i ne mogu da se odlucim oko odabira graficke kartice! U ponudi su mi sledece 4:
Sapphire X1600 PRO 128M GDDR3 PCI-E VGA / TVO / DVI-I (ROHS) LITE Sapphire RX1600 PRO 256M DDR2 PCI-E TVO DVI-l Gigabyte VGA ATI RX1600 PRO 256MB PCI-e 128b DVI TV-OUT Gigabyte VGA NVD NX7600GS PCI-E16x 256MB DDR DVI
dakle, koja od ove cetiri ima najbolje performanse i koja bi najbolje legla uzc gore navedenu konfiguraciju?
Nemoj da uzimas taj Pentium 4, uzmi bolje Core 2 Duo E6300, mislim da isto kosta ili je razlika neki +-10 eura, a mnogo je bolji, nije bas mnogo, ali je bolji... Ako vec uzimas 7600 GS, doplati jo 15 eura i kupi 7600 gt, koja je mnogo bolja... Pozdrav
Jebiga, nemam keša toliko... sada treba da puknem za sve novo, pa za godinu dana kada izađe Intel sa 4 jezgra, uzeću njega! A nažalost, nema u ponudi ta grafička... a ni ja nemam više keša!
Bitno mi je da znam koja je najbolja od ove 4 ponuđene!!!!
Ja bih ti preporucio da uzmes jednu od Sapphirovih graficki (ATI Sapphire je majka), mozda najpre ovu Sapphire sa 256MB-a... prvenstveno ATI-ja zbog toga sto hoces video izlaz koliko vidim... Ge-Force 7600GS ima nesto bolje perfomanse u igrama jedino ako jedna od ove dve nije CF verzija ali za DVI se zna da je ATI besprekoran...
Uzimash dq6 , a nemash para da dodash za core2duo? Onda kupi jeftiniju plocu ,pobogu !!! Ili ne uzimaj 925,nego 805 ili 820 , pa razliku dodaj za bolju grafiku,jer uzeti 1600 pro u ovome trenutku je cisto bacanje para !!! Pogledaj kolika je razlika izmedju dq6 i ds4 ili cak i ds3 , ako hoces gigabyte ili asus-ove p5b deluxe,pa vidi gde moze da se ustedi i kupi dobar proc.ili grafiku jer dzabe ti sve ostalo kad se ne vidi ili nema sta to da tera! `Ajd u zdravlje! (ma kakav 925 ili ati 1600pro nemoj da si lud)
ATI GB 1600 Pro 256MB DDR PCI-ex je potpuno bezveze kartica. 3D MARK 2003 postize oko 6950 na default frekvencijama (koje su, inace, manje od propisanih za 15-ak MHz, ne secam se tacno). U igrama, npr. Heroes V, nikakav boljitak ne donosi u odnosu na npr. ATI 9800 Pro AGP - secka cim podignes podesavanja iznad "low". U FEAR jeste napredak u odnosu na 9800 Pro, dok je malo slabija od 7600GS.
Sa druge strane, 7600GS me sasvim zadovoljila. U 3D MARK 2003 postize 8986, a Herous V tece glatko na visim podesavanjima. Generalno, u svim novim igrama se OSECA napredak - ne seckaju na srednjim podesavanjima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.