Zasto? Koje su mu bile glavne mane? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ima bezobrazno mnogo probijanja pozadinskog svetla pogotovo u donjem delu panela. Veoma je neprijatno ako gledas filmove ili igras igice. Plus sto to pozadinsko svetlo vuce na pavo koje nije moglo da se ukloni uz sva silna podesavanja i Samsungov MagicTune.
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
strasno! Taman sam se nameracio da ga pazarim. Reci mi da li mozda ima razlike tj. da li je kvalitetniji P2370H ili P2370HD ili u mozda P2450H? Ili ako mozes da predlozis neki drugi monitor u tom rangu? Igrice, filmovi, net...
Sad sam dobio jos 2 predloga. Znaci: Viewsonic VX2433wm vs LG W2433T PF vs Samsung P2370HD vs Samsung P2450H????? Gledam vec nedelju dana po netu forume i citam koliko ima podeljenih misljenja -to je strasno? Ako neki profesor sa katedre za TN panele moze da pomogne bio bih mu zahvalan :-)
P2370H ili P2370HD jesu nesto malo bolji od P2350 ali je ista stvar i sa njima. Isti je to panel samo je drugi dizajn + neka sitnica koja ti nista neznaci.
Najbolje da odes u neku radju u kojoj ih imaju (koliko se ja secam video sam ih u Win Win-u i u Big Bang-u) pa da i sam vidis o cemu ti pricam. Posto su ukljuceni samo zamoli prodavca da ti ukljuci crni skeen saver pa ces videti dali to tebi smeta ili ne (obrati paznju na donji deo,tu probija najvise) TN paneli imaju problem sa prikazom crne boje i jos kad ima toliko probijanja onda je to tek neprijatno za gledati.
Rekao sam u predhodnom postu da je bezobrazno probijanje sto stvarno jeste za jedan Samsung koji kaze da je to Premium model.
Sto se tice ova druga 2 modela Viewsonic VX2433wm i LG W2433T PF ne mogu da komentarisem jer ih nisam imao kod sebe niti priliku da ih testiram.
Stvarno je problem naci dobar monitor za relativno pristojan novac. A sto se tice predloga, moj predlog ti je da odvojis malo vise para jer ne kupujes monitor svaki dan a i od svog Hardvera on ti najduze ostaje. (naravno zavisi koliko tvoje finansijske mogucnost to dozvoljavaju)
Licno ti mogu preporuciti samo 2 modela koja odsacu od ostalih i to za klasu a to je Samsung F2380 (C-PVA panel ) ili LX2370.
Ma nije to veliki odziv kao sto je bilo nekad kad su poceli na se pojavljuju LCD monitori koji su bili po 25-30 ms.
Imam bas jedan stari lcd samsung na poslu od 25ms i na njemu sam bas trazio i zagledao duhove i na brzim igricama na primer FPS igrama nisam to primetio ali na PES-u 2010 jesam u obliku kad sutnes loptu pa ostaje kao neki rep od lopte, ali to je monitor iz 2002 godine. Svasta pisu na papiru a u praksi to veze nema za stvarnoscu, reklama je cudo !
Ako zelis brzi onda je LX2370 za tebe i ne moze da se poredi u kvalitetu prikaza boja,prikazu crne,ostrine i nema tog probijanja pozadinskog svetla u odnosu na P2350 ili P2370.
Ali za mene je F2380 ipak ispred iako je 50 eura jeftiniji od LX2370. Prirodnost i prikaz boja je najboji u klasi `jeftinih` monitora (IPS paneli ili S-VPA su bolji ali su skupi,to koriste profesionalci za obradu video materijala i fotografija gde sve stvarno mora biti profi) Ako neko kupi Nikon ili Canon SLR aparat sa objektivima od nekoliko hiljada eura ili trocipne HD kamere taj mora imati i referntne monitore za prikaz istih, a medju `jeftine` monitore F2380 je najbolja opcija koju `mozemo` sebi da priustimo.
Gledanje HD filmova (mkv 720p) na njemu je pravo uzivanje, nikakvih problema nema u reprodukciji istih. Sto se tice igrica samo nabavi dobru graficku karticu i uzivaj. Pozdrav
:: Sad sam dobio jos 2 predloga. Znaci: Viewsonic VX2433wm vs LG W2433T PF vs Samsung P2370HD vs Samsung P2450H???? :: Gledam vec nedelju dana po netu forume i citam koliko ima podeljenih misljenja -to je strasno? Ako neki profesor sa katedre za TN panele moze da pomogne bio bih mu zahvalan :- :: :: ::
Kao drugo, svi pro monitori su takvog izgleda (pogledaj EIZO,NEC,DELL) ali to je stvar ukusa svakog pojedinca za sebe.
Monitor se pomera po visini,dubini, a po potrebi se rotira za 180°,mat povrsina,nema otisaka za razliku od ovih fiksnih `klavirskih`.
A ako je neko voli novi stil ne moze naci zamerku u dizajnu LX2370, ali najvaznija stvar je ono sto je u njemu tj kakav je prikaz koji daje jer mu je to i glavna namena!
Da te pitam, jel kvalitetniji F2380 od X:2370, gledao sam nesto i cini mi se da je prikaz na F2380 mnogo bolji nego na XL2370, a sto se tice ms, ja imam monitor od 8 ms i nema nikakve razlike izmedju njega i onog na 2ms.
Pozdrav!
:: Kao prvo, razlika u ceni nije velika za kvalitet koji se dobija :: :: Samsung P2450H = 22.050din :: Samsung F2380 = 24.950din :: :: Kao drugo, svi pro monitori su takvog izgleda (pogledaj EIZO,NEC,DELL) ali to je stvar ukusa svakog pojedinca za sebe :: :: Monitor se pomera po visini,dubini, a po potrebi se rotira za 180°,mat povrsina,nema otisaka za razliku od ovih fiksnih `klavirskih` :: :: A ako je neko voli novi stil ne moze naci zamerku u dizajnu LX2370 :: ali najvaznija stvar je ono sto je u njemu tj kakav je prikaz koji daje jer mu je to i glavna namena :: :: :: ::
Da, ima kvalitetniji tj prirodniji prkaz (nije TN panel vec C-PVA ) ali moram reci da je i LX2370 LED u odnosu na sve druge Samsungove komercialne monitore mnogo bolj. Pozdrav
I ja sam bacio oko na Samsung F2380. Dizajn monitora je subjektivna stvar, isto kao i kod kucista, dok neko voli da mu kuciste pravi light show u sobi, neko drugi voli klasican dizajn i tu ne treba raspravljati. Meni su vaznije karakteristike monitora od izgleda (u istom cenovnom rangu). Gledajuci po netu testove monitora naleteo sam na sajt gde F2380 i nisu nesto nahvalili: http://samsungf2380.blogspot.com (pogledati linkove ka video fajlovima) ili http://www.youtube.com/results?search_query=samsung+f2380 Koliko vidim osim brzine odziva, koja mi nije prioritet, ima problem i sa uglovima gledanja, sto na PVA panelima ne bi trebalo da se desava. Izvinjavam se za off, pitanje je ipak bilo P2350
Kao prvo, ja nisam rekao da je ovo najkvalitetniji monitor na trzistu vec najkvalitetniji u predjenju sa ostalim koji se mogu naci kod nas za pristijnu svotu novca (250 eura) i u toj klasi mu nema premca.
Sajt koji si stavio gde su udradili Review za F2380 (koji uopste ne sporimi) gde je poredjen sa Profesionalnim NEC 2490WUXi http://hardforum.com/showthread.php?t=1396129 ili DELL-om, a da ne pricam tek sa Eizo monitorima http://www.eizo.com/global/ bi bio kao kada bi F2380 poredili sa P2350,P2450 ili bilo kojim u toj klasi. Ti monitori kostaju preko 1000 eura i naravno da su bolji jer to i jesu pravi profesionalni monitori.
F2380 spada u neku polu-profi varijantu u odnosu na ove komercijalne serije i za te pare je odlican. Naravno da uvek ima bolje ali ko zeli vise taj mora odvojiti i vise para. Najbolji Samsung koji sam ja imao prilike da vidim je Samsung 245T ali je njegova cena `bednih` 700 evrica. Da zakljucim,najbolji monitor u klasi do 30.000 din je F2380 Pozdrav philli
moj predlog ti je upravo Viewsonic vx2433wm, imam ga vec nekih mesec dana i mogu ti retji da sam sasvim prezadovoljan :) ne vidim nikakvog probijanja pozadinskog niti ghostovanja (2ms).. prikljucen mi je na playstation 3 i radi vrhunski! + imam 3 godine garancije na 1 mrtav pixel. Za 200 eura mislim da je best buy iako nisam nikada video uzhivo F seriju od Samsunga ali nisam ni imao preterane zhelje za tim poshto mi se samsung smuchio od silnih kvarova i bacanja para.. Pozdrav!
:: Kao prvo, razlika u ceni nije velika za kvalitet koji se dobija :: :: Samsung P2450H = 22.050din :: Samsung F2380 = 24.950din :: :: Kao drugo, svi pro monitori su takvog izgleda (pogledaj EIZO,NEC,DELL) ali to je stvar ukusa svakog pojedinca za sebe :: :: Monitor se pomera po visini,dubini, a po potrebi se rotira za 180°,mat povrsina,nema otisaka za razliku od ovih fiksnih `klavirskih` :: :: A ako je neko voli novi stil ne moze naci zamerku u dizajnu LX2370 :: ali najvaznija stvar je ono sto je u njemu tj kakav je prikaz koji daje jer mu je to i glavna namena :: :: :: ::
Stvarno nisam expert ali slika je fenomenalna, probijanje kod mene nisam primetio, tj jako je slabo, skoro neprimetno. Kvalitet slike preko DVI-D je fantazija, boje preterano jasne i ostre....samo reci hvale. Sad cu jos ovih dana da ga testiram da vidim kako ce se pokazati u igrama i filmovima. Jedina zamerka sto na Magicbright custom preset modu brightness odvaljen na max, bukvalno ne mozse posle 30 sec da gledas u monitor koliko te oci bole, ali samo prebacis na internet mode i milina. Svaka preporuka za sada!
:: Stvarno nisam expert ali slika je fenomenalna, probijanje kod mene nisam primetio, tj jako je slabo, skoro neprimetno. Kvalitet slike preko DVI-D je fantazija, boje preterano jasne i ostre....samo reci hvale. Sad cu jos ovih dana da ga testiram da vidim kako ce se pokazati u igrama i filmovima. Jedina zamerka sto na Magicbright custom preset modu brightness odvaljen na max, bukvalno ne mozse posle 30 sec da gledas u monitor koliko te oci bole, ali samo prebacis na internet mode i milina. Svaka preporuka za sada!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.