Realno ukakili su motku sto se temperature i potrosnje tice, to mi nekako najvise smeta..inace performanse su na mestu. Samo da ne zeznu ovako i mainstream karte, nece nikako valjati po nVidia-u.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Nece spustati sigurno, jer nemaju potrebe, karte su na svom mestu...Jedino ako vec cekas snizenje strpi se ako nVidia izbaci do juna mainstream karte gts450,440,430...Verovatno ce ATI oboriti malo cene tih karata.
:: Ja se samo nadam da ce ATI spustiti cenu za 5770/5830/5850 jer bi nesto od toga trebalo da uzmem, samo zavisi od novca kojim budem raspolagao.. :: :: :: A druga stvar, ako ATI spusti cenu, nVidia karte ce tek onda biti neisplative :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat :: ::
Sto nisu testirali grafu 5870 kad je na High Performance a ne na High Quality misli i to obara fps,a ovako gtx testirali sa iskljucenom fizikom???sto se to neko nije zapitao,mislim kad je na High Quality meni u 3d vantage smanji se score za 1000 poena???
Temperatura na idle je 45 C,na full load dostize 93 C i nije daleko od kriticnog praga 100 C,na 105 C karta automatski spusta frekvenciju da bi sprecila ostecenje GPU,svo vreme je kuler je na automatskom modu.Dalje se kaze da temperatura poraste kada se prikljuce 2 monitora.Umesto 45 C u desktop modu temperatura poraste na 87 C.
Problemi sa karticom koje su imali:
Sistem im se 2 puta rebutovo kod 3dmark vantage.
OC + 13% GTX 470 from 607/1215/1674 MHz to 680/1360/2000 MHz
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.