Ja to ne bih menjao Radovane, druže, imao sam nedavno ponudu. Ako overklokuješ malo jače 4770 dobiješ skoro stock 4870, ne bi ti otpala vilica sigurno od razlike u performansama a 4870 troši u idle kolko 4770 u load.
Dobro, ne baš, ali poruka je jasna
Ja bi to menjao samo za 5770, tu je ko 4870 al troši manje, eventualno 4890 ako oćeš matoriju kartu, to bi već bila razlika...
Ako baš oćeš relano bi bilo 25-30e
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
razlika nije nesto preterano velika u performansama,naravno bolja je 4870,ali ako bas hoces da vidis skok performansi,onda 5770.ja sam imao prvo 4770,pa odmah pose nje 5770,razlika je oko 6000poena u 3dmark-u,naravno mereno na istom kompu, a u igrama...ne treba ni spominjati.5770 razvaljuje.sve u svemu mislim da tih 40e doplate ne opravdava bas tolik malu razliku u performansama,ako je doplata malo manja,menjaj sto da ne,osetices poboljsanje sa 4870...
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: ZAMENA 4770 za 4870. koliiko bi bila realna doplata?
da naravno,jer si ti preprodavac i razmisljas tipicno kao preprodavac...a ako kartu moze menjati sa poznanikom,kome recimo ne treba tako jaka karta a zafalilo mu jedno 20-30e??? sta onda???
:: ja licno ne bi prihvatio manje od 40 a verujem da ne bi i neko drug :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: ::
:: Ja to ne bih menjao Radovane, druže, imao sam nedavno ponudu. Ako overklokuješ malo jače 4770 dobiješ skoro stock 4870, ne bi ti otpala vilica sigurno od razlike u performansama a 4870 troši u idle kolko 4770 u load :: :: Dobro, ne baš, ali poruka je jasna :: :: Ja bi to menjao samo za 5770, tu je ko 4870 al troši manje, eventualno 4890 ako oćeš matoriju kartu, to bi već bila razlika.. :: :: Ako baš oćeš relano bi bilo 25-30 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
podigao sam klokove u rivi sa 750/800 na 900/950 i prosao je ceo furmark normalno uz average fps 102, a temp je dostigla najvise 71 stepen, da li je to dobar rezultat?
odradi ti lepo 3dmark 2006 prvo sa default podesavanjima,pa klokovano,pa uporedi rezultate i razlika poena ce ti dati tacan procenat koliko je jaca 4770 kad je kloknes...onda uporedi klokovani skorod 4770 sa default skorom 4870 na nekoj SLICNOJ konfiguraciji kao tvoja(ima toga na netu,potrazi) pa ces videti jel se isplati menjati ili ne.
:: :: podigao sam klokove u rivi sa 750/800 na 900/950 i prosao je ceo furmark normalno uz average fps 102, a temp je dostigla najvise 71 stepen, da li je to dobar rezultat :: ::
Realna doplata ti je 20-25 Eur, pogledaj do kojih klokova stize 4770 sa voltazom gpu-a na 1.251V, ovako mi stoji od maja prosle godine, u nekim igrama je cak i bolja od 4870 za fejm-dva a u nekima gora za isto toliko ( naravno od 4870 na def vrednostima :) )
brate kako si ti uspeo da ovoliko kloknes 4770? na koju foru majke ti? dobio si klokove 971 i 1150? pa na xbitlabsu i 3dguru su postigli masimum 931 i 1000 !!!
:: brate kako si ti uspeo da ovoliko kloknes 4770? na koju foru majke ti? dobio si klokove 971 i 1150 :: pa na xbitlabsu i 3dguru su postigli masimum 931 i 1000 !! :: :: nema sanse.. :: :: ::
ne kontas nije to poenta...NJemu je cilj da ima karticu jacine kao default 4870...e sad vazno je da li to moze postici klokovanjem stare kartice BEZ ulaganja i dinara ili ne. ako moze onda ce izabrati da ostavi staru i klokuje je...Naravno da je klokovana 4870 jaca dosta ali nije to poenta ove teme..
:: POZ :: Svi spominjete klokovanu 4770,poredite sa stock 4870,koji je max i koja bi bila razlika kad bi se ona kloknula :: ::
Asus top, platio je u atomu prosle god za 15-estak eur vise od obicne ali koliko sam kasnije video jedina razlika je u biosu tako da verujem da i on njegovu moze da digne priblizno
Treba ti ASUS Smartdoctor na kome ces dici samo voltazu gpu-a (trazi odnos temperature i visine overvolta, kod mene najbolje se pokazala voltaza od 1.251V i stom votazom i ovim klokom temp ide do u loadu do 75-80C u zavisnosti od igre naravno sve sa stok kulerom koji koliko sam video je isti na vecini 4770 grafa i ne samo kod asusa vec i kod ostalih proizvodjaca) a zatim sa RivaTuner v2.24 MSI Master Overclocking Arena 2009 edition (kod mene trenutno instalirana) i naravno pre svega zakucaj fan na 65-75% obrtaja, najbolje bi bilo na max ali meni je podnosliva u ovim granicama, Srecno
ja bih napravio profil u rivi koji bih koristio samo za neke igre po potrebi. Kolika je fabricka voltaza gpu core? moze li odmah da se namesti na tu vrednost koju ti pomninjes ili to ide postepeno ili kako?
1V je def voltaza za sve 4770 koliko sam upucen a mozes je proveriti u smart doktoru, znaci u njemu samo dizes voltazu a sve ostalo sa fanom riva pogotovo ako oces da pravis profile
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.