na staroj grafi mx 400 ima pasivac koji je zalepljen za chip nechim vrlo jakim, na pasivcu je mali ventilator. Grafika mi pravi probleme verovatno zbog zagrevanja jer taj lepak izmedju pasivca i procesora je tvrd i verovatno ne sluzi svrsi tako da se grafika pregreva. Ne znam kako da odvojim pasivac koji je zalepljen. Imam termalnu pastu da stavim ali ona nece moci da drzi pasivac sa ventilatorom, pa ne znam kako da prichvrstim za procesor, ukoliko uspem uopshte da odvojim kuler. Ima li neko da posavetuje kako, bez sile, da skinem hladnjak i kako posle da namestim na procesor poshto termalna pasta nece moci da ga drzi?
prvi put cujem da se ta mx400 toliko greje da pravi problem, ne bi trebao da se toliko opterecujes temperaturom, sigurno je nesto drugo, ili je graficka neispravna, ne verujem da bi postigao bilo sta dodatnim hladjenjem, sem da je ohladis, ali nije to GTX480, pa da se toliko greje i taj lepak nije samo lepak, vec i pasta i veruj mi da su znali sta rade, tako i treba da stoji..
ali posle ovog dvokomponentnog više nema skidanja. Takođe, postoje dvostrane termalne nalepnice ali ne mogu sad da ih nađem, mislim da su akasa proizvodnje. U gigatronu imaš i samolepljive male coolere slične tom tvom, od 200-300din ali nisu baš pouzdani - često otpadaju.
edit: moraš da iskopiraš ceo link odozgo, a ne samo da klikneš
Zashto su stavili pasivni kuler sa ventilatorom ako se ne greje, mogli su samo pasivni? Shto se tiche lepka-paste, vishe nema svojstva provodjenja toplote, jer je kartica stara a ne verujem da je ikada menjana. I josh neshto, izmedju chipa i pasivca ima 1mm prostora, toliko je debela pasta, i ona ne pokriva ceo chip, samo sredinu. Shta onda hladi procesor ako je hladnjak odvojen pastom koja vishe nema funkciju. Sigurno je to problem.
Za pričvršćivanje ako ne nađeš nešto drugo možeš da staviš u centar malo paste a na ćoškove po manju kap super lepka, tako sam zalepio na nekoj matoroj ploči na čipset, držalo je majku mu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.