Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pitanje za problem graficke
STRANA 1 OD 1
filni Pitanje za problem graficke 10.11.2006. 15:34 T2561

status: user
broj poruka: 1221
Imam MSI fx5600Ultra 256-bit..128MB 400/800Mhz fabriickih u ORIGINAL KUTIJI FULL PACK!!!!Znaci original 100% sa unapredjenim chipset-om naspram drugih 5600Ultra modela.... Pitanja su sledeca
-- Kada instaliram novi Rivatuner da overklokujem prijavljuje mi da je kartica 128-bit i da nesto mu neodgovaraju najnoviji drajveri za GeFoce...
-- Kada overclock-ujem karticu uradim test sve prodje i namestim mu da dize sistem sa tom mojom brzinom on ne da smanji brzinu memorije nego je umanju sa 800mhz fabrickih na 400 recimo.... UZAS!!!!Zasto?
-- Kartica podrzava AGP Fast Write i ukljuceno je u BIOS-u ali kada pogledam u Riva Tuneru on kaze da je Fast Write OFF ???? Zasto.. Dali je moguce da novi Riva Tuner ne podrzava nove drajvere za GeForce!!! Drajveri ovi sto sam skinuo su za sve nVidia kartice a ne samo novije..Skinuti sa nVidia sajta..!HVALA!!!MOLIM DA MI SE RESI PROBLEM ZELIM DA JE UBRZAM JOS :)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson Re: Pitanje za problem graficke 10.11.2006. 21:33 #9575

broj poruka: 736

:: Imam MSI fx5900Ultra 256-bit..128MB 400/800Mhz fabriickih u ORIGINAL KUTIJI FULL PACK!!!!Znaci original 100% sa unapredjenim chipset-om naspram drugih 5600Ultra modela.... Pitanja su sledec
:: -- Kada instaliram novi Rivatuner da overklokujem prijavljuje mi da je kartica 128-bit i da nesto mu neodgovaraju najnoviji drajveri za GeFoce..
:: -- Kada overclock-ujem karticu uradim test sve prodje i namestim mu da dize sistem sa tom mojom brzinom on ne da smanji brzinu memorije nego je umanju sa 800mhz fabrickih na 400 recimo.... UZAS!!!!Zasto?
:: -- Kartica podrzava AGP Fast Write i ukljuceno je u BIOS-u ali kada pogledam u Riva Tuneru on kaze da je Fast Write OFF ???? Zasto.. Dali je moguce da novi Riva Tuner ne podrzava nove drajvere za GeForce!!! Drajveri ovi sto sam skinuo su za sve nVidia kartice a ne samo novije..Skinuti sa nVidia sajta..!HVALA!!!MOLIM DA MI SE RESI PROBLEM ZELIM DA JE UBRZAM JOS :))
Ako je 5900Ultra u pitanju ona bi trebalo da radi na 450/850.
Shto se umanjivanja brzine tice, mislim da se radi o pravih 400Mhz tj. 800Mhz DDR tako da se bash ne radi o smanjenju.
Moja preporuka, poshto sam imao MSI 5900XT (390/700) koji se ludacki klokovao na 500/800, batali Riva Tuner.Instaliraj drajvere sa CD-a (drajveri sa MSI Clockom) ili skini najnovije drajvere sa MSI sajta i klokuj karticu iz MSI Clocka koji ima opciju pamcenja taktova.
Najjednostavnije reshenje bez potrebe za dodatnim programom.
markopfiz hahaha 10.11.2006. 23:47 #9580

broj poruka: 87
pa,zar na poslednjem post-u,nisi rekao da imas MSI fx5600Ultra??????
sada si me zbunio,ali mnogo
takodje sam ti rekao sta da uradis
postujem Garson ali Riva Tuner je Riva Tuner,batali ti te programe sa diska Riva Tuner je mnogo bolje resenje!!!!
ako imas MSI FX5900Ultra----------430/900MHz,slobodno je poteraj,zilava je to karta,ali nemoj preko ovih vrednosti,videcec i sam ako pocne da brlja smanji mem.za nekih 10-20MHZpozz.

markopfiz hahaha 10.11.2006. 23:49 #9582

eeeeeee da Fast Write je opcija koja ti nije potrebna,da ne ulazim u srz,i kod mene je tako.samo uzivaj.pozz

filni MOJA GRESKA U KUCANJU>>>!!!! 11.11.2006. 00:40 #9583

Sve je isto sam je 5600 a ne 5900 Nisam video...IZVINITE>>>>> Znaci MSI 5600Ultra 256-bit 128mb ram.....Znaci u cemu je problem!!IZVINJAVAM SE JOS JEDNOM!!!!!
Garson Re: hahaha 11.11.2006. 11:41 #9593

:: pa,zar na poslednjem post-u,nisi rekao da imas MSI fx5600Ultra?????
:: sada si me zbunio,ali mnogo
:: takodje sam ti rekao sta da uradis
:: postujem Garson ali Riva Tuner je Riva Tuner,batali ti te programe sa diska Riva Tuner je mnogo bolje resenje!!!
:: ako imas MSI FX5900Ultra----------430/900MHz,slobodno je poteraj,zilava je to karta,ali nemoj preko ovih vrednosti,videcec i sam ako pocne da brlja smanji mem.za nekih 10-20MHZpozz
::

OK je Riva tuner ali za MSI kartice je MSI Clock najbolji.MSI Clock i nije nikakav program sa diska, zapravo radi se o nekakvoj ekstenziji drajvera (instalira se uz MSI drajvere) koja se ubaci u display properties.Veoma se jednostavno koristi i shto se mene tice omogucio mi je veci klok nego Riva.
@Filni
5600 Ultra je 128 bit kartica a ne 256 bit.
filni Kako 128-bit????? 11.11.2006. 14:00 #9600

Pa imam original kutiju....znaci nije kupljena bilo gde.....!!!I na njoj jasno pise da ima 128mb ram i 256bit!!! Kako nije..Ovo je ORIGINAL MSI!!!! Sa unapredjenim chipsetom naspram drugih 5600Ultra!!!Kada bih mogao da ti posaljem sliku da vidis kutiju...a i kartica je ogromna.....Cak imam i garanciju jos na nju....!Velika je kuti i na njoevo kako pise na kutiji citraj pazljivo....
Naziv proizvoda: MSI nBOX FX5600U-VTD 128 400/800MHz/128MB-256bit
ETO TE JE PUN NAZIV PROIZVOTA TJ. KARTICE!!!!! Znaci ima neki adapter u zagradi pise (nBOX) Sta to znaci ?? ? ? ??MADE IN TAIWAN!!!
MOLIO BIH SVE KOJI SE DOBRO RAZUMEJU ZA OBJASNJENJE.... I sta sve mogu sa njom... NA BAS SLABOM KOMPU SA OVOM KARTICOM Quake4 LETIIIII na MEDIUM detaljima bez OVERCLOCK !!!
Garson Re: Kako 128-bit????? 11.11.2006. 15:48 #9606

:: Pa imam original kutiju....znaci nije kupljena bilo gde.....!!!I na njoj jasno pise da ima 128mb ram i 256bit!!! Kako nije..Ovo je ORIGINAL MSI!!!! Sa unapredjenim chipsetom naspram drugih 5600Ultra!!!Kada bih mogao da ti posaljem sliku da vidis kutiju...a i kartica je ogromna.....Cak imam i garanciju jos na nju....!Velika je kuti i na njoevo kako pise na kutiji citraj pazljivo....
:: Naziv proizvoda: MSI nBOX FX5600U-VTD 128 400/800MHz/128MB-256bit
:: ETO TE JE PUN NAZIV PROIZVOTA TJ. KARTICE!!!!! Znaci ima neki adapter u zagradi pise (nBOX) Sta to znaci ?? ? ? ??MADE IN TAIWAN!!!
:: MOLIO BIH SVE KOJI SE DOBRO RAZUMEJU ZA OBJASNJENJE.... I sta sve mogu sa njom... NA BAS SLABOM KOMPU SA OVOM KARTICOM Quake4 LETIIIII na MEDIUM detaljima bez OVERCLOCK !!
Pishe i na tarabi ... pa slomim .....
Lepo smo ti rekli da ne uzimash tu karticu.
Ko iole poznaje graficke zna da ne postoji 5600Ultra sa 256 bita.
Evo ti link za tu karticu sa sajta MSI.
http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=480
Obrati paznju na deo High-Performance, High-Precision, 3D Rendering Engine
U drugom redu ispod lepo pishe:
128-bit, studio-quality floating point precision through the entire graphics pipeline.
Ne znam shta je nBOX.
Ne znam koliko si je platio ali onaj polovan Leadtek 5900XT za 55e je drasticno brzi.
Meni je pre na MSI 5900XT Q4 leteo u 1024 sve na high.
markopfiz hahaha 11.11.2006. 17:12 #9608

koliko sam se pokidao dok sam citao nase posto-ve.hahahahaha,bolest,pa ja imam Gforce4 MX440??,pa meni leti FAR CRY sve na high,ali pravo pitanje je sta ja to vidim??????
vidim tekstuje bez boja,ravne ploce crne tacke itd.hahahaha
tako da ako imas FX5600Ultra,onda samo pogledaj moj odgovoj na tvom prethodno post-u,zanci mozes da koristis MSI Clock,stvarnoo je prost za rukovanje :dve skale i vozi.pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647246.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs