Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nVidia u oblacima
STRANA 1 OD 3  
gile23 nVidia u oblacima 03.04.2010. 10:07 T25746

status: user
broj poruka: 9121
Procitajte komentare, ovaj Fermi niko nece da kupi :

http://www.tomshardware.com/news/gtx-480-gtx-470-gf100-fermi-hotness,10061.html

Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: nVidia u oblacima 03.04.2010. 10:51 #201447

broj poruka: 3992
opet spam,juris Sky-a ili nedostiznog Bax-a....

:: Procitajte komentare, ovaj Fermi niko nece da kupi
::
:: http://www.tomshardware.com/news/gtx-480-gtx-470-gf100-fermi-hotness,10061.htm
:: Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict au gile al si se zaleteo 03.04.2010. 11:09 #201450

broj poruka: 4515
5416

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

gile23 ... 03.04.2010. 12:23 #201453

Cujes ja spamujem :).

Pozdrav!
skar Re: ... 03.04.2010. 13:03 #201457

broj poruka: 3992
5417

:: Cujes ja spamujem :)
:: Pozdrav!
imarkovic >> 03.04.2010. 13:21 #201460

broj poruka: 19023
http://itsvet.com/tekst/kona%C4%8Dno-fermi-bazirane-kartice/3562/

ugly re: envidia u oblacima 03.04.2010. 14:07 #201464

broj poruka: 76

dobra graficka, nego kuler bucan. Cekam ja da izadje sa pasivnim hladjenjem :)

saxija Re: >> 03.04.2010. 14:10 #201465

broj poruka: 4016
NVIDIA Geforce GTX480 i GTX470 grafičke kartice će se prodavati po ceni od 479 i 349 Eura respektivno ahahahhahhahahahhah, udah, ehehehhheheheheh, respektivno, gtx 480 jeftinija 30e od 5970, lol

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
WDAMDOCZATIDFICORSAIRPROLIMATECH
I love my computer because my friends live

:: http://itsvet.com/tekst/kona%C4%8Dno-fermi-bazirane-kartice/3562
DmasteRNo1 Prodavaće se one po tim cenama 03.04.2010. 14:16 #201466

broj poruka: 6103
samo se pitam koje će budale da ih kupe!?

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Daum ... 03.04.2010. 14:23 #201467

broj poruka: 12798
Ma naravno. Ove iste price su bile za GTX280 kad se pojavio pa su mi dve karte crkle...

Scyter Re: Prodavaće se one po tim cenama 03.04.2010. 14:25 #201468

broj poruka: 8138
Kupovace ih iste te ``budale`` koje kupuju HD 5970.

The Way It`s Meant To Be Played

:: samo se pitam koje će budale da ih kupe!
:: Phenom II X3 720B
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502H
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Samsung 2232B
:: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
obradmi AOO cirkus sa Fermi 03.04.2010. 14:29 #201470

broj poruka: 7726
To jedino kada bude na manjem tehnoloskom procesu moze da bude OK ,ovako sama Nvidia opredeljuje kupce da kupe ATI.

Al ovi sa It svet jedino ne kazu iz prevoda da sama Nviida za sebe tvrdi da je najbrza .

Despite being somewhat underpowered, the GTX480 will reclaim the crown as the world`s fastest GPU, claims the Green Goblin.
dautovic auuu 03.04.2010. 15:23 #201473

broj poruka: 2855
Ovo je kraj...

o cemu polemisati dalje? skupo, vrelo, jako jako losh odnos cena-performanse

ja sam hteo da vidim sta ce biti...planirao sam GTX470

5870 ne gine...

Femi je smece!

Fermi - An EPIC Fail

Pisko aH.... 03.04.2010. 16:15 #201483

broj poruka: 6656
Nije nVidia u oblacima nego u problemima.
Ovo je nedovršen proizvod sa tačke stanovišta onih koji su počeli da ga projektuju, a pogotovo onih koji ga proizvode tako kljakavo.
Pod prisilom zajebancijna na forumu pc berze, morali su da ga puste u papirnatu prodaju, pa kud puklo da puklo, samo da ga ima negde.
Što jest, jest, proizvod je u mnogim stvarima naj. I pozitivnim i negativnim, ali, moje je mišljenje da u jednom nije naj, a to je best-for-bucks kategorija, i, baš me interesuje ko će sa berze da ga kupi sad kada je postao dostupan? Ko stvarno misli da je to dobra kupovina, taj će da ga pazari a ne da priča priče o njemu na forumu, al` na muci jadac.
I opet, ponavljam sam sebe.... sa ovakvim proizvodom i ovakvom cenovnom politikom, sjebaše nas i od pada cena nema ništa. Odraše nas i jedni i drugi. Do sada je 5770 trebao da kljokne na jedva 100€ ili niže, a 5850 kao sada 5770, al` sad hoćeš q. 480 grilltx.... ostaje da se vidi šta će biti do stvarne prodaje tih kartica za koji mesec (ovo je papirno izdanje, znači tek par ispravnih semplova za testiranje, a ostalo škart), da li će nekako da skockaju potrošnju i osposobe ceo čip da radi neosakaćen, ai ti drajveri koji su sada veći problem kod nvidije nego kod ATI-ja... što znači, evo leta a povoljne kupovine ni na vidiku.
Jebo ih pas.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed Sve sam razumeo izuzev... 03.04.2010. 16:33 #201487

broj poruka: 11001

``...u prvo vreme će biti dostupne samo na teritoriji Velike Britanije nakon čega se očekuje i dostupnost na teritoriji Evrope i SAD.``

Po cemu li je to GB tako izuzetna, da mi je znati (good old Blighty!)?

gile23 Re: Sve sam razumeo izuzev... 03.04.2010. 16:37 #201489

Verovatno je Britanija nesto skrivila nVidia, verovatno neki test, kako ce da se pokaze na njihovom trzistu, koliko ce da ih crkne za mesec, dva ili 3 meseca. Koja prezivi treci mesec zvace je Chuck Norris :). A ako dozivi pola godine pocece da bljuje vatru ko zmaj, samo stavis pljesku ispece odma :).

Pozdrav!

:: ``...u prvo vreme će biti dostupne samo na teritoriji Velike Britanije nakon čega se očekuje i dostupnost na teritoriji Evrope i SAD.`
:: Po cemu li je to GB tako izuzetna, da mi je znati (good old Blighty!)
tortojed Neka, neka. Kupujem je onoga trenutka kada se pojavi na... 03.04.2010. 16:41 #201490

horizontima nasih vidikovaca! Pa ako crkne, ce dobijemo noviju reviziju (sto mu Zemljanika i Ljapkina-Tjapkina revizorskih!).

gile23 Re: Neka, neka. Kupujem je onoga trenutka kada se pojavi na... 03.04.2010. 16:42 #201491

Dobro je te me podseti za Ruse, oni ovo koriste ko klima uredjaj, samo u Sibiru na temperaturama ispod -20 Fermi prezivljava 2 godine. Izgleda da se Fermi jedino isplati za rusko trziste :) i to samo u zimskim mesecima :), a sad ide leto :),...

Pozdrav!

:: horizontima nasih vidikovaca! Pa ako crkne, ce dobijemo noviju reviziju (sto mu Zemljanika i Ljapkina-Tjapkina revizorskih!)
tortojed Ma sve mi se cini da ce ta zmajska vatrica da napravi pljeskavice... 03.04.2010. 16:46 #201492

od ATi-jevih kartica (ionako su vec crvenkaste i rumene...).

Daum ... 03.04.2010. 17:15 #201494

Gile, vidim ja da je tebi dosadno/zabavno da pises ovakve stvari koristeci se pridevima, ali ne bi skodilo da napises ponekad nesto konstruktivno, a ne samo da spamujes iz dosade...

despot83 Zasto spam??? 03.04.2010. 17:18 #201495

broj poruka: 711
Covek iznosi svoje misljenje.....da je grejalica u pitanju,barem gledajuci po prvim testvima,to nam je svima jasno!

:D

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

Daum Re: Zasto spam??? 03.04.2010. 17:26 #201496

Takva misljenja imamo na hiljade, a vecina voli da komentarise HW koji niti namerava da kupi niti je posedovala prethodnu generaciju da moze da polemise. Bitno da gile napusava fermi i ovde i na benchmarku, a kartu niko jos nije uzeo u svoje ruke da kaze misljenje iz perspektive krajnjeg korisnika...

Ovo je ono sto ja pricam: crvena sekta...

:: Covek iznosi svoje misljenje.....da je grejalica u pitanju,barem gledajuci po prvim testvima,to nam je svima jasno
:: :
:: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl
mslavko82 ??? 03.04.2010. 17:28 #201498

broj poruka: 721
Sta ima vise da se pise o Fermiju? Kartica je brza, vrela i trosi ko bojler... Nema je u prodaju, i bice je tek za mesec dana - kaze nVidia. ATI-ju ne pada na pamet da smanji cene, sto najbolje govori o tome kako stoje stvari... Fermija zapravo i nema, sarena laza koja tek treba da postane stvarnost.
U svemu smo najgore prosli mi korisnici, jer ce ATI nastaviti da nas dere. Zlatna vremena za kupovinu graficke su prosla...

dautovic Re: Re: Zasto spam??? 03.04.2010. 17:35 #201499

broj poruka: 2855
Kada je kupis onda je kasno! nema nazad mozes je prodati i biti u minusu...ili furati sranje

Imam 4890 i planirao sam neku GTX470

zato sam i cekao i nisam uzimao 5850/70

Neka drugi kupuju i kace rezultate i gube se sa testovima i glume klokere...ja volim da odigram neku igru uvece i to je to, i nisam burzuj da razbacujem kintu i da pred leto kupujem sporet...

Ocigledno je da ne valja nesto sa ovim karticama i nemam nameru da experimentisem.

Fermi - An EPIC Fail

:: Takva misljenja imamo na hiljade, a vecina voli da komentarise HW koji niti namerava da kupi niti je posedovala prethodnu generaciju da moze da polemise. Bitno da gile napusava fermi i ovde i na benchmarku, a kartu niko jos nije uzeo u svoje ruke da kaze misljenje iz perspektive krajnjeg korisnika..
:: Ovo je ono sto ja pricam: crvena sekta..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Covek iznosi svoje misljenje.....da je grejalica u pitanju,barem gledajuci po prvim testvima,to nam je svima jasno
:: ::
:: :: :
:: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: :: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl
DmasteRNo1 Re: Re: Prodavaće se one po tim cenama 03.04.2010. 17:47 #201501

broj poruka: 6103
Iako sam ATi-jevac, nadam se da ni takvih budala nema mnogo.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

gile23 Re: Re: Zasto spam??? 03.04.2010. 18:00 #201504

Zasto napusavam na benchu jer vidim da tamo ljudi misle da je Fermi kartica No. 1 i da nema bolje. Pa da ih malo spustimo na zemlju :).

Hoces konstruktivan post, evo ga :

Fermi se duplo vise greje od RV870, duplo vise trosi struje, 10% brzi i uz sve to skuplji. Uz ovoliki broj mana GTX470 bi trebao da kosta kao 5770, a GTX 480 kao neki nabudzeni (nerferentni) 5850 model da bi bio konkurentan. To je dovoljno konstruktivno, Fermi = fail godine, videcemo mozda bude i decenije. Ovo sve vazi ako ne isprave nesto dok ne izbace karticu na trziste u sta cisto sumnjam, treba im mnogo vremena. Samo me zanima kakva ce biti kartica koja kosta kao 5770 bazirana na Fermi arhitekturi, sa onim manama nabrojenim gore. Necu da vrtim na 2 foruma istu stvar, koju svi znaju, jednostavno vecini se ne svidja Fermi i kod nas i u svetu, jedino sto ga vadi je PhysX i bolje ponasanje u DX11.

ATI je mnogo bolji u odnosu cene/performanse i ima najbrzu karticu na trzistu. Tako da trenutno ATI kontrolise trziste. Sad ce verovatno porast prodaje ATI kartica jer je vecina cekala Fermi da vidi kakav ce biti (kao Dautovic), kada su videli ove testove zakljucili su da nije nista narocito, tj. za ulozeni novac gori od ATI konkurenata, i sad ce da masovno da kupuju 58xx kartice.

Inace mnogi porede Fermi sa nVidia FX 5xxx serijom :) i legendarnom FX5200.

Kraj konstruktivnog posta.

I zbog jos jednog razloga neki moderator iz nekog svog hira je izbrisao celu stranu postova i medju njima moja 2 koja sam zajedno pisao 15 min minimum, koje nisam snimio na komp, pa su me blago receno iznervirali, jer na tom forumu vlada birokratija za razliku od ovoga, sto se moderatoru ne svidi on brise, nema opravdanja cak iako je sve regularno u tom postu. Nisam prvi koga je iznervirao moderator sa bench-a.

I jos jedna stvar necu da neko pomisli da sam ja jedan od onih koje neko iznervira na bench-u ili se pokaze pametniji, pa posle dodje ovde da se izviljava, mislim da je dovoljno sto na tom forumu imam manje od 50 poruka za godinu dana, koliko me interesuje.

Pozdrav!

:: Takva misljenja imamo na hiljade, a vecina voli da komentarise HW koji niti namerava da kupi niti je posedovala prethodnu generaciju da moze da polemise. Bitno da gile napusava fermi i ovde i na benchmarku, a kartu niko jos nije uzeo u svoje ruke da kaze misljenje iz perspektive krajnjeg korisnika..
:: Ovo je ono sto ja pricam: crvena sekta..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Covek iznosi svoje misljenje.....da je grejalica u pitanju,barem gledajuci po prvim testvima,to nam je svima jasno
:: :: :
:: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: :: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs