Borba titana kako je ovi zovu,svakako lepo parati oci sa svim ovim....:-))) Mada mi nikako ne ulazi u glavu da je njima i7 965 bio usko grlo pa su testirali sa i7 980x.....
tesko da jedan patch moze to tako lako da ispegla, igra je tako napravljena neoptimizovano i sta je tu je, ista stvar je i sa GTA IV, izbacili su 5 patcheva i krajnji bilans je 3-4 FPS-a vise kako kome :)
Jako lep review, svidja mi se sto je sve na jednom mestu :)
Dno grafikona je objasnilo sve, single 5870 je daleko bolja kupovina od gtx480 Performanse malo jace, Cena mnogo niza :)
Nadam se da ce neki ljudi na ovom forumu konacno progledati bez obzira na strasti :)
Jedan Patch malo tezi moze dosta toga da popravi itekako nego fazon je u tome sto oni nece izbaciti patch upravo zbog toga sto za sada engine opterecuje u skladu sa texturama i efektima u igri tako da su potrebne najjace grafe i to je adut za standard hardverske zahtevnosti i na neki nacin upravo reklama za fermi (samo ne znam koja budala ce da kupi SLI i to jos triple) E sad braca Rusi su se debelo zahebali.Ovo nije Cry engine niti Crysis da bi igra morala zbog visokog kvaliteta grafickog prikaza i nivoa detalja da bude bas toliko zahtevna..Metro jednostavno nema razloga da bude toliko zahtevan..On je nesto izmedju super modernog Stalkera i Cryostasis - dosta podudarnosti izmedju ovih igara..Pa ako su mogli Cryostasis da optimizuju koji je bio isto tako zahtevan onda moze i ovo..
:: tesko da jedan patch moze to tako lako da ispegla, igra je tako napravljena neoptimizovano i sta je tu je, ista stvar je i sa GTA IV, izbacili su 5 patcheva i krajnji bilans je 3-4 FPS-a vise kako kome : :: :: Jako lep review, svidja mi se sto je sve na jednom mestu : :: :: Dno grafikona je objasnilo sve, single 5870 je daleko bolja kupovina od gtx48 :: Performanse malo jace, Cena mnogo niza : :: :: Nadam se da ce neki ljudi na ovom forumu konacno progledati bez obzira na strasti : :: :: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: Metro je neoptimizovana igra i nije vredna tolike hardverske zahtevnosti. :: :: Jedan patch bi mogao sve da sredi ali to se nece desiti~ :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Da velikim patchom, na kome bi dosta trebalo da se radi , ali ne znam kako im ide u korist da im niko ne kupi igricu , mada ok poznato je to da prave previse zahtevne igre da bi obnavljali hw :)
Jasno za patch.. Nego vidis,kolko godina se bavim hardverom nikad nisam naisao na ovakav fenomen.Da po sirovoj snazi merenoj Vantage testom GTX480 bude slabiji od ATI 5870 dok je u igrama brzi nekih 10-15%,negde i vise,zavisno od igre.. Mislim da je chip i dalje neiskoriscen bez obzira sto arhitektura nije usavrsena.. Driveri i dalje treba da se poboljsavaju a generalno ove poslednje generacije drivera posebno za Win 7 nisu nekog kvaliteta (stabilnost/performanse) Ipak je GT300 nova arhitektura bez ozbira na sve,tu idu drugacije instrukcije tako da mora da prodju jos serija novih drivera da bi ovaj chip bio funkcionalniji..Za sad Vantage nista ne znaci jer se 3D Mark ne igra. Kad izadje jos koja serija drivera tad ce i u sintetici da preovlada ako tih karti i bude kasnije.. Sto se mene tice ja nebih kupio ni jednu ni drugu.DX11 mi nista ne znaci a opet imam najjacu kartu od obe pomenute i prezadovoljan sam.. Svakako dostupnost GTX480 ce biti jako mala tako da i nije nesto vredno pomena niti ce da utice na trziste ..Ono sto se ceka je Mainstream..
:: Da velikim patchom, na kome bi dosta trebalo da se radi , ali ne znam kako im ide u korist da im niko ne kupi igricu , mada ok poznato je to da prave previse zahtevne igre da bi obnavljali hw : :: :: grafikon za vantage test http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnampoZGCa/Clash_of_the_Titans_3way_SLI_GTX_480_test/6 : :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: ::
ali nisu ni igre savrseno optimizovane za sve tipove grafickih, a kamoli proizvodjace .)
samo kad se metro pogleda, ovako sa grafika, na pamet mi padaju zavere, i ostale paranoicne stvari :D
ne znam kome je Vantage naklonjen, ali sta znam to je kao neko merilo performansi sistema pa eto .)
Drajveri uvek mogu biti bolji, ali ako cesto menjas drajvere primetices da se instalacijom novijeg drajvera u nekim igrama oseti promena na gore u nekima na bolje .)
U razlicitim igrama prica se menja drasticno... sto potvrdjuje ono sto rekoh gore .)
za 250 eura koliko kosta 5870 po meni (Moje licno misljenje , nemora svako da ga deli :D) Je bolja kupovina od gvozdenog zmaja .)
Vidi..Iz dugogodisnjeg iskustva sa nVidia driverima do skoro nisam imao nikad padove sa performansama ni u jednoj igri vec sam imao pomake ili iste performanse..Problem je sto se kvalitet drivera pokvario i vise nije kao nekad na zalost.Sta se desava nemam pojma.. Umem da procitam uvek kada je nesto namesteno (marketing) u cilju da se plasira sto bolje proizvod.. Postoji mogucnost da je Metro zbog svoje napredne grafike koja se jos nije videla u ni jednoj dosadasnjoj igri u tehnoloskom/software-skom smislu REKLAMA za Fermi .. Mozda su braca rusi dobili projekat kakav je Fermi chip i za sta ce biti sposoban pa se zbog toga jednim delom u igru implementirala ta tehnologije gde ce Fermi da briljira.. Ovo ne pripirsujem namestaljci vec pokusaju da se proizvod sto bolje izreklamira.. Ako je chip sposoban za takav render onda je u neku ruku tehnoloski i napredniji od ATI koji se u istim situacijama nece bas tako snaci dobro.. Da je igra podesena za nvidiju ista bi imala daleko bolje peroformanse a ne 60 FPS prosecnih sa triple SLI od 1500$ za koje treba napajanje od 1500w pa na dalje..Vrlo prosta logika.. Vantage nije nikome naklonjen u smislu optimizacije ka brendu jer se to ne radi..Jedini ispravan pokazatelj snage je za sad (inace izlazi nova verzija 3D Marka i to samo za DX11 karte) Gde si ti video da ATI 5870 kosta 250 Eur???Nema je nigde ispod 350 tacnije najjeftiniji je kod nas negde oko 300+ Eur.Na zapadu je skuplji (pratim nemacko trziste) A da je isplatljiviji jeste,to stoji ali opet ja kao individua je nebi kupio jer mi neodgovara zbog nekih drugih stvari koje sam doziveo u toku testa,kartu poznajem tako da nije po mom ukusu. Ja imam GTX295 .
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.