piste kao lude... ne znam sta im je! Igram DOOM II i ocu da umrem od pistanja... ranmije su samo pistale kad je zategnem u GTA IV sad pise u igri koja je ekvivalentna Super Mariu! Zna li neko sta je i kako srediti - garanciju mi nece uvaziti ako posaljem jer grafa i dalje radi?!
Tesko da ce ti neko uvaziti bilo kakvu intervenciju zbog zavojnica.. Graficke u globalu piste (ZAVOJNICE) pod full load podrazumeva se i to je vrlo cesta pojava..Negde sa mnjim intezitetom,negde sa vecim.. To sto je Doom stara igra ne znaci da ti GPU ne iskoriscava maximalno.. Ukluci Live Monitoring i isprati koliko je opterecenje GPU-a.To sve zavisi od engine-a igre. Drugi pokusaj je da probas sa drugim napajanjem,mozda graficka ne dobija dovoljno amperaze na grani,zaboravio sam koje ti je napajanje OCZ Stealth Extreme?
Trebalo bi da bude dovoljno ali je pitanje koliko su ti sada naponi stabilni i sta isporucuje tvoje napajanje..Eno slican problem sa masinom nestabilnoscu u radu je imao i eseses sa OCZ-om..Ne mora da znaci ali nakaci na neko ozbiljnije napajanje i probaj.
... mislim da si sad malo lupio! :) Koliko moze DOOM da optereti GPU tipa GT200 ako sam ga igrao `99 kad sam uzeo prvi komp na PII 300MHz i pitaj boga kakvoj grafi bez seckanja? To sa napajanjem ima smisla... videcu da nabavim neko pa da probam!
Ne kapiras poentu..Ajde da ti objasnim..Nema veze sto je igra stara,ne meri se po tome ..Ja ti pricam o engine-u i iskoriscenju GPU-a..Opterecenje i zahtevnost igre su dve razlicite stvari..Igra moze da bude zahtevna a da ti iskoriscava GPU samo 60%.Recimo Mass Effect 2 ne prelazi vise od 50%.Sad razmisli da li sam lupio ili ti govorim cinjnice koje su meni poznate jako davno.. Ne budi lenj pa proveri..MSI Afterburner,live monitoring GPU usage pa vidi.. Ja ne tvrdim da ce da optereti 100% jer nisam probao ali kazem da postoji mogucnost i za to..Znaci zahtevnost u igri nije isto i sa iskoriscenjem GPU-a.. Moras kolega da zagrejes stolicu :)
:: ... mislim da si sad malo lupio! : :: Koliko moze DOOM da optereti GPU tipa GT200 ako sam ga igrao `9 :: kad sam uzeo prvi komp na PII 300MHz i pitaj boga kakvoj grafi bez seckanja :: To sa napajanjem ima smisla... videcu da nabavim neko pa da probam :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: ::
Ih bre Sky... pa Doom II je maltene 2D igra... To je Doom I sa novim mapama i oruzjem (u stvari, bese samo jedno novo oruzje?). Ako njemu 2D igra optereti GPU onda je nesto trulo u drzavi Danskoj... Sta je sledece - Solitaire spalio graficku? :)))
:: Ne kapiras poentu..Ajde da ti objasnim..Nema veze sto je igra stara,ne meri se po tome ..Ja ti pricam o engine-u i iskoriscenju GPU-a..Opterecenje i zahtevnost igre su dve razlicite stvari..Igra moze da bude zahtevna a da ti iskoriscava GPU samo 60%.Recimo Mass Effect 2 ne prelazi vise od 50%.Sad razmisli da li sam lupio ili ti govorim cinjnice koje su meni poznate jako davno. :: Ne budi lenj pa proveri..MSI Afterburner,live monitoring GPU usage pa vidi. :: Ja ne tvrdim da ce da optereti 100% jer nisam probao ali kazem da postoji mogucnost i za to..Znaci zahtevnost u igri nije isto i sa iskoriscenjem GPU-a. :: Moras kolega da zagrejes stolicu : :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ... mislim da si sad malo lupio! : :: :: Koliko moze DOOM da optereti GPU tipa GT200 ako sam ga igrao `9 :: :: kad sam uzeo prvi komp na PII 300MHz i pitaj boga kakvoj grafi bez seckanja :: :: To sa napajanjem ima smisla... videcu da nabavim neko pa da probam :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: :: ::
Ja sam samo dao predlog sta moze da se desi ...Inace nisam nivideo ono II mislio sam da je III mada ne ulazim u to kakav je engine igre,dal je los,dobar ili ne..Poenta je da ono sto sam objasnio stoji kao cvrsta cinjenica ..Doom II nebi trebao da opterecuje GPU tj da ga max iskoriscava mada ja to nebi ni znao.Te igre nisam nikad ni igrao..Mislio sam da je 3-jka,oko nje se uvek sve i vrtelo i benchmarkovi,razni testovi,poznata je pozahtevnosti i sl..Doom II nemam pojma ni kakva je..Skrenuo sam svakako sa teme u zelji da pomognem ali ako je taj Doom II stara i slabasna igrica nebi trebalo da iskoriscava max GPU.opet iz znatizelje ja bih proverio cisto da znam na cemu sam :) ne vezano za temu sad.. @LonleyMax Ostavio sam ti poruku..
:: Ih bre Sky... pa Doom II je maltene 2D igra... To je Doom I sa novim mapama i oruzjem (u stvari, bese samo jedno novo oruzje?). Ako njemu 2D igra optereti GPU onda je nesto trulo u drzavi Danskoj... Sta je sledece - Solitaire spalio graficku? :)) :: :: :: :: Ne kapiras poentu..Ajde da ti objasnim..Nema veze sto je igra stara,ne meri se po tome ..Ja ti pricam o engine-u i iskoriscenju GPU-a..Opterecenje i zahtevnost igre su dve razlicite stvari..Igra moze da bude zahtevna a da ti iskoriscava GPU samo 60%.Recimo Mass Effect 2 ne prelazi vise od 50%.Sad razmisli da li sam lupio ili ti govorim cinjnice koje su meni poznate jako davno. :: :: Ne budi lenj pa proveri..MSI Afterburner,live monitoring GPU usage pa vidi. :: :: Ja ne tvrdim da ce da optereti 100% jer nisam probao ali kazem da postoji mogucnost i za to..Znaci zahtevnost u igri nije isto i sa iskoriscenjem GPU-a. :: :: Moras kolega da zagrejes stolicu : :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ... mislim da si sad malo lupio! : :: :: :: Koliko moze DOOM da optereti GPU tipa GT200 ako sam ga igrao `9 :: :: :: kad sam uzeo prvi komp na PII 300MHz i pitaj boga kakvoj grafi bez seckanja :: :: :: To sa napajanjem ima smisla... videcu da nabavim neko pa da probam :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: :: :: :: ::
E upravo to zavisi od opterecenja GPU-a..To je ono sto sam malo pre gore objasnio samo sto sam obnevideo pa nisam obratio da je Doom II tako da u tom slucaju to otpada.
Moguće je da je do napajanja. Ja sam imao problem sa OCz SXS 500W. Gasilo se 2-3 puta pri opterećenju. Ispostavilo se da je dugme riknulo. Oslabilo je po granama, pa mi je ceo sistem bio nestabilan.
Здраво. Ово ће те вероватно разочарати али: Пиштање(цвиљење, зујање или како год) напајања, графичких, матичних, меморија као и многих других ствари није тако ретка појава. Може да буде комбинација, рецимо одређена графичка и одређено напајање које ово узрокује, али и засебно свака компонента. Најчешће су у питању завојнице, али може бити и пар других ствари. Решавано је мазањем неким лаком преко одређених делова карте, али немам личних искустава и не бих препоручио(ако ипак хоћеш лако ћеш наћи преко гугла како, не могу сад да ти тражим линк). Смешна ствар(мада теби неће бити) је што се ово не води као разлог за рекламацију, тј уређај се води као исправан(а што и не би кад ради .-) ). Самим тим немају шта ни да поправљају, неки продавци ће ти можда изаћи у сусрет да замене ако је у гаранцији, али многи неће (нити морају). Дане
Meni se čini da nema veze sa napajanjem. Dosta toga mi je prošlo kroz ruke i te jake nVIDIA grafike su se uvek čule. Zvuk se menja sa rezolucijama i opterećenjem.
Meni lično ne smeta čak šta više i sviđa mi. Šišti, peni, radi i ladi... Hoću da kažem jednostavno zaboravi i igraj, ako je igra iole zanimljiva nećeš primetiti taj zvuk.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.