Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia GTS 430 ,440 ,450 karakteristike
STRANA 1 OD 1
obradmi Nvidia GTS 430 ,440 ,450 karakteristike 04.04.2010. 22:25 T25778

status: user
broj poruka: 7726
Nvidia treba da izadje sa mainstream serijom DX 11 GPU baziranih na Fermi arhikteturi

GeForce GTS 430

DirectX 11, 2 Raster Engines,
192 shader units,
48 TMUs, 24 ROPs, 192 bit DDR interface up to GDDR5
perfomanse slicne Radeon 5770
pretpostavljena cena
bez DoublePrecision
130-150 Eura

GeForce GTS 440

nVidia GF104, 40nm

DirectX 11, 2 Raster Engines, 256 shader units,
64 TMUs, 32 ROPs, 256 bit DDR interface up to GDDR5
perfomanse nesto bolje od Radeon 5770
bez DoublePrecision
brzina za 20 % manja od GTS 450
pretpostavljena cena
160-180 Eura

GeForce GTS 450

DirectX 11, 2 Raster Engines, 256 shader units,
64 TMUs, 32 ROPs, 256 bit DDR interface up to GDDR5
725/1500/1800 MHz podignut klok u odnosu na GTS 440
perfomanse kao Radeon 5830 ili nesto bolje
bez DoublePrecision
pretpostavljena cena
200-230 Eura

TDP ce biti sigurno veci s ozbirom na velicinu chipa,
ali ne kao odnos 5870 i 480 .

Temperature niko ne pominje,ali s obzirom
da su spusteni klokovi i smanjen broj jezgara ,najverovatnije
da ove karte nece imati cudovisne temperature 480 i 470.
i moci ce u svako kuciste.

Uglavnom pojava ove serije bi trebalo da utice i na ATI cene u
tom segmentu.Nvidiina nova serije treba da se pojavi u Junu .
Na sajtu imate uporedne tabele.

http://alturl.com/pc4s
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ispravka 04.04.2010. 22:29 #201868

TDP ce biti veci od konkurentskih GPU 5770 i 5830 ,ali ne previse .tako barem prognozira sajt .
raic Re 04.04.2010. 22:31 #201871

broj poruka: 9006
E ovo već malo bolje zvuči, aj živi bili pa videli ako ništa drugo onda bar neki pad cena

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Scyter Re: 04.04.2010. 22:35 #201875

broj poruka: 8138
Ništa od Fermi-ja nažalost. Ovo je smejurija za ono što je trebao da bude.

The Way It`s Meant To Be Played

MaliAbner Re: Re 04.04.2010. 22:41 #201879

broj poruka: 7769
Ko sto sam napisao pre par dana, sa toliko skarta mogu da prave samo slabije graficke kartice a pravog i celog felermija nece skoro videti, tako da ce njihovo bozanstvo (bozanska osobina se ogleda u tome sto vecina zanesenjaka oseca da postoji ali ga ne moze videti) biti dostupno (jos dugo vremena) samo visokim svestenicima religije zelenih (tzv. testerasima).
No i to je bolje nego nista posto je situacija za nVidiju blago receno uzasna, trenutno raspolozivi vrhunski modeli prosto ne mogu da se prodaju pored jeftinijih a brzih modela iz ATi kuhinje, srednja i niza klasa su takodje skuplje a i tehnoloski retardirane u odnosu na konkurentsku ponudu.
Logican odgovor je da ce felericni chipovi iz proizvodnje punokrvnog Felermija biti prodavani takvi kakvi su samo da prodju proveru i dobiju potvrdu da ispunjavaju navedene specifikacije.
Po meni ovo nije tako lose, ako nista drugo to radi i AMD zato i postoje X3 i X2 procesori sa i bez cache-a znaci nista se ne baca vec se prilagodi i proda po nekoj pristojnoj ceni ako nista drugo bar da se ne bude nagubitku.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: E ovo već malo bolje zvuči, aj živi bili pa videli ako ništa drugo onda bar neki pad cen
::
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

obradmi Ako nista bar mogu da idu nizom cenom 04.04.2010. 23:18 #201889

to su DX11 karte .
SkyFire Bilo bi dobro kad bi bilo tako.. 04.04.2010. 23:26 #201893

broj poruka: 18472
Da su pametni ali posto nisu opet nece biti konkurenti ATI-ju..
Ova GTS450 bi trebalo da bude brza od ATI 5850 da bi bila konkurent ali sve mi se nesto cini da nece biti..Mozda ovo bude dobra serija..Ako punokrvni chip nije savrsen mozda ce derivati da prodju dobro..Svakako njih uvek kolje cena,proizvodni proces.Cak nije ni proizvodni proces toliko bitan koliko oni ne zele da budu pravi igraci na trzistu i da idu na manju zaradu za nizim cenama..To mi nikako nije jasno..Pokusavam da budem optimistican ali se polako razocaravam u NV ..
P.S.Zaboravih da dodam bitnu stvar..Jedno su shvatili..Da moraju da grade midle i low segment trzista od derivata aktuelnog chipa a ne da ubacuju stare chipove sa preimenovanjem karti..Ovo je dobar korak..Sad samo da vidimo kakve ce ove karte biti i koje ce cene da ih krase.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

gile23 ... 05.04.2010. 00:25 #201906

broj poruka: 9121
Zanima me koliko ce da trose u odnosu na ATI, inace kako se cini, ove karte su ok.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 05.04.2010. 03:24 #201933

broj poruka: 18472
Gile ne leti pre vremena..I GTX480 se na papiru cinio OK pa je failed na zalost..
Cek da se pojave..Sto rece neki lik na benchu posle ovog cirkusa sa Fermijem nista ne verujem dok ne vidim.Podrzavam stav.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

:: Zanima me koliko ce da trose u odnosu na ATI, inace kako se cini, ove karte su ok
:: Pozdrav!
Pisko Kad se pojave, i kad se cenovno osveste 05.04.2010. 07:30 #201940

broj poruka: 6656
Dobro, čak i kad se pojave, znamo da ispočetka što proizvođači, što preprodavci, malo naduvaju cenu, pa ako se ne prodaje dobro, onda spuste. Recimo da će, sa nekom povoljnom cenovnom politikom, prolaziti dobro što se tiče prodaje - ali ne i zarade, što im baš i nije bila navika.

Re: Sky... idi bre, pa sjebali su celu azbuku i brojeve do 100.000, više nemaju kako da nazovu rebrandiran čip 8800, tako da ne mora da znači da su se opametili, već su istrošili resurse označavanja...... a nije da im nije palo na pamet... videćemo još, jednostavno neće moći da odole .

A sad... ovo je Phenom I, sa termalnim bug-om a možda i ko zna kojim drugim, videće se. Ili, prescott pentium internal heater and heat spreader.... Znači, nešto što se dešava(lo) i drugima. I dalje postoji mogućnost da ih ovako osakate i cenovno dobro pozicioniraju i da se desi ono što meni treba, a to je da se mid segment spusti gde mu je mesto, u stvari, da profunkcioniše konkurencija kako treba pa da ja (mi) bolje prođemo. Jebiga, iako simpatišem ATI, po meni nije to baš sasvim OK, ta 5xxx serija. Ima tu šta da se poboljša (da je Gvozda bio bolji izazivač), kao što su neobjašnjivi random padovi fps-a, to mi se nikako nije dopalo a pripisivao sam ih drajverima, ili posrtanje u DX11.... ali džaba, cena nije padala jer nije bilo konkurencije....
I zadnje, ovo je počelo sa serijom 3xxx ATI-ja. To je bio prvi udarac i promena politike ili filozofije izrade čipova. Još tada je ATI priznao da, ne da nije u stanju da projektuje komplikovaniji čip sa većim bus-om, nego nije u stanju da ga proizvede po normalnoj ceni, grejanju i prihvatljivoj količini škarta, pa će ići na dupliciranje čipova na karti, za hi segment... itd. itd.... Tačno je da je prvi crossfire bio više nego šupalj, ali, onda je došla serija 4xxx, pa 5xxx a nvidija te o klin te o ploču. Šta sam hteo da kažem, iako se nadam da će nvidija nekako da se iščupa (samo još ovaj put sa takvom filozofijom komplikovanog čipa), kopka me da li je to uopšte moguće, tj. da li je ATI bio u pravu kada su digli ruke i rekli da je to nemoguća misija? Šta bude, biće, videćemo što su mnogi zaključili.... samo da ne pokušaju i sledeći čip da prave na isti način, onda do q.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

TheBear Nema sanse da 05.04.2010. 08:42 #201943

broj poruka: 6502
GTS450 bude brza od 5850 nema sanse ni ista da bude, a najlakse je zakljuciti po tome jer je GTX470 bolja oko 10%, tako da nema logike da 450 bude toliko blizu GTX-a.
Jedino ako izadje neka GTX460 ili tako nesto, ali sumanjam, jedva su i ove izbacili a i za srednju klasu se da se ceka...

http://tinyurl.com/yh3x5vq

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ma pusti to 05.04.2010. 10:28 #201951

broj poruka: 6656
Toliko su s*ali da jednsotavno nema šta da očekuješ i procenjuješ nego moraš da čekaš i vidiš šta će izaći, pa tek onda... j*beš oznake, bitno je šta će iza njih da stoji, koliko će biti u stvarnosti osakaćen ili ne. A ne mora da znači da ih neće biti, čak naprotiv, neće biti dosta ispravnih 480 i 470 i zato će i da koštaju kao zlato, a ovih defektnih sa kojih se isključuju delovi, toga će biti (nadam se na tone i po sve nižoj i nižoj ceni...). Ko će tu sa kime da se dovati, videćemo, uz pad cena naravno kao odgovor na konkurenciju. Eto, pa taj 480 je u stvari mid segment trebala da bude, ili bar nešto kao 5850 u odnosu na 5870... da su uspeli da sklepaju svih 512 jedinica da rade.... ovako, to će biti derivati derivata. Lepo su oni to isplanirali, da Gvoki razbije seriju 5xxx, ali, kad bi radila na svetlost a ne na struju, samo ih je to za*ebalo, + Tajvanci i njihov šakrt procenat.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Ako bude razuman TDP 05.04.2010. 13:28 #201990

nema razloga da ljudi ne uzimaju kartice ,nije to losa arhiktetura .Ati nece izbacivati nista novo ovo ,a i nema razloga zaista .Cak nece ni da menjaju cene ,ali Nvidia ako je pametna moze da ih natera na to.

According to unofficial data, AMD reported the absence in the company intentions to answer the announcement Of fermi in the next months. The reasons for this self-confidence can be several. First, Radeon HD 5970 is more rapid than GeForce GTX 480 and NVIDIA will not release two-chip product series ferm soon.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs