Ovaj je na kineskom neko je sacuvao u PDF-u jer su i njega skinuli sa sajta ti kinezi, tekst je na kineskom ali sve sto je bitno je tu sve tabele: http://www.bigandfree.com/12198654
Ocigledno je da jako dobro odradjuje tesalaciju i na tome im svaka cast, ali tolika potrosnja i temperatura preko 90 stepeni je po meni previse. Jos ostaje da vidimo kolika ce biti cena kod nas.
ovako gtx 480 ima i vecu potrosnju i vecu temepraturu od 5970 . 93 C pravi gtx 480 u full load ,a 5970 86 C.Ne znam jedino kakvo je poredjenje sa cenama.
ovako nesto sam i ocekivao, i dobro je sto se karta jako dobro drzi uz teselaciju u DX11, ali potrosnja i temperatura su no comment, ako revizijom cipa rese ta dva problema a mislim da verovatno hoce bice dobre karte, ali i cena je po meni malo veca....
Kamo srece da je toster... to je bre vise kao sporet. nVidia tvrdi potrosnja 250W, izmereno 300W... Temperatura u Furmarku preko 100 stepeni (sa sve fanom na 80%)... Tu nikakve performanse ne pomazu... Doduse, ako uspeju da brzo skrpe tu drugu generaciju Fermija, ona ce verovatno biti odlicna... do tada, nema vajde.
:: Ja reko da ce ovo biti promasaj, pojedini htedose da mi oko izvade :: Ete vi sad vas toster, pa kupujte :: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
Ja nešto kontam za tu cenu da je ovo neki minimum do kojeg je nvidia spremna da ide a ati da ima još prostora na dole jer bi bilo logično da su nas drali ovih meseci.
Al dobro, s obzirom da se za tu cenu dobija i električni roštilj kao 2u1 proizvod, onda i nije mnogo. Stiglo proleće bre, već osećam miris ćevapa zalivenih pivom da budu hrskavi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Fora je u tome sto tu ne moze nista da se krpi, takva je arhitektura cipa, i to je to. Eventualno da se predje na 32nm, ako je uopste moguce sa ovom arhitekturom, ali cisto sumnjam(predpostavljam da bi vec presli). Da bi se doslo do sledece generacije cipa, moze da prodje strasno mnogo vremena. Jer je to veoma dug i mukotrpan proces.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Sad će nvidia opet u svoj patentirani `Topalović` sistem, otkopaš, očistiš, prefarbaš pa prodaš ponovo pod drugim imenom. lakše nego da prave sve novo.
I tako par sledećih generacija...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Dobro za zinu ali ona nas je upravo napustila prolece je a leto je tu negde za mesec dva ce vec biti preko 30°C.
Zelenima bi bilo bolje da su pravili dva manja GPU-a i onda stavljali na svaku grafulju po dva tri komada, posto bi sa manjim GPU imali manje skarta ovago imaju godzilu od GPU-a koja je skoro ko kvadratni palac.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kupite ovo i nema da ukljucujete TA pec preko zime! A kome bude ipak hladno, nek odradi SLI i nek otvori vrata od sobe da se ugreje i predsoblje : :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: ::
* 3.0 billion transistors * 40nm GPU by TSMC * 384-bit memory interface (6x64-bit memory controllers) * 480 shader cores (renamed to CUDA Cores) * 32 CUDA cores per shader cluster * 1MB L1 cache memory [divided into 16KB Cache - Shared Memory] * 768KB L2 unified cache memory * Up to 6GB GDDR5 memory (1.5GB for GeForce and up to 6GB for Quadro/Tesla) * Half Speed IEEE 754 Double Precision * 16 Streaming Multiprocessors (new name for the former Shader Cluster) containing 32 cores each * Greje stan do 60 kvadrata
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
* ovde je na full hd gtx 480 bila najjaca ,ali izgleda kako se povecava rezolucija da prednost ide u korist 5970 ,a gtx 480 belezi veliki pad sa 114 fps na 80,05 fps ,dx 10 mod.
Po ovim testovima nema dileme da je Ati 5970 najjaca karta na trzistu i ostace to, jer treba da izadju i modeli sa 4 GB GDDR5 koji ce povecati prednost u ultra hd rezolucijama. Jeste da je GTX 480 najjaca single GPU karta na trzistu ,ali po cenu neracionalne potrosnje i temperature.
Meni je jedva otvorio. Sad hocu bas da otvorim GTX review ali mi ucitava katastrofalno sporo. Mora da je opterecen sajt... __________________ Scourge of PCBerza
:: ... li vama da otvori guru3d :: :: :: :: Who Dares Wins :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.