ako ti se ne bacaju pare, uzmi lepo referentnu i klokuj je, te vapor-x i ostale imaju po 10Mhz fabricki overklok (smesno) koji moze da postignes na svakoj referentnoj a ne greju se ni referentne....
5770 klokovana ima oko 15% performanse bolje ako se mnogo klokuje i vise od 15%, tako da moze da bude jako blizu 5830 default negde verovatno i ista...
Tih 128bit nema nikakve veze, jedno je papir a drugo ponasanje u igrama....
Pa kad nema veze,sto onda nisu ove ostale jace karte uradjene u 128 bita,ustedeli bi??? ajd nemoj da lupas tu,duplo manji protok imaju te karte...jos 1gb rama uz to...misim nije logicno prvo,a komo li da to radi kako treba... Inace jel ti to glasas za 128 bita posto si uzo cf 5750 ako ako...mada kad se pomnozi x2 dobije se 256 milinaaaa
Probaj malo obliviona i gothic da igras sa tim kartama od 128 bita,i stavi malkice podesavanja na full pa ces da vidis kako ce da ti ucitava textureee...namerno napominjem ove stare igree,cisto da se vidi sta je tih 128 bita i kako ne moze trava obicna da se ucita,presiroka igra jednostavno za tu kartu...probaj pa javi rezultate
moj slucaj.... imao nv 5900XT sa 256rama i 256 bita, posle nje progledao sa 6600gt sa 128 rama i 128 bita, 3X veci fr sa 6600 i ako je bila 3 klase slabija karta od 5900
ddr3 x 256bit ~ ddr5 x 128bit ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Probaj malo obliviona i gothic da igras sa tim kartama od 128 bita,i stavi malkice podesavanja na full pa ces da vidis kako ce da ti ucitava textureee...namerno napominjem ove stare igree,cisto da se vidi sta je tih 128 bita i kako ne moze trava obicna da se ucita,presiroka igra jednostavno za tu kartu...probaj pa javi rezultate
Ne verujem da bilo ko uzima vapor zbog kloka, nego zbog boljeg hlađenja...Ja planiram da uzmem Gigabyte-ovu verziju(aftermarket-8cm fan), cena je ista kao ostale stock a drži -10c idle i -15-20c load u odnosu na stock...ne kažem da je stock cooler loš, naprotiv... Fiat iustitia, et pereat mundus
nabio si ovde 3k postova pa sad si kao baja idi izluftiraj se malo pre svega,pa otidi na malo ozbiljnije forume i napisi to sto sad pises,npr odi na bench da ti se smeju ko i svima odavde sto misle da sve znaju i imaju brdo postova...ja nisam reko da to ne radi,vec da ne radi kako treba...za presiroke igre je malo 128bitaaa jel ti kapiras ovo??? ne kazem da to slaba kartaaa,nego jednostavno trokiraaa u pojedinim igrama...ae zdr
:: nabio si ovde 3k postova pa sad si kao baja idi izluftiraj se malo pre svega,pa otidi na malo ozbiljnije forume i napisi to sto sad pises,npr odi na bench da ti se smeju ko i svima odavde sto misle da sve znaju i imaju brdo postova...ja nisam reko da to ne radi,vec da ne radi kako treba...za presiroke igre je malo 128bitaaa jel ti kapiras ovo??? ne kazem da to slaba kartaaa,nego jednostavno trokiraaa u pojedinim igrama...ae zdr
Probao sam Fallout 3 koji koristi isti engine iz Obliviona i plus je zahtevniji, koristeci Sapphire 5770 v2 i nema nikakvih problema sa ucitavanjem textura niti grafickih usporenja. Probano u 1920x1080, 8xAA. Ne lupaj napamet molim te, lepo su ti rekli prethodno, jedno je na papiru a drugo u praksi. __________________ Scourge of PCBerza
:: Probaj malo obliviona i gothic da igras sa tim kartama od 128 bita,i stavi malkice podesavanja na full pa ces da vidis kako ce da ti ucitava textureee...namerno napominjem ove stare igree,cisto da se vidi sta je tih 128 bita i kako ne moze trava obicna da se ucita,presiroka igra jednostavno za tu kartu...probaj pa javi rezultate
Snaga kartice ne zavisi samo od sirine memorijske magistrale vec i od arhitekture samog GPU-a..Kako koja generacija dolazi i menja onu sledecu tako je i sam chip napredniji i bolje renderuje..Isto tako performanse zavise i od rezolucije kao sto je normalno..128bit-a jeste mozda malo za neke naprednije igre tipa Crysis,Metro i sl u visokim rezolucijama ali je za sve ostalo sasim dovoljno.. Secam se kada je rulala 6800GT karta sa 256 Bitnom magistralom,ubijala je kako radi,posle nje je izasla 7600GT 128 bitna kartica koja ju je dobila u trci sa performansama..5770 je derivat punokrvnog rv870 i po specifikacijama tacno je skoro za duplo slabiji po svim stavkama (5870) Znaci sa 5770 se moze naigrati uz sasvim solidan fps dok za pravi gaming i lagodno igranje zna se sta se uzima..
:: Probao sam Fallout 3 koji koristi isti engine iz Obliviona i plus je zahtevniji, koristeci Sapphire 5770 v2 i nema nikakvih problema sa ucitavanjem textura niti grafickih usporenja. Probano u 1920x1080, 8xAA. Ne lupaj napamet molim te, lepo su ti rekli prethodno, jedno je na papiru a drugo u praksi :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Probaj malo obliviona i gothic da igras sa tim kartama od 128 bita,i stavi malkice podesavanja na full pa ces da vidis kako ce da ti ucitava textureee...namerno napominjem ove stare igree,cisto da se vidi sta je tih 128 bita i kako ne moze trava obicna da se ucita,presiroka igra jednostavno za tu kartu...probaj pa javi rezultate
:: :: hd 5770 cu core-klokuje se ko luda,ladna,tiha...malo jeste skuplja od drugih al boze moj!! :: mada ni sapphire 5770 nije losa!!! :: :: :: ps.meni je presudilo to sto asus ima 36meseci garanciju i sto znam da se dobro oc...
mi radi na 900/1300 mhz-ne volim bas da joj cedim mast!!!a max sto sam ja probao i proslo test 960/1380 mozda to moze i vise al meni to ne treba toliko-nisam neki gamer da mi je bas toliko bitno
:: mi radi na 900/1300 mhz-ne volim bas da joj cedim mast!!!a max sto sam ja probao i proslo tes :: 960/138 :: mozda to moze i vise al meni to ne treba toliko-nisam neki gamer da mi je bas toliko bitno ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.