da li sam prevaren ili sam za ulozeni novac izvukao max
STRANA 1 OD 1
crnidjavo
da li sam prevaren ili sam za ulozeni novac izvukao max
21.04.2010. 19:04
T26233
status: user broj poruka: 9
naime,kupio sam preko oglasa sledecu konfu:
intel dualcore d 945,3.4ghz,4mb cash(polovno) cooler master cooler mb intel 965 chipset,775,crossfire ready(polovna) 2gb patriot ddr2 cl5(polovno) 320gb samsung spinpoint sata 2(novo) dvd-rw lg(novo) blueberry 500w kuciste(novo) ati 4650 gigabyte,1gb
i platio sam ovo 160 evra....e sad,cooler procesora mi se jako cuo,ja sam pokusao da ustanovim zbog cega,greskom sam zakacio i odlomila su se dva pera,ja sam ih zalepio super lepkom,ali se i dalje cuju....navedena konfa mi igra sve igre do neke rezolucije 1600*1024,ali kad stavim na vecu rezoluciju i na full hdmi,stuca,tj ne radi bas sjajno....ja sam zvao nekog drugara iz Atoma,i on mi je nagrdio konfu i rekao mi je kako se tu ustvari ne cuje kuler procesora vec kuler grafike,i rekao mi je da uzmem neku ati 4850 grafiku,ali da bih u tom slucaju morao da menjam i to napajanje....e sada,ja sam zvao coveka od koga sam kupio konfu,obzirom da nisam zadovoljan radom racunara,a on mi je rekao da za 160 evra koliko sam ja platio ceo komp ne mogu da kupim ni samo grafiku koja bi terala sve to kako ja hocu,jer navodno ima veze sto ja to hocu da gledam na plazmi od 42 inch-a,pa me interesuje da li je prodavac u pravu,ili je u pravu ovaj moj prijatelj?da li je puno novca za gorenevedenu konfu?trudio sam se da sto je moguce realnije opisem problem koji imam....Jos nesto,navedeni prodavac mi je rekao da ukoliko se cuje kuler na grafi,zamenice grafiku,ali je siguran gotovo da je u pitanju kuler procesora....
Prodavac te nije zavrnuo, pritom kada bi stavio 4850 trebalo bi ti i jače (čitaj kvalitetnije) napajanje i neki C2D procesor koji bi izvuko maximum iz grafike. S druge strane pentium D se greje ko šporet, radna T mu ide do 80 stepeni a taj kuler master pravi žestoku buku, čisto da znaš.
E ovo josh nisam chuo. Zalepio si 2 pera super lepkom? Intel box kuler koshta 200-300dinara. Ima ga u skoro svakoj radnji. Ja sam ga kupio pre 2 meseca i platio sam ga 250dinara. I to original box 775 intel. Cena je da kazhemo realna. Nisi mogao da kupish ovo jeftinije. Ali to je ta cena! E pa teshko da cjesh sa 4650 da igrash u vecjoj rezoluciji...Pa u pravu je...za 160e imash da kupish dobru grafiku koja cje da ti tera sve igrice u svakoj rezoluciji u full-u
- Prvi put sad vidim da neko igra igrice u 1600x1024.. Verovatno decko mislio da je prevaren jer mu lik mozda rekao kako ce da tera sve igre na max, da bi ga navukao da kupi, ko zna..
Opusti se malo, lakse sa psovkama... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: wow .. kako si ispricao ispade da je prodavac prevaren .. a kupac jebivetar .. :: :: pa dali si ti normalan ? pa zajebao te .. komp za 160e treba i qrac da ti pusi dok pilas games u hd . ::
lol bila bi fora da se i prodavac ukljuci u raspravu, druze trebao si da se obratis strucnim licima PRE kupovine, znaci pre nego sto ikom das pare, ili da probas masinu kod tog lika, bar da cujes dal je bucna i proveris temperature :) ako to ne znas sam onda si trebao povesti drugara iz atoma sa sobom i tako ...
mislim da nisi prevaren, ali si se zaleteo, ti bi hteo da igras igre u full hd rez, a to tesko da ces moci sa tom grafom .)
LOOOOOOOOOOOOLIČINA....hahaahahah...pa sta bi ti za 160 eur? Dečko, ni 500 eur nije ništa za računarske komponente a ne pišljivih 160 Eur i ti bi jos FULL HD uživanje...to neće da može za 160 Eur...za 900 Eur ćeš se već nauživati. Bolje časti pićem i nekim ručkom čoveka koji ti je prodao takav komp za tu siću i stekni malo više znanja o komponentama i cenama istih kao i šta se može a šta ne može za takve pare.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.