ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
verovatno bih sa asus top biosom i voltage modom se priblizio 9000 poena ali ne bih bas to da radim...
inace, kad sa msi afterburneron dignem voltazu sa 1,0 na 1,2, svako dizanje core clocka preko 930 mi jako dize temperaturu grafe koja tada ide i preko 100 stepeni!
Uključim u afterburneru za voltažu ali ne vidim je i dalje, prazno polje. A sam klok je jako blesav, namestim ajd recimo 820/950, radi furmark, odradi vantage dok sam imao win7, igram cod sat-dva i ok, pokrenem mass effect 2, bam siv ekran, opet pokrenem, posle 5min štrafte, temperature normalne, na default sve radi bez problema. Tako da sam digao ruke od klokovanja, možda mi je zapao loš primerak.
Zato sam najviše i hteo da flešujem bios al me na kraju mrzelo da se cimam.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mogu ja da dignem u msi afterburneru voltazu i dobijem veci score ali ne bih bas da mi se ventilator dere na 100 stepeni u igrama da bi ohladio kartu koja ide i do 100 stepeni kad se digne voltaza !
@mkukic Tvoja kartica je OC izvedba..Defaultni klokovi 4850 karte su 625 Mhz za GPU a za memoriju je 993 GDDR3 kod tebe je GDDR5 verzija.. Dobar rezultat svakako..
Ko bi rekao da je karta ovako dobra, i sve to bez podizanja napona. Sad znam sta da preporucujem u tom segmentu :)))) Ultras ne diraj vise nista to ti je max, na defoul voltage. evo i ja odradih jedan vantage test, onako na defoult-u:
Evo sad sam se baš nešto zainteresovao šta joj je, ne znam koja je oznaka ove Radovanove ali sigurno ima noviji bios i neke specifikacije su drugačije.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.