Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Neko ko ima LG wide?
STRANA 1 OD 1
zmijuga Neko ko ima LG wide? 19.11.2006. 13:20 T2635

status: user
broj poruka: 10

Treba mi neko ko ima LG wide nije bitno da li je 19 ili 20, samo da mu postavim neka pitanja.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SPAKLIEY A pitanja su... 19.11.2006. 13:26 #9873

broj poruka: 239
Pa postavi ih:)

zmijuga Lg 19.11.2006. 14:00 #9879

Prilikom povezivnja preko DVI da li je neko imao problema, posto ja nikako ne uspevam. Znaci da li ste dobili sliku na monitoru bez instalacije drivera i da li vam je sve OK?
MaliAbner Cini mi se... 19.11.2006. 14:48 #9881

broj poruka: 7769
Cini mi se da si pre par dana vec postovao istu temu na forumu.
Kad sam to procitao malo sam se zamislio oko kupovine LG L204WT (24245 din.), i kupio sam ga bez probe u radnji kutija je otvorena da vidim ima li sve sto ide uz njega i da nije fizicki ostecen.

Koristim ga vec 5 dana i nemam nikakvih problema.

Kako sam ga doneo kuci raskrcio sam astal, stavio monitor na njega i povezao na struju i DVI interfejs, proradio je iz prve, i nikakvih (cukni vo drvo, cukni tri pati... "leb i sol") problema nema, jedino sto i dalje nema mnogo vise mesta nego ranije, sirok je bre moracu da mu napravim postolje ne bih li ga podigao malo u visinu sa ocima.

Kad su me zvali iz radnje gde sam rezervisao i rekli mi da mogu da ga podignem ali bez probe, prvo sam se zabrinuo da nije neko vratio monitor sa mrtvim pikselima pa da ga pustaju dalje u prodaju ali nije to u pitanju nego originalno pakovanje, odnosno kako da nesto sto ima otvorenu kutiju prodaju kao novo.

Znaci u tvom slucaju jedno ili drugo tj. ili monitor ili grafika nisu ispravni, ali mi isto tako nije jasno zasto monitor ne odnses kod nekog drugara i ne probas kod njega normalno ako grafika ima DVI (a u poslednje vreme ga svaka graficka ima) ako ni kod njega ne radi onda je monitor ako radi onda ti ne valja graficka.

Ovo ce ti zaista resiti dilemu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

zmijuga Lg 19.11.2006. 15:35 #9882

Evo danas sam ga nosio kod dva ortaka, i ne vredi nece ni da se upali.

Pisko Pazi sad: 19.11.2006. 16:00 #9883

broj poruka: 6650
Sad će neko da kupi tog LG-a sa otvorenom kutijom, čisto da vidi da nema crknutih pixela, a za DVI... kod kuće....
VMARC Re: Lg 19.11.2006. 17:20 #9885

broj poruka: 9425
Jedino sta ti ostaje jeste jos najglupolja stvar, da proveris DVI kabl, pa svejedno nazad u prodavnicu, po drugi kabl ili po drugi monitor :)
Na isti monitor, tj popravljen ako nije kabl u pitanju, ne pristaj nikako. To je LG, imaju odlicne panele, bolje od Samsunga, ali kvalitet izrade... vidi se iz prilozenog.

Za sada su se ViewSonic po meni najbolje pokazali od svih TFT monitora, sa 2 godine garancije, izuzetnim panelima i 0 tolerancije na mrtve piksele. Ako budes imao prilike zameni tog LGa za odgovarajuci WS, mozda ces morati malo da doplatis ali vredi... veruj mi.
Pozz.
Minus Definitivno tu nesto ne valja... 19.11.2006. 18:43 #9889

broj poruka: 4
Vidi ovako, i burazer je uzeo LG204WT i DVI radi, ali definitivno nesto tu nije kako treba.
Zavisi koju graficku imas, ako ti svi ortaci imaju ATI graficke, ili starije graficke nece raditi DVI.
Buraz ima x1600pro, znaci poslednju generaciju ATI kartice i DVI mu ne radi dok se dize komp, tj BIOS se ne vidi, slika se pojavi istog trenutka kada se ucitaju driver-i u windowsu, i mogu ti reci da je slika preko DVI-a vidno bolja i kristalnija.
Znaci bez dobro instaliranih driver-a DVI ti nece raditi.

Ali mi imamo drugi problem, monitor-u je native rezolucija u 1680x1050, i tu rezoluciju bez ikakvih problema teramo analogno preko VGA izlaza....ali preko DVI nema sanse da je poteramo.
Razni driver-i, razna testiranja, jednostavno ili je do graficke koja ne moze da potera tu rezoluciju preko DVI-a ili je do LG-a to jos nismo otkrili.

Aj poz.

P.S. Nemoj da te to mnogo obeshrabruje ili bedachi, monitor je savrsen i preko VGA izlaza.

zmijuga Lg 19.11.2006. 19:01 #9892

@minus
Ista je prica i kod mene, nemam sliku dok mi ne podigne desktop, i ne mogu da furam max rezoluciju 1440x900 na DVI. Nego 1360x768 i tu naravno nije najbolja slika posto nije njegov maximum. Ne znam sta da radim mislio sam da nije nesto do monitora. Kada sam ga nosio kod ortaka on ima neku novu graficku asus NVIDIA en7900gs koja ima dual DVI kod njega nece ni da se upali verovatno zbog drivera za monitor?

zmijuga Lg 19.11.2006. 19:12 #9893

Aj nek se ukljuci neko ko ima LG wide i radi mu sve ok, da vidim ima li uopste nekog kod koga je sve OK.

MaliAbner Ja imam WIDE i reko sam ti sta da radis... 19.11.2006. 23:48 #9908

Ko sto sam naveo u prethodnom odgovoru pre pet dana sam kupio LG L204WT, doneo kuci skinuo stari samsung SM753s stavio doneseni LG na dvi i vozi misko.

Sistem je pdo XP-om, imam ATI Connect3D 9550/128bit/256mb, i instaliram samo drajver za grafiku, znaci samo drajver bez panela i CCC-a.
Tako da prica sa starim i novim ATI karticama nema osnova.

A sto se tice navodnog nema da mi se vidi bios prilikom podizanja sistema pa nije se video ni sa Samsungom SM753s, jednostavno ga preleti i to je to.

Znaci nosio si kod drugara i tamo je isti problem, ako je tako onda ce biti da je stvar do monitora, jos jedino da probas taj DVI kabel pa da ga nosis na reklamaciju.

Minus RADI 20.11.2006. 12:58 #9929

broj poruka: 4
@maliabner

Nisam ni u jednom trenutku rekao da ne radi, rekao sam da DVI nece da se potera na njegovoj NATIVE REZOLUCIJI koja je 1680x1050, ova ista rezolucija na VGA radi bez ikakvih problema.
DVI max sto smo mogli je cini mi se 1400x900 tako nesto.

Neko gore rece da je isao kod ortaka da proba na 7900 nvidia-i nekoj dual DVI, trebao je to da ischachka kod njega dok je imao sansu, jer ako na toj grafickoj nece da radi DVI na max rezoluciji, onda definitivno nesto ne valja sa monitorom.

Ponavljam, burazer ima Saphire x1600pro ddr2 AGP sto je daleko od fush graficke kartice, al opet dvi nece na 1680x1050 sa svim mogucim driverima, i catalyst, i omega i ngoo, plus je reinstaliram system ispocetka.

MaliAbner Ma niko ne spominje fus kartice... 20.11.2006. 16:24 #9937

Ja sam samo naveo da imam ispod prosecnu grafiku, ubogi ati9550 AGP i da kod mene radi DVI, a prilikom podizanja sistema vidim vozic i welcome panel, pre pojavljivanja samog desktopa.

Isto se videlo i prilikom podizanja sistema sa klasicnim i standardnim CRT monitorim SAMSUNG 753s.

Od kako sam zamenio GF2MX i stavio 9550 sistem se mnogo brze podize, bar tri puta brze nego sa GF2MX. tj ne vidi se nista od onoga sto se videlo prilikom podizanja sistema sa prethodnom grafikom.

I da ne zaboravim da napomenem da u advanced kartici setovanja displeja za monitor pise: LG L204WT(Digital) od slova do slova.

Novije igre imaju podrzanu rezoluciju 1680*1050, tako da klinac tuce kompaniju heroja u toj rezoluciji, da li treba da Vam napominjem da je slika kristalna, cak i NFS Carbon moze da radi u toj rezoluciji ali je vise power point prezentacija nego igranjezbog slabe grafike.

VMARC TV OUT 20.11.2006. 21:10 #9943

broj poruka: 9425
To sto se ne vidi nista do wellcome screeen-a je iskljucivo do atija, jer kada detektuje signal na TVOUT-u automatski postavlja TV kao primarni a DVI kao sekundarni izlaz. Obratite paznju da se na TVu sve vidi od podizanja VGA, odbrojavanja memorije, pa do "trake" win xp.
Tek kada win podigne drajver za grafiku tj wellcome screen onda drajver prebacuje DVI ili Analogni kao primarni a TV kao sekundarni.

Ukoliko TV nije vezan, naravno monitor sve pokazuje...
Neki se 3 puju da im je masina suvise brza pa monitor ne stigne da prikaze sliku :))
zmijuga lg 20.11.2006. 22:36 #9946

Evo ovako,
Kao prvo hvala na opsirnim odgovorima. Meni se desava to da kad mi je uboden TV-out i DVI nista nemam na monitoru dok se ne podignu driveri i ne pojavi desktop, ali kada iscupam TV-out i ostane samo DVI i tada nemam nista na monitoru dok se ne podignu driveri i ne pojavi desktop, znaci ista stvar radio TV-out ili ne dok radi mogu da gledam proveru memorije i one talase. Nosio sam kod ortaka koji je kupio neku NVIDU od 240 eura (dual DVI) i samo smo probali da ubodemo monitor onako bez instalacije drivera, mislim da bi svaki monitor morao da se upali i pokaze neku sliku? Dok se kod mene to nije desilo, onda sam otisao kod drugog ortaka koji ima ATI ne znam tacno koju ali ista prica i kod njega nista. Ne mogu vise das se setim cak mislim da kada meni nisu bili instalirani driveri za ATI-ja X1300, ni meni nije hteo da se upali uopste. Danas sam nasao broj telefona PIN computersa koji su glavni zastupnici za LG monitore i sutra cu da ih zovem i da se raspitam pa cu vam javiti sta sam uradio.
Pozdrav jos jednom
P.S. Sta reci?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs