kupio sam komp pre6 meseci MB ASUS P5QL PRO VGA N VIDIA GTS 250 512MB WITH CUDA, CPU INTEL CORE2 QUAD Q8200 2.33 GHZ, HDD640GB 16MB SATA II , KUCISTE LC POWER PRO-LINE 914B 550W FULL , SAMO ME NERVIRA BUKA GRAFICKE KARTE . MOZETE LI MI PREPORUCITI NEKU GRAFICKU KARTU SA PASIVNIM HLADJENJEM POSTO SAM LAIK ZA TE STVARI
Zasto bi menjao graficku i uzimao pasivni model koji ce da se greje i poveca mogucnost crkavanje karte usled velikih temperatura. Sve sto treba jeste da iz programa Riva Tuner,ili MSI Afterburner smanjis fan na obrtaje koji odgovaraju tvom uhu.Mozes cak i da flashujes kartu novim biosem i namestis fan na odredjeni nivo..
Ne menjaj nista, znaci ovako odradi, uzmi cetkicu za likovno, ocisti lepo kuler od kartice i u rivi kako je rekao sky odredi broj obrtaja fan-a na onaj koji tebi najvise odgovara :).
a ja kada sam zamenio pastu na 9800gtx, dobio sam 10c manju temp! downcl karticu i za dnevne potrebe stavio ventilator na 40%, nije bucno a temp je oko 40-50c...
Iscitaj bios kroz Nvidia Bios Editor. Tamo zabelezi vrednosti da ti Fan recimo vrti na 50% u 3d aplikaciji ako ti je sad na 100%.. Takav bios sacuvas i posle flashujes kartu.Prosto.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.