Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
problem sa monitorom
STRANA 1 OD 1
repsi problem sa monitorom 25.03.2010. 23:59 T25553

status: user
broj poruka: 1276
ljudi evo opet mi se poceo monitor glupirati... nakon servisa (menjanja konvertora ili sta je to vec) danas mi se poceo sam od sebe gasiti svake 2-3-4 sekunde...cini mi se da se samo backlight iskljuci (lampica plava gori - da je ukljucen komp)!I tako ja njega svake 2-3 sekunde iskljucim pa ukljucim..pa piskaram na slebo pa kad napravim neku gresku opet ukljucim :P sta vise da radim sa ovim djubradi od Samsunga 940bw?? jeste da me sluzio svetski 4 godine..ali ono .. nemam vise zivaca resavati probleme oko monitora.. oce se to moci popraviti? sta bi moglo biti sada problem? hvala puno!

edit: mozhda mi se chini da ako ga drzhim malo duzhe iskljuchenog.. da izdrzhi neshto duzhe ukljuchen... da li bi to moglo biti neko zagrevanje ili neshto ?

i dajte mi neki predlog molim vas jer bi svakako ovaj probao popravit ako se da, al bi uzeo i drugi monitor prvenstveno za ps3.. znachi da bude fullhd 23`-24`. Mozhda p2470H ili Viewsonic VX2433wm? nekako vishe trzam na VS!
Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije ma kupi samsunga.... 26.03.2010. 00:14 #199412

broj poruka: 1121
Meni se bilo koja njihova lcd serija gadi....u firmi 943n...prosle godine 9 komada sam vracao u garantnom roku...ova godine do sada 8 komada....kazu fabricka greska....sreca je da im je garancija 3 godine....ma jeftini samsung je klasa ( za servis u garantnom roku)
5 godina sam imao njihov crt 96blablabla magic bright koji i dan danas radi kod drugara kome sam ga poklonio...ali samsung tada i sada...ko bog i sesirdzija

dradisic re: 26.03.2010. 12:44 #199473

broj poruka: 271
problem je na matičnoj ploči monitora sa elektrolitima koji su naduveni, imao sam iskustvo sa tim kvarom, ako si vičan sa lemilicom, otvori monitor i skini zaštitne limove sa elektronike pa ćeš videti koji su kondenzatori naduveni, zameni ih sa odgovarajućim i trebalo bi da radi.
Ako ti to ne ide, odnesi ga u servis BCS Profesional, oni su mame za monitore.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs