Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Tamna slika na monitoru
STRANA 1 OD 1
mkukic Tamna slika na monitoru 18.04.2010. 19:56 T26148

status: user
broj poruka: 2591
U pitanju je monitor Samsung P2250N. Pre par dana je slika potamnela prilicno i kada se, recimo, gleda film, neke scene bukvalno ne mogu da se gledaju... Nije nista menjano od podesavanja, sem sto je na pocetku odradjeno ono automatsko podesavanje. Proverio sam brightness, contrast itd... sve deluje ok.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 koliko 18.04.2010. 20:34 #205967

broj poruka: 4710

je brightness i contrast podesen i da li ti Sunce bije iza monitora direktno :)
Ovo oko Sunca je isto bitno, jer meni soba bas gleda na zapad tako da popodne bije iza monitora pa se nista ne vidi. Eto proveri to. pozdrav

mkukic ... 18.04.2010. 20:48 #205974

broj poruka: 2591
Brightness na 100, contrast sam menjao, sad je na 70... Ne bije sunce direktno u monitor. Uocava se razlika u odnosu na sliku od pre par dana kada je kupljen monitor...

Hvala na odgovoru!

pozz
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

mikac962 Re: 18.04.2010. 21:20 #205995

broj poruka: 555
Rano je, ali nije nemoguce da je pozadinsko osvetljenje otkazalo, bar jedan njegov deo.

Gare87 od mene toliko 18.04.2010. 21:29 #206006

broj poruka: 4710

nazalost nzm sta jos moze da bude od ostalih razloga, ne verujem da je do grafike, a znam da su neki monitori tako tamni, ali ipak to je samsung tako da verovatno nije do njega, javice se vec mozda neko ko mozda imao takav slucaj pa ce da ti kaze sta dalje, jedino da probas drugi kabli da metnes, ali i to je malo verovatno da je do njega :(

Pisko Šmug-šmug 18.04.2010. 21:32 #206008

broj poruka: 6656
E, i meni je danas ispala osovinica iz papučice na usisavaču, taj šmugšmug je pravo njesra!
Gledaj, ako je to novo, ćeraj to odmah nazad i nabij im ga gde sve može anface ili iz profila..., to nije dobro i stvarno liči na neki otkaz osvetljenja. U svakom slučaju, platio si da se neko sa tim zajebava a ne mi za džaba... e, sad, što ćeš biti bez monitora i do 45 dana....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

slopes Slican problem 17.08.2010. 20:50 #237656

broj poruka: 11
Jesi li resio problem? Ja imam vrlo slican problem - pre neki dan sam uzeo ovaj monitor i kada ulazim u Warcraft desava se ponekad da bas mnogo zatamni sliku (isto hoce i pri switchovanju na alt-tab da pobrljavi sa tim zamracenjem) - isto tako kada ga ugasim (win radi) i upalim posle nekog vremena slika isto malo potamni.Primetio sam da ne menja podesavanja kontrasta i brightnessa nego jednostavno potamni i boje hoce malo da poprime cudniju boju.Nekada treba po par puta ugasiti i upaliti monitor da bi dobio OK sliku..
Scyter Re: 17.08.2010. 20:51 #237657

broj poruka: 8138
Kako si uspeo da ovu temu izvadiš iz naftalina? Pa zar stvarno misliš da nije rešio problem posle 4 meseca?

The Way It`s Meant To Be Played

slopes 111 17.08.2010. 20:55 #237659

Nigde ne vidim da je odgovorio da je nasao resenje (prodao - sredio - popravio).Uostalom - imam jako slican problem - nije problem da napravim novu temu ali ovako je jednostavnije...(barem meni)...I tema je stara 4 meseca nije bas iz naftalina .)
Scyter Re: 111 17.08.2010. 21:06 #237662

Ovaj forum ne funkcioniše tako kako si ti mislio, iako bi bilo bolje da tako radi. Niko ti ne bi zamerio da si postavio novu temu. Bolje ovo, nego gomila drugih gluposti koja se postavlja svakodnevno. Naravno, ovo što si ti uradio je potpuno ok i poželjno je, ali ovde to nikad neće uroditi plodom, jer ne postoji nikakva disciplina i red.

::
:: Nigde ne vidim da je odgovorio da je nasao resenje (prodao - sredio - popravio).Uostalom - imam jako slican problem - nije problem da napravim novu temu ali ovako je jednostavnije...(barem meni)...I tema je stara 4 meseca nije bas iz naftalina .
slopes ok 17.08.2010. 21:16 #237666

Ok kapiram da je ovo drugaciji tip foruma .) Mene ineteresuje sta je postalvljac teme uradio po ovom pitanju - ne znam da li ovde mogu da se salje privatne poruke,nisam nigde video - izgleda da je moguce jedino preko maila kontaktirati...
Scyter Re: ok 17.08.2010. 21:18 #237668

Nažalost, mail je jedini kontakt koji ovde postoji između članova. Još mi nismo stigli do toga da se direktno šalju poruke.

:: Ok kapiram da je ovo drugaciji tip foruma .) Mene ineteresuje sta je postalvljac teme uradio po ovom pitanju - ne znam da li ovde mogu da se salje privatne poruke,nisam nigde video - izgleda da je moguce jedino preko maila kontaktirati..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs