sve su to napola crknute kartice pa produvane fenom (hot airgun), lepo ocistis oko cipa, dodas flux i duvas vreo vazduh da se hladni lemovi koliko toliko povuku, posle mozes i ceo chip da naspricas sa WD-40. Dakle, u pitanju su felericni primerci kod kojih ce biti sve OK koliko ti oni daju garanciju a posle ces dobiti cuvene artefakte ili vse nece ni bacati sliku, dakle to je sve izvedeno u domacoj radinosti...ako nesto uzimas polovno uzimas od Nemanje (servispc, dida) jer ona daje najduzu garanciju i najbolje uslove
al nema veze, ovde ionako teme umiru kad se izguraju iz top10. mene me zanima da li se neko od PROVERENIH clanova foruma (1000+ postova) susreo sa tim karticama i dilerima istih i kakva su iskustva? najvise je oglasavao neki lik iz sida, a ima ih sa svih strana. ako vec kupujem macku u dzaku, nekako bi mi bilo lakse da ima preporuku od nekog sa foruma koga `poznajem` tj. u ciju procenu mogu da imam koliko-toliko poverenja ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ne verujem da neko kupuje iskljucivo evga8800 i reparira samo njih. sto ne bi reparirao i ostale proizvodjace, evga ima smesan udeo na trzistu? a gde su drugi modeli, a gde je ati? uostalom neko ko se koliko-toliko susretao sa karticama moze da razlikuje novu od polovne ma koliko dobro uglancana bila ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: sve su to napola crknute kartice pa produvane fenom (hot airgun), lepo ocistis oko cipa, dodas flux i duvas vreo vazduh da se hladni lemovi koliko toliko povuku, posle mozes i ceo chip da naspricas sa WD-40. Dakle, u pitanju su felericni primerci kod kojih ce biti sve OK koliko ti oni daju garanciju a posle ces dobiti cuvene artefakte ili vse nece ni bacati sliku, dakle to je sve izvedeno u domacoj radinosti...ako nesto uzimas polovno uzimas od Nemanje (servispc, dida) jer ona daje najduzu garanciju i najbolje uslov :: :: ::
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: al nema veze, ovde ionako teme umiru kad se izguraju iz top10. mene me zanima da li se neko od PROVERENIH clanova foruma (1000+ postova) susreo sa tim karticama i dilerima istih i kakva su iskustva? najvise je oglasavao neki lik iz sida, a ima ih sa svih strana. ako vec kupujem macku u dzaku, nekako bi mi bilo lakse da ima preporuku od nekog sa foruma koga `poznajem` tj. u ciju procenu mogu da imam koliko-toliko poverenj :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
PM :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: pogledaj oglase date u zadnjih sat vremena.. :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA :: :: :: al nema veze, ovde ionako teme umiru kad se izguraju iz top10. mene me zanima da li se neko od PROVERENIH clanova foruma (1000+ postova) susreo sa tim karticama i dilerima istih i kakva su iskustva? najvise je oglasavao neki lik iz sida, a ima ih sa svih strana. ako vec kupujem macku u dzaku, nekako bi mi bilo lakse da ima preporuku od nekog sa foruma koga `poznajem` tj. u ciju procenu mogu da imam koliko-toliko poverenj :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ::
Ja sam nabavio jednu takvu iz tog kontingenta, mada nisam siguran. Maltretirao je dva dana da se uverim da je sve OK i kupio. Ne fali joj ama bukvalno nista radi kao zmaj. Mozda ima felericnih ko zna, moja radi perfektno. Htedoh da je prodam al sam se predomislio mozda mi zatreba :)
a sa cenama nisu normalni, traze po 70e za gtx, alo bre pa on ni sa garancijom i full pakovanjem ne vredi toliko, isto vazi i za 8800gts 512, znaci plafon 50e, do 60 za garancijom i pakovanjem. Pa 9800gtx+ ide na 75e sa garancijom a mislim i gts250.
:: :: :: :: a sa cenama nisu normalni, traze po 70e za gtx, alo bre pa on ni sa garancijom i full pakovanjem ne vredi toliko, isto vazi i za 8800gts 512, znaci plafon 50e, do 60 za garancijom i pakovanjem. Pa 9800gtx+ ide na 75e sa garancijom a mislim i gts250
Smejanje ili ne 8800GTX vrti sta god hoces i dan danas i to glatko. Milsim da je 60-70e sasvim realno za tu karticu. Naravno ako je karta nije izakana i ako dolazi U full-u, ne mislim na bulk varijante i sl. Za te pare nema bolje
to mogu da potpisem. Sve se vidi na testovima kada pocnu da brljaju proracune. Inace, kada se rade prototipovi BGA chipova i dorade, naprosto samo prislone cip i stave stegu preko hladnjaka i PCBa...tako je 3dfx prvi put resavao bubice koje su mu smestali...
ja i dalje stojim iza toga da sve sto rade ATI/NV je samo neozbiljno smece u poredjenju sa inzenjerskim poduhvatima koje su radili Ross Smith, Scott Sellers, Gary Tarolli...
:: i verovatno u 90% slucajeva bez garancije da bi se dalo 70 evra, 60 maksimum... :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://ultraphoto.org/images/imkvjfr7csxqqta5f99z.jp :: :: ::
EVGA daje dozivotnu garanciju na ove modele ne vidm zasto bi to radili da je to tako kao sto ti kazes. To sto u nasoj banana republici to ne vazi i nema EVGA predstavnistvo ili nVIDIA predsatvnistvo to je prica za sebe.
:: to mogu da potpisem. Sve se vidi na testovima kada pocnu da brljaju proracune. Inace, kada se rade prototipovi BGA chipova i dorade, naprosto samo prislone cip i stave stegu preko hladnjaka i PCBa...tako je 3dfx prvi put resavao bubice koje su mu smestali.. :: :: http://www.rashly3dfx.com/products/images/rampage1.jp :: :: ja i dalje stojim iza toga da sve sto rade ATI/NV je samo neozbiljno smece u poredjenju sa inzenjerskim poduhvatima koje su radili Ross Smith, Scott Sellers, Gary Tarolli.. :: :: ::
Ako se grafika testira 24 sata da vrti neki zahtevni 3D sa podignutim frekvencijama za jezgra i memoruiju i ako prodje takve testove. Tesko da se moze reci da je tu nesto neispravno.
:: to mogu da potpisem. Sve se vidi na testovima kada pocnu da brljaju proracune. Inace, kada se rade prototipovi BGA chipova i dorade, naprosto samo prislone cip i stave stegu preko hladnjaka i PCBa...tako je 3dfx prvi put resavao bubice koje su mu smestali.. :: :: http://www.rashly3dfx.com/products/images/rampage1.jp :: :: ja i dalje stojim iza toga da sve sto rade ATI/NV je samo neozbiljno smece u poredjenju sa inzenjerskim poduhvatima koje su radili Ross Smith, Scott Sellers, Gary Tarolli.. :: :: ::
Zasto mislis da je to sto te dve kompanije rade smece, ja se bas i ne bih sliozio? Doduse ja nisam toliko u tome, voleo bih da znam sta su ta doticna gospoda tj na cemu su radili i gde to ima primenu?
ubi me ako mogu da razaznam sta je sta na ovoj slici. aj daj link odakle ti, deluje zanimljivo ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
sve sto gledate su samo rudimentirane pretece 3dfxa...od antialiasing, SLI tehnologije, do gasenja jezgara koje su idle, preko preemptive T-bufferovanja...do optimizovanih pipeline algoritama. Rekao sam jednom prilikom, da je tim 3dfxa ostao na nogama a ne podlegoa spletkama, danas bi sve bilo najmanje 10x bolje. Uporedite grafiku iz 1997 sa Voodoo1 i sada sa nekom GTX480...samo veci broj poligona koji se lepe usled vecih taktova, logika gotovo da nije ni izmenjena odkako je voodoo umro, samo je malo korigovana i nasminkana...stoga je sve ovo samo sarena laza.
Sto se tice testova, ne znam kako ih testiras...ali ove produvane grafike 99% ne mogu da prodju testove koje okacim...na oko se obicnom korisniku ne vidi ali simulacije pokazu manu ako imaju slabu tacku...a to nije 3dmark
:: sve sto gledate su samo rudimentirane pretece 3dfxa...od antialiasing, SLI tehnologije, do gasenja jezgara koje su idle, preko preemptive T-bufferovanja...do optimizovanih pipeline algoritama. Rekao sam jednom prilikom, da je tim 3dfxa ostao na nogama a ne podlegoa spletkama, danas bi sve bilo najmanje 10x bolje. Uporedite grafiku iz 1997 sa Voodoo1 i sada sa nekom GTX480...samo veci broj poligona koji se lepe usled vecih taktova, logika gotovo da nije ni izmenjena odkako je voodoo umro, samo je malo korigovana i nasminkana...stoga je sve ovo samo sarena laza. :: :: Sto se tice testova, ne znam kako ih testiras...ali ove produvane grafike 99% ne mogu da prodju testove koje okacim...na oko se obicnom korisniku ne vidi ali simulacije pokazu manu ako imaju slabu tacku...a to nije 3dmar :: :: .. :: :: http://www.rashly3dfx.com/products/rampage.htm :: :: ::
Pa ko je rekao da je 3dMARK? Vise testova odradim. Ako je nesto u stannju da vrti GRIDrecimo 3 sata bez prekoda ili Crysis Bench 50 krugova, mada ima tu jos. MSI Kombustor, Furamrk itd jedno 5 sati bez prestanka. A da pritom nema pda FPS-a ili nekih drugih promena, kako se za to moze tvrditi da je neispravno ili poluispravno? Grafika ta doticna 8800GTX EVGA je kod mene evo 15-ti dan i radi bez ikakvih problema.
EEee legendo, a pazi ploca sa intelom u slotu 1 i game portom, gde ovo iskopa. Inace se slazem sa tobom 100 %, onda je napravljen najveci tehnoloski proboj, ovi sad samo prckaju i ne postizu nista, kvalitet i jednih i drugih je drasticno pao i bitan je samo takti GHz a poenta se izgubila....
+1 vrhunska slika ! ! ! ! Ja imam Voodoo 3 :P sa 16mb-a i jos joj ne treba stega :P
moguce da su reparirane kao sto kaze MACHINE, onda ne vrede nista, ali moguce da su to kartice kupljene djuture na aukciji neke igraonice na zapadu, onda im nista ne fali, ali cena po meni i nije nesto povoljna.
Nemoj da se ljutis ali malo ti je glupa konstatacija da su ovi 1000+ postova provereni clanovi ...sta ti to znaci? Znaci ja sto nemam 1000+ nisam proveren ili sta? Pa mnogi ovde nisu imali ni jedan post kad sam ja imao 200-tinjak, a oni sad imaju 1000+
Druga stvar @h4v0kk
Svim tim karticama je dusa u nosu,tako da i pored garancije od 6 meseci do 1 godine niko ne moze da ti garantuje da ce kartica raditi ni 5 dana od kako je stavis u masinu.Nesto sasvim drugo su ove koje su prelemljene do zadnjeg lema....ajd pozzzz
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1 Asus P5Q-E 2x2GB Kingston 800MHz 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz Thermaltake 400 W Lite Power WO161 Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs Sky Star 2 Rev 2.6B
:: al nema veze, ovde ionako teme umiru kad se izguraju iz top10. mene me zanima da li se neko od PROVERENIH clanova foruma (1000+ postova) susreo sa tim karticama i dilerima istih i kakva su iskustva? najvise je oglasavao neki lik iz sida, a ima ih sa svih strana. ako vec kupujem macku u dzaku, nekako bi mi bilo lakse da ima preporuku od nekog sa foruma koga `poznajem` tj. u ciju procenu mogu da imam koliko-toliko poverenj :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
Pa nije kartica konj pa da crkne usled Umora. Normalno je da ce da krepa usled brojnih faktora divlje struje ali ako se preventivno ponasa verujem da moze da tera do besvesti i nazad jer je u takvoj mogucnost.i Ja licno nikad nisam imao ni jednu karticu koja mi je crkla a prva koju sam imao je bila S-Virge od 4 mb jos mi radi kao zmaj u natjuningovanoj mazini od 200 mhz i nije jos ni blizu izdisaja ima da radi kao i Vojager 1 u kosmosu
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.