Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa LG194WT
STRANA 1 OD 1
zmijuga Problem sa LG194WT 11.11.2006. 17:44 T2573

status: user
broj poruka: 10

Pre neki dan sam pazario LG 194WT, na analogu mi radi OK, ali kada sam prebacio na DVI nikako ne mogu da namestim sliku. Kao prvo imam ATI X1300 koja naravno ima DVI, znaci prebacim na DVI kada mi podize windows desava mi se to da na monitoru ne vidim nista sve dok mi ne podigne desktop, ali dok mi je ukljucen TV-out na TV-u vidim sve sto na monitoru ne vidim. Druga stvar na DVI-u nemam ponudjenu rezoluciju vecu od 1360 (i dok mi radi ta rezolucija na monitoru mi se vidi slika kao na TV-u kada radi TV-out, znaci ne vide se sva cetiri ugla monitora), ali i ako dobijem vecu od 1360 ne dobijem onu pravu 1440x900. Treca stvar u ATI catalyst control centru nemam opcije za monitor, znaci kao da ga nema, u sustini na DVI-u monitor se ponasa kao da je prikljucen na TV-out ili mozda gresim. Pa pitam Ja vas da li je neko imao slican problem, da li mozda do drajvera za ATI koje sam skinuo bas sveze, ne znam vise sta da pokusam
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC ... 11.11.2006. 19:41 #9613

broj poruka: 9425

a da ti nije tv primarni displej. dakle idi u ati control panel i probaj da uradis swap display mapping ili tako nekako... poenta je da ti monitor na dviu bude primarni displej a tv sekundarni.
to sto ne vidis sliku sve dok se ne podigne win je standardna stvar na atiju kada ti je prikacen tv. mozda se i to pronemi kada sredis stvari u ati control panelu.
zmijuga Problem sa LG194WT 11.11.2006. 20:54 #9615

ne vredi sve sam pokusao evo bas sada, ne znam da li je do graficke da li ona podrzava taj DVi sisem ali ne znam zasto ne bi kada ima taj DVI izlaz cemu bi drugo sluzio, malopre sam stavio neke druge drivere za ATI-ja i u displey properties uopste neam monitor samo tv i jos neki djavo ne mogu sad bas da se setim posto neam vise snage da se zezam.
Pisko TV PRIMARNI 12.11.2006. 07:56 #9626

broj poruka: 6650
TV ti je bio primarni, a u drugom slučaju, i jedini displej koji je bio "instaliran" i podržan - prepoznat u windowsu i drajverima grafičke.
Za početak, isključi tv u potpunosti kad je PC isključen, dakle, izvadi kabal iz grafičke!!!, a onda boot-uj windwos i podesi to što imaš na primarni, instaliraj mu colorni profil ako ga imaš na cd-u baš za tvoj monitor i kad sve podesiš sa rezolucijom i refresh rate-om (osvežavanjem ekrana), onda tek priključi tv (kad je PC isključen) i podesi u drajverima grafičke primarni, sekundarni i način rada - clone ili nezavisno ili prošireni desktop kako li se već kod ATI-ja zove, pošto poduže radim sa nVidijinim drajverima, već sam zaboravio same nazive, u suštini ista stvar...
zmijuga hm 12.11.2006. 12:34 #9631

ma sve sam probao, vidis da mi radi normalno na ANALOGU, a kad izvadim kabl za TV-out dok mi je povezan preko DVI kada mi podigne windows u display properties imam samo TV, znaci on monitor vidi kao da je povezan preko TV-out-a, da li je mozda do graficke.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs