutra, pitao sam odavno lika za Vapor-X i za obicnu 5770, obe su od po 1 GB ?
4870 je brza,malo,al ne racunajuci drivere,e sad kolko to moze da izmeni ne znam,ali uvek bi uzeo novo,jer ipak je bolje,manje,manje trosi,manje se greje itd...dx11 u drugom planu,jer nema dosta igara dx11,a i on ,po meni,ima smisla samo od HD5800 serije
od te dve u svakom slucaju,HD5770,razlika je mizerna,a ekonomicnost i tisina na strani hd5770 i vidi da uzmes model od 1gb,razlika je zaista mala ,a vredi
Bolje ce biti ispeglani driveri za 5770 nego za 4870, na netu nema nesto mnogo bench-ova 5770 512MB, 1GB je nekih 5% +-2 % brza od 4870, 5770 512MB bi trebalo malo da bude brza od 4870 negde ista, eventualno negde sporija. Ali mnogo stvari ima 5770 koje nema 4870, pa je sveobuhvatno bolja kupovina. GTX260 je brza od obe, ali ipak je to matora karta.
Pozdrav!
:: 4870 je brza,malo,al ne racunajuci drivere,e sad kolko to moze da izmeni ne znam,ali uvek bi uzeo novo,jer ipak je bolje,manje,manje trosi,manje se greje itd...dx11 u drugom planu,jer nema dosta igara dx11,a i on ,po meni,ima smisla samo od HD5800 serij :: :: :: od te dve u svakom slucaju,HD5770,razlika je mizerna,a ekonomicnost i tisina na strani hd577 :: i vidi da uzmes model od 1gb,razlika je zaista mala ,a vred :: :: ::
ako mislis na gtx 260 core 216,ta verzija bolja je ona i od 4870 i 5770 e sad,koje napajanje imas?
mogo bi da potrazis ovde na forumu,pre neki dan je neko(ne znam tacno ko)hteo da proda xfx gtx 260 black ,tako neshto,sa garancijom
ako ne ,uzmi tu,ali pod uslovom da imas solidno napajanje i neki coolin system,kakav takav nece ona praviti nenormalne temperature,ali svakako ce biti vise od hd5770
nishta alarmatno neko ce sad ovde reci,uzmi hd5770 novije,manje trosi,i hladnije,ali gtx 260 core 216 je ipak bolja
nego koji tacno model?
e bas da je matora karta,to tesko,mozda je malcice stara,al da je matora to tesko ako gledas samo performanse onda gtx
i GTX260, kupi novu 5770 i bices prezadovoljan jednostavno moderniaj karta, proizvod koji je bolji za buducnost. Drajveri samo mogu da donesu poboljsanje sto ne vazi i za 4870.... 5770 se dosta bolje klokuje nego 4870. A GTX260 je tu negde nije bolja nego su sve te karte jako slicne po performansama, odnosno kad bi upalio igru bez FRAPS-a to bi bilo isto iskustvo sa svakom.
niste trebali nvidiu da pominjete sad kad se jave nvidijasi ima da bude opste kolektivna polemika da je nvidia bolja za 5 10 fps-a i da se isplati u potpunosti skuplja cena i da nije bitna uopste dx 11 i manja potrosnja :))
Nego moje mishljenje je ovako, od 4 bi uzo 4870 ili 4890(ali obe su matore i vise trose), 4890 je bolja od 5770 za oko 10 frejma negde vise negde manje(ali da se ne zebavamo kom nije bitan broj frejmova, obe ima da teraju na +30 frejma sve igre, nisam probao ali sam uveren u to), od nvidie ove 2xx bi uzo samo gtx275, to je po meni najbolje i sve vishe od toga je nepotrebno a i preskupo, i da obavezno DRAZO da uzmes sa 1 giga sve ispod je besmisleno(ta 5770 bi trebalo do 1680 da tere sve u punom sjaju a za full hd rez nisam siguran jer nisam probao nigde, ali bi i to trebalo da tera na max samo da se smanji AA i AF msm). Pogledaj ima ovde nekoliko tema sa ovim karticama a imas i dosta testova po netu pa ces da se uveris u razlike izmedju snaga svih ovih kartica. pozdrav
:: majka za sve pare i sve te navedene grafe,po svim 4870 1gb i dalje je jaca na vecim rez od 577 :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
U narednih par dana treba da uzmem 5850 onda ide na dobos ova moja 4890...ne reklamiram se i onako cim je bacim na oglas ima telefon da se usija...jer je u top 5 4890(nereferentna, ledena i tiha)
Realno po meni to je najbolja kupovina u tom rangu - polovna 4890
Jos jedan glas za 4890 polovnu...nema sta da traze ove karte pored nje...
:: U narednih par dana treba da uzmem 5850 onda ide na dobos ova moja 4890...ne reklamiram se i onako cim je bacim na oglas ima telefon da se usija...jer je u top 5 4890(nereferentna, ledena i tiha :: :: Realno po meni to je najbolja kupovina u tom rangu - polovna 489 :: :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
nego polovno al dobro kako hoce covek 4890 je oko 10-15% jaca od 5770 i 4870.... To moze da se postigne overklokom 5770 na primer bez problema, ali opet i 4890 se klokuje. Ja sam i dalje za 5770 medjutim zbog vise stvari :)
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.