Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koju grafičku da uzmem(o)?
STRANA 1 OD 3  
Scyter Koju grafičku da uzmem(o)? 06.04.2010. 20:16 T25823

status: user
broj poruka: 8138
Ortak je kupio novi komp. Uzeli smo sve, fali mu još grafika. Razmišljamo se između HD 5870 i HD 5770 CF. Šta predlažete? Ili možda nešto drugo. Budžet je neograničen. (poželjno bi bilo da ne prelazi 30000 RSD)

Konfa je:

Asus Maximus III Formula
Intel Core i7-860 (Prolimatech Megahalems)
Patriot 2x2 GB 2000 MHz G Series `Sector 5`
Corsair TX1000W
Samsung SpinPoint F3 1 TB HD103SJ
LG GH22NS40
Cooler Master HAF 932
Samsung P2770
Logitech G9x
Logitech G19
Logitech X-530

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 06.04.2010. 20:29 #202437

broj poruka: 4016
http://atom.rs/?sid=2504 puta dva :) a do 30000 kupi neku zezalicu za komp

EDIT 5870 je 32500

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
WDAMDOCZATIDFICORSAIRPROLIMATECH
I love my computer because my friends live

Scyter Re: 06.04.2010. 20:33 #202439

broj poruka: 8138
To su grafike sa 512 MB. Nekako se ne uklapaju uz ostatak konfiguracije. Ovde bi taman legla neka nVidia

Tamo gde ja uzimam komponente HD 5870 je 29000 RSD.

Ne znam, nekako bi pre isao na Single varijantu, ali HD 5770 CF opet parira zestoko HD 5870. Negde je i brza, a jeftinija je varijanta.

The Way It`s Meant To Be Played

saxija re 06.04.2010. 20:37 #202441

zajebano jer gde je slaba podrska za CF bice veliki drop frejmova, ja sam pre za single varijantu nego nisam video jeftiniju pa reko aj 2x 5770, ako moze za 29000 uzimaj odmah!

gile23 ... 06.04.2010. 20:53 #202448

broj poruka: 9121
Budzet je ogranicen, a dole tastatura od 200 evra ???? Moras da uradis nekoliko promena, umesto ovog monitora LCD TV, kada covek vec hoce da kupi pravu stvar, da bacas verovatno mnogo para na Corsair od 1000W se ne isplati jer ce ovu konfiguraciju terati Corsair od 750W, mislim sto bi bezveze bacao pare. Neka kupi za tu razliku neke sluske.

E sad sledi pitanje, ako hoce kasnije da menja grafike ili hoce neki upgrade isplativija mu je 5870, ako nece da menja grafiku nekoliko godina neka uzme 5770 CF, trebalo bi da danas vecina igara podrzava CF, ali ako se nadje neka koja ne podrzava imace losiji FPS :). Mozete eventualno da uzmete dva harda pa u RAID, pa da vidis ubrzanje :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 06.04.2010. 21:07 #202453

broj poruka: 1797
Po meni najbolja solucija: 5870 Vapor X

Erestun re 06.04.2010. 21:07 #202454

Gile...izvini, ali moram da ti kazem....ti si BILDE!!!
Citajte jebene threadove...

@sss Bolje da ste uzeli SSD, nego sto ste bacili tolike novce na periferiju...

saxija re 06.04.2010. 21:17 #202457

gile ima poentu, sto bi rekla deca `a zbog zasto` npr ta ploca, vidim da novac nije problem ali ako nece da (krvnicki) klokuje( mozda hoce, i don`t know) ne treba mu ta ploca ama bas nizasta eventualno da da iste pare ali za 920 i neku x58 plocu, a? sta ja znam samo pitam :)
i da definitivno napajanje je prejako za to ako nema dalje planove, a sa 800w tera sta god hoce (5870 vuce 180w)

gile23 ... 06.04.2010. 21:18 #202458

Au jbt, al sam ja omasio, a procitao sam ogranicen. Inace posto je drugar kupio ekstra komp ako hoce dozivljaj u full-u neka se izbaci za neko 5870 CF ili 5970 resenje :).

@saxija hvala na podrsci :).

Pozdrav!
dautovic fina konka 06.04.2010. 21:18 #202459

broj poruka: 2855
Realno ja bi bacio neki 5770 CF cisto da vidim kako skalira : ) ako `ne valja` tapno bi kartice : )

P.S. QQ sto te zvucnike? pa X-540 kostaju isto?

a i mis je blago receno sranje za te pare

P.S. slazem se sa @Erestun, za taj mis skoro 8000din i ovu tastaturu ko zna koliko a mogli ste SSD? to mi se ne svidja nikako, posebno sto steelseries ima mnogo bolje periferije po manjimcenama...realno SSD je mama!

Fermi - An EPIC Fail

Erestun re 06.04.2010. 21:34 #202467

Ok je sto je uzeo to napajanje, uvek treba ici na sigurno, jeste prejako, ali ko zna sta ce kaciti sledece godine na njega.
Ovakva masina se klokuje obavezno, a ploca je vrhunska.

@Saxija - Ako je meni bilo upuceno `gile ima poentu`, da razjasnim...Gile govori sta bi bilo bolje da kupi, a SSS je napisao da SVE IMA OSIM GRAFICKE. Stick to the fuckin` thread and read it sometimes, god damn this forum.

Erestun re 06.04.2010. 21:41 #202470

Logitech je sasvim dobar, G9x je meni neudoban naspram MX Revolution-a, na kojem krstarim svaki dan, ali je dobar mis. Tastatura ne vredi tih para.
Pretpostavljam, da si mu ti SSS dao sve savete, ali po ovome ovo je masina za: `moj kompjuter je najjaci u kraju`
Sto se tice kompjutera samog, jos 5870 i sasvim ce to fino da fercera.

gile23 ... 06.04.2010. 21:50 #202474

Pro gamer-i iskljucivo koriste razera / steelseries opremu, jer je najbolja na svetu, ali takodje ove dve kompanije su sponzori najvecih gamerskih takmicenja :). To sam napisao sta treba da kupi zato sto sam procitao nekako u preletu, ali jbg, izvinjavam se nece se vise desiti. Inace slazem se sa tobom, da je to masina, moj kompjuter najjaci u kraju :).

Pozdrav!
Erestun re 06.04.2010. 21:52 #202475

Ma iserem se ja `pro` gejmerima u usta...
Sve su to sponzori i pare...

saxija Re: re 06.04.2010. 21:54 #202477

fali ti onaj deo ` a ako nije` jer sam napisao esesesu, kad gledas sve pogledaj i moje vreme posta, a inace sam mu prvo odgovorio bez ikakvih dodataka, ali ako vec moze nesto da se zameni sto da ne, sto bi ti rekao:` god damn this forum`

:: Ok je sto je uzeo to napajanje, uvek treba ici na sigurno, jeste prejako, ali ko zna sta ce kaciti sledece godine na njega
:: Ovakva masina se klokuje obavezno, a ploca je vrhunska
::
:: @Saxija - Ako je meni bilo upuceno `gile ima poentu`, da razjasnim...Gile govori sta bi bilo bolje da kupi, a SSS je napisao da SVE IMA OSIM GRAFICKE. Stick to the fuckin` thread and read it sometimes, god damn this forum
:: __________________________________________________________
:: Endless fields of sorrow...
MilosNBG ... 06.04.2010. 21:57 #202478

broj poruka: 1586
Necu da komentarisem sta ce ko da drzi u ruci, nek drzi sta mu je volja. Masina je ok i preporucujem ti 5870 iz razloga sto je single karta, drajveri ce je uvek iskoriscavati maksimalno, nece se eventualno desavati problemi sa podrskom za Cross i sl., nece jedna karta stalno raditi i grejati a druga bleji i vrti u prazno kada se ne radi nista sto poteze GPU.

Ne mora SSD ali ste mogli da uzmete jos jedan F3 500GB da bude sistemac sa velikim particijama na kojima bi se drzalo ono sto se najcesce drnda od igrica, instalacija i sl, muka mi jeod onih koji su sve drzali na sistemskom pa puknu particije, pa kuku lele, sta sad, drz da nabijem... Lepo jedan stalno vrti, drugi ubrzava po potrebi (svrha AHCI-ja i NCQ-a) pa i ako pukne AHCi, uvek ga mozes vratiti u Native IDE

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

dautovic ... 06.04.2010. 21:57 #202479

Meni je MX Revolution i G9x isto smece...glomazni misevi koji veze nemaju sa ergonomijom...al necemo da ovde vodimo raspravu o misevima...

Al cinjenica je da u Srbiji vlada stanje ` ne diraj mi Kingsone memoriju, maxtor HDD, creative zvucnu, logitech miseve itd..` jbg kad je velika vecina `pocinjala` to su bili popularni brendovi, sto se konkretno miseva,podloga i slusalica tice steelseries su jako, jako daleo iznad ostalih...

Fermi - An EPIC Fail

Erestun re 06.04.2010. 22:03 #202482

@Dautovic G9 ti je glomazan mis? Dooobro. Revolution je jedini mis na koji nisam morao da se navikavam kad sam spustio ruku na njega. U tebe je ruka, ka` u zidova (made in auschwitz) pa ti nije ergonomican...

Ma neee zato sto pise da je gejmerski i da ga koristi FARTality i da ima 5666DPI zato cu da ga kupim...
ma ajde molim te...

MaliAbner Re: Koju grafičku da uzmem(o)? 06.04.2010. 22:07 #202483

broj poruka: 7769
SVE SEM OVOGA JE SVIRANJE DJOKSONU:

Microsoft XBox 360 Console Elite 06.04 32.760 (327,47€) Microsystems

Mozda ima negde i povoljnije ali verujem da je tu negde dinar dva gore dole...

Koliko sam ja shvatio konzole su zakon posto nema kupovine nove graficke svake sezone a sigurica nece da stuca, jedino sranje je sto neces moci da poteras 3DMark kako bi se hvalio u drustvu koliki ti je mislim na skor.
Igre prvo izadju za konzole pa tek kasnije za PC, prosto za igranje su konzole u poslednje vreme zakon.
Ovo priznajem sa teskom mukom posto na racunaru mozes i da napravis neku kintu a na konzoli tesko sem ako je ne rentiras.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ortak je kupio novi komp. Uzeli smo sve, fali mu još grafika. Razmišljamo se između HD 5870 i HD 5770 CF. Šta predlažete? Ili možda nešto drugo. Budžet je neograničen. (poželjno bi bilo da ne prelazi 30000 RSD
:: Konfa je
:: Asus Maximus III Formul
:: Intel Core i7-860 (Prolimatech Megahalems
:: Patriot 2x2 GB 2000 MHz G Series `Sector 5
:: Corsair TX1000
:: Samsung SpinPoint F3 1 TB HD103S
:: LG GH22NS4
:: Cooler Master HAF 93
:: Samsung P277
:: Logitech G9
:: Logitech G1
:: Logitech X-53
:: The Way It`s Meant To Be Played
dautovic .... 06.04.2010. 22:15 #202486

Koji je tebi? Sa kakvim ti mene jervrejima poredis?iskuliraj sokole, ne znas o cemu pricas...

Gejmingom se bavim skoro 10godina jako puno miseva i podloga sam probao...i jako volim da imam dobrog misa i podlogu...
I kazem, da su ta dva mise neergonomcina...ako tebi smeta sto neko ima suprotno misljenje od tebe to je tvoj problem...nemoj mene jevrejem da nazivas zbog tvojih problema!

A to za `FARTality` itd... nemam 15god da se lozim na takve stvari...al to govori o tebi da imas neki komplex veeeliki! Svaki vrhunski proizvod reklamira neka poznata licnost iz sfere-u kojoj se proizvod koristi...od igle do lokomotive...

Oladi malo...

Fermi - An EPIC Fail

Erestun re 06.04.2010. 22:20 #202487

@Dautovic Ja nigde nisam rekao da je razer ili steelseries los, a ti zapeo da je logitech smece, po kom osnovu? Svaka firma ima da ponudi vise razlicitih klasa proizvoda i svi se kvare, odnosno kvalitetno sluze svoje vlasnike.

@MaliAbner sram te bilo, siris blasfemiju. Kakve Xkutije...kakve konzole...poserem se i na njih.

MyDoom A da vam dam ja jednu... 06.04.2010. 22:21 #202488

broj poruka: 553
KURCINU da je drzite sat vremena za 200 evra,mozda bi vam onda bilo lakse!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Lifestyle!
http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_g

Erestun re 06.04.2010. 22:24 #202489

B`ate ne brini se, ladan sam ko spricer.
A volim to...kad god ne znaju sta da napisu onda ovaj ima neki komplex. Bravo!
Pa dobro ne moras biti jesa, mozes ciga onda... (dobro je da nisi skontao poentu i da si se nasao prozvanim, to je vazno!)

Erestun re 06.04.2010. 22:27 #202490

A ti MyDoom idi izdrkaj tu kurcinu na Corey-a, pa se ondaK vrni...i nema vise te muzike, non-stop si nesto nervozan.

MilosNBG ... 06.04.2010. 22:30 #202491

broj poruka: 1586
otkud ti znas koliki mu je pa ga zoves `kurcinom`?

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MaliAbner Re: re 06.04.2010. 22:32 #202492

broj poruka: 7769
@Erestun
Mazni jedan FLONIVIL garant pomaze kod dizinterije, kolko vidim bas si se prokenjao, ko sto rekoh mazni na vreme jedan FLONIVIL kako ti se ljubica ne bi rascvetala od silnoga kenjanja.

Koliko ja vidim ta jedna ili dve graficke ce da ga kostaju kao jedna kompletna x-kutija nema seckanja, nema drajvera, nema lekica koji ne rade, nema mnogo cega ali zato ima maksimalne zabave.

Predlozio bih mu ja i PS3 ali jos uvek nije za sire narodne mase, nema jeftinih igara.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @Dautovic Ja nigde nisam rekao da je razer ili steelseries los, a ti zapeo da je logitech smece, po kom osnovu? Svaka firma ima da ponudi vise razlicitih klasa proizvoda i svi se kvare, odnosno kvalitetno sluze svoje vlasnike
:: @MaliAbner sram te bilo, siris blasfemiju. Kakve Xkutije...kakve konzole...poserem se i na njih
:: __________________________________________________________
:: Endless fields of sorrow...
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs