Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa TV kartom
STRANA 1 OD 1
denasi Problem sa TV kartom 25.04.2010. 13:33 T26321

status: user
broj poruka: 50
Unapred se izvinjavam na duzini poruke...
Koristio sam tv kartu normalno za gledanje tv-a. Odjednom kada sam hteo da pokrenem softver za tv kartu, on vise nije hteo da radi. Samo se pokrene, otvori uvodni prozor programa i onda se iz cista mira zatvori. Promenio sam program, tv kartu, antenski kabl i opet je sve isto. Sta vise sada kada taj kabl koji sam ukljucivao u tv kartu ukljucim u klasican tv imam losu sliku odnosno smetnje. Kada sam sve vratio na staro i odneo komp kod druga, bez problema sam podesio kanale i tv karta je odlicno radila.
Da li je mozda neki problem sa uzemljenjem jer sam primetio kada komp radi a ja jednom rukom drzim antenski kabl i pokusavam da ga ukljucim u tv kartu da me struja malo`pecka` ili je pak problem negde u instalaciji koaksijalnog kabla od strane SBB-a?
Hvala unapred na pomoci!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 25.04.2010. 13:45 #208080

broj poruka: 2855

Sto ne pozoves tehnicu podrsku sbb-a? ekipa mora doci u roku od 24h

Fermi - An EPIC Fail

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Malo informacija 25.04.2010. 14:10 #208084

broj poruka: 12057

Koja TV karta, koji program ?

denasi Dodatne informacije... 25.04.2010. 15:20 #208102

TV karta je ASUS My Cinema-P7131i pripadajuci softver Power Cinema ...

Jebivetar moze biti uzemljenje 25.04.2010. 15:51 #208112

broj poruka: 2386
SBB je poznat po tom, jer ako su loshe postavili instalaciju tj. uzemljenje, moze da pravi razlichite vrste problema. Ne bi bilo loshe da postavish, ako nadjesh, galvanski spliter koga u poslednje vreme stavljaju kod novih korisnika kako bi se izbegli problemi sa uzemljenjem. Proveri spliter sa kog ti ide kabal sbb-a do kompa.

Moze biti da ti je rachunar loshe uzemljen, kad smo vec kod uzemljenja.
300 chuda...
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

denasi Ako moze dodatno objasnjenje... 25.04.2010. 16:01 #208115

@Jebivetar
Prvo hvala na informacijama.
Drugo, kako uopste izgleda galvanski spliter i da li da ga ja uopste postavljam ili da zovem njih da ga postave?
Inace vec sam pokusao sa promenom splitera i kabla i opet nista.
Trece, Kako da poboljsam uzemljenje racunara obzirom da sam pokusao sa promenom napajanja i nista nisam dobio.

Equinoxe Re: Ako moze dodatno objasnjenje... 25.04.2010. 16:40 #208125

broj poruka: 12057

Za spliter cimni Mikro Princ:
http://www.mikroprinc.com/

::
:: @Jebiveta
:: Prvo hvala na informacijama
:: Drugo, kako uopste izgleda galvanski spliter i da li da ga ja uopste postavljam ili da zovem njih da ga postave
:: Inace vec sam pokusao sa promenom splitera i kabla i opet nista
:: Trece, Kako da poboljsam uzemljenje racunara obzirom da sam pokusao sa promenom napajanja i nista nisam dobio
golfer re. denasi 25.04.2010. 18:00 #208136

broj poruka: 317

Definitivno problem je u koaksialnom kablu, negde je nesto u prekidu! Koaksialni kabal nije samo elektricni provodnik kroz koji se distribuira VF televizijski signal, on se ponasa i kao talasovod ako vam to nesto znaci da ne ulazim u problematiku, vrlo je bitno kakav je kvalitet, kabla, F konektora i splitera koji se ugradjuju. Taj kabl koji si ukljucivao u TV kartu, ukljuci u bilo koji TV i ako je snezna slika i na TV-u, prekid je negde u kablovskoj! Problem galvanskih splitera je sto mnogo obaraju nivo signala tako da se moraju ugraditi distributivni VF pojacivaci koji ce to iskompezovati! To elektricno praznjenje koje si osetio kada si jednom rukom drzao koaksialni kabal a drugom kompjuter su vihorne VF struje koje indukuje choperu u napajanju u racunaru! Nemoj nikada kaciti recimo TV na tv out na grafickoj dok ti radi racunar i TV, oba iskljuci iz struje pa ih tada zakaci, imao sam dosta TV-a na servisu zbog toga sto su ih ljudi kacili na komp dok su radili. Ista stvar vazi i za kablovsku, iskljuciu racunar iz mreze pa tada prikljuci koaksialac na TV karticu. Ista stvar vazi ako kacis racunar na neko profi pojacalo koje je uzemljeno, obavezno crkava zvucna karta! Intezitet vihornih struja mozes smanjiti okretanjem utikaca u stekeru, okrenes za 180 stepeni i zavrsis posao, nece vise tako jako da drma! Nadam se da si me razumeo, pozdrav svima!
denasi Hvala... 26.04.2010. 13:26 #208335

... svima na odgovorima. Prvo cu zvati SBB pa da vidimo sta oni predlazu.
Sto je do mene kao na primer okretanje utikaca u stekeru i promena strujnog razvodnika, koliko danas cu da uradim.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs