Bem ti naslova..Prsli ste skroz! Koje bre unapredjenje crno,klokovan 5850 u izvedbi VaporX sa 2GB memorije! Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi.. E jeste smesni svi sa ovakvim temama. Sto rekose kolege,samo cenom moze da ga ugrozi a ovaj VaporX ce biti i skuplji tako da se ni tu ne mozemo nadati!
Šta je tu leba ti unapređeno i kakve to veze ima sa ATi-jem? Bre, ovo Safir izmišlja kuke-kvake. Verovatno će biti nekog dobitka u performansama, ali to nije nikakvo unapređenje.
Pa nista ti kad pazaris taj felermi zovi nas na radni dorucak przenice i omlet... Ono cisto da ne budes besposlen dok se testovi vrte...
Edit: Za struju ne brini donosimo agregat...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Bem ti naslova..Prsli ste skroz :: Koje bre unapredjenje crno,klokovan 5850 u izvedbi VaporX sa 2GB memorije :: Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi. :: E jeste smesni svi sa ovakvim temama :: Sto rekose kolege,samo cenom moze da ga ugrozi a ovaj VaporX ce biti i skuplji tako da se ni tu ne mozemo nadati :: :: P.S.Toliko o prici vezano za pristrasnost :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ovo je druga prica i nije pominjana do sad Sustina je da je kartica unapredjena(performanse su poboljsane), ne cip nego kartica. Ima veci klok , i 2gb memorije. Ako bude i jeftinija, a predpostavljam da hoce,bicew pun pogodak. Znaci cilj je da se izjednace performanse sa fermjem, ako uspeju u tome ko ce da kupi vise N vidiju??? Da ne ponavljam prednosti ATI cipa, koje znaju i vrapci. Necu i ne pada mi napamet da objasnjavam iz Menadzmenta krivu rasta,razvoja, i opadanja proizvoda kao i reinzenjering. Kako to deluje na konkurenciju, ali nema veze, samo se vi smejite :))))
:: Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi Dodatak: Zasto bi ATI prckao po arhitekturi, ne razumem???
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
:: Bem ti naslova..Prsli ste skroz :: Koje bre unapredjenje crno,klokovan 5850 u izvedbi VaporX sa 2GB memorije :: Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi. :: E jeste smesni svi sa ovakvim temama :: Sto rekose kolege,samo cenom moze da ga ugrozi a ovaj VaporX ce biti i skuplji tako da se ni tu ne mozemo nadati :: :: P.S.Toliko o prici vezano za pristrasnost :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Kako bre nije pominjana prica o cemu ti majke ti? Pa Sapphire redovno izbacuje non referentne primerke,to nije nista novo.To sto se pominje Fermi je samo reklama koja pripomaze boljoj prodaji! Kad se kaze unapredjuje taj izraz se izricito odnosi na arhitekturu. U momentu sam pomislio da su radili na reviziji chipa kao recimo kod 4890 i na trenutak sam bio pozitivno iznenadjen dok ne procitah tekst i totalno me obli znoj od ove debilne teme (ne samo ove vec ovakvih slicnih navijachkih tema za decu) Usled nedostatka informacija da ne kazem znanja poceo si opasno da se gadjas recima,izrazima i da dajes strasne sudove o necemo a da ni sam nisi dovoljno kompetentnan za to.Veliki minus! Kazes da neutralise?Prvo nisi pomenuo koji Fermi?!Pretpostavljam da atakuje na GTX470 sto je jako smesno..Sa klokovima od 765 Mhz moze da se slika..Ako je Fermi GTX470 blizu 5870 ili isti njoj daleko treba vise MHz-a,negde oko 950+ pa cak i 1000 Mhz da bi postigla brzinu 5870 + Overklokovanu memoriju.Dokaz svemu tome je vantage GPU test razlika izmedju 5850 i 5870 :
Tih 2 GB moze malo da pomogne pri texturama u igrama ali zaboravljas da je primarna snaga samog GPU-a plus sto przenica Fermi ima 320 bitnu magistralu plus 1200MB rama! Kolege lepo rekose.Karta moze samo da ugrozi cenom a cena VaporX-a nikad nece biti manja od referentne vec ce da bude samo skuplja tako da logike ama bas nigde nema! Sve u svemu tema nema nikakvog smisla vec je jako smesna.
:: Ovo je druga prica i nije pominjana do sa :: Sustina je da je kartica unapredjena(performanse su poboljsane), ne cip nego kartica. Ima veci klok , i 2gb memorije :: Ako bude i jeftinija, a predpostavljam da hoce,bicew pun pogodak :: Znaci cilj je da se izjednace performanse sa fermjem, ako uspeju u tome ko ce da kupi vise N vidiju?? :: Da ne ponavljam prednosti ATI cipa, koje znaju i vrapci :: Necu i ne pada mi napamet da objasnjavam iz Menadzmenta krivu rasta,razvoja, i opadanja proizvoda kao i reinzenjering. Kako to deluje na konkurenciju, al :: nema veze, samo se vi smejite :))) :: :: :: Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi :: Dodatak: Zasto bi ATI prckao po arhitekturi, ne razumem?? :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: :: :: Bem ti naslova..Prsli ste skroz :: :: Koje bre unapredjenje crno,klokovan 5850 u izvedbi VaporX sa 2GB memorije :: :: Ja mislio stvarno nesto prckali po arhitekturi. :: :: E jeste smesni svi sa ovakvim temama :: :: Sto rekose kolege,samo cenom moze da ga ugrozi a ovaj VaporX ce biti i skuplji tako da se ni tu ne mozemo nadati :: :: :: :: P.S.Toliko o prici vezano za pristrasnost :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Tema mozda jeste bezveze ali ja ne razumem da se stalno svadjate oko istih stvari ATI VS NVIDIA, kao da vas placaju. Shvatite da to nije bitno uvek se smenjuju jednom ati izbaci dobru seriju drugi put nvidia i tako u krug, oni vrte pare a vi se svadjate tj. raspravljate ko je bolji. Kao sto rekoh par postova iznad ati se namlatio para sad je vreme za nvidiu :)
Konstruktivan razgovor potkrepljen cinjnicama i dokazima ne moze da bude svadja. To ne treba tako da se dozivljava vec kao vid polemike u cilju da se dodje do odredjene istine.
Ja pricam za performanse , ni jednog trenutka ne uporedjujem cipove i klokove n vidia i ATI. Ko pominje unapredjenje arhitekture???, pricam za unapredjenje performansi , tj pokusaju da se priblize sto vise N vidija grafickim kartama, sto se tice performansi, kako bi ih izbacili iz igre. Mislim da se pokusava uz pomoc serije 5xxx, sto je moguce vise potisnuti konkurencija, na prvom mestu povecanjem performansi grsfickih karti serije 5xxx. Cekalo se da izadje taj famozni fermi cip, pa se tek tad preslo na OC i povecanje ram memorije.Zasto tek tad ??? Ja nisam inzenjer u nijednoj firmi i expert, kao neki ovde, ali vrlo dobro znam kako funkcionise proizvod i ciklus proizvoda, i na osnovu toga tvrdim ono sto tvrdim , a ne na osnovu koliko koji cip ima instrukcija i koliko je kvalitetna arhitektura i slicne gluposti, za koje znaju samo odredjeni ljudi u kompanijama. Razumem i ja da smo mi Srbi boziji narod , pa za nas tajne ne postoje. Dozvoljava se da se prica o necemu o cemu se nema pojma, i da se na osnovu toga raspravlja. Ponavljam, nemam pojma o cipu fermi , kao i o ATI cipu, i znam koliko i drugi koji su mogli da procitaju bilo gde ili da cuju ponesto. Ja pricam o proizvodu(kao proizvodu) i o borbi konkurencije i to je ono sto me interesuje, Na osnovu nekog znanja iznosim svoje zakljucke, jer imam pravo na to. A ovim inzenjerima iz ATI i N vidij-e, mogu samo se izvinem za ono sto sam lupio. Ziv covek gresi sta ces....
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
@Sky sve je to ok, ali si zaboravio da kazes bitnu stvar, a to je magistrala (Ibarska). Dakle GTX480 ima 320-bitnu magistralu, a malo brzi od 5870 koji ima 256 bitnu magistralu. Ali zato ATi ima vise klokove, dok nVidia ima nize klokove, tako da tu ode razlika u magistrali, ATI je pre koristio kao malu razliku i memoriju, ali sada su i jedni i drugi presli na GDDR 5 tako da to vise ne predstavlja neku bitnu razliku. Moje misljenje je sledece, ATI ima napredniju arhitekturu, ali nize klokove, ATi ima losiju arhitekturu ali vise klokove. Fora je u tome sto nVidia ne moze da digne klokove da budu u rangu ATI-jevih, jer ne bi moglo nista da ga ohladi :), kofa vode i vozi :).
ATI kada bi izbacio magistralu od 320/512 razbio bi nVidia-ju odmah, ali to je njihova najveca prepreka, umesto da se fokusiraju na to, oni idu na nizi proizvodni proces :). Naravno proizvodni proces treba da se fokusira, ali ce vremenom najebati. A to koliko je nVidia ispred ATI-je pod znakom pitanja :).
Pokusaj moje reci da shvatis kako treba da se ne ponavljam po 100 puta ok? Rekao si ATI unapredjuje!Kao sto rekoh taj izraz se odnosi na unapredjenje chipa-arhitekture,tehnoloskog napretka.Nisi koristio pravu terminologiju za svoje izlaganje. U ovom slucaju ovo je non referentna karta sa povisenim klokovima znaci overklokovan model sa 2 GB memorije.To nije nikakvo unapredjenje vec non referentno izdanje od vendora Sapphire.Jel sad shvatas.A to sto si procitao i pise da zele da pariraju Fermi je cist marketinski korak da bi svoj proizvod jos zvucnije naglasili.Normalno je da se po malo i `plase` konkurencije pa zele da ostanu stabilno na svojim nogama i uspostave i dalju prodaji istim koracima tako da se dovijaju sa svih strana.Za ovo uvek skidam kapu ATI jer imaju strahovito dobro odradjen marketing i dobar osecaj za timing. Sto se tice performansi kao sto sam i rekao ako je Fermi GTX470 brz kao ATI 5870 ili priblizno brz ATI 5850 sa ovim klokovima ove Sapphire karte nema sta da trazi.To je smesno i porediti.Dao sam ti linkove Vantage testa.Evo opet.
@Gile23 Pomenuh ja 320-bitnu magistralu kad sam rekao Fermi przenica ne citas kao i uvek do kraja! Inace sto se ne zapitas zasto ATI nema siri memorijski bus?!Jel mislis da ne zele da prosire magistralu?Ne bato,jednostavno njihov chip ne moze da iskoristi veci memorisjki bus od 256 bit-a,jednostavno ne umeju da ga sacine tako dobro da bi sve to funckionisalo kako treba.Jednom su napravili pokusaj sa 512-bitnom kartom i ukakili su motku debelo.Od tad ne mrdaju od 256 bitne strukture.Vrlo prosto.Znaci niko ATI nije kriv sto ne ume da napravi bolji chip u tom smislu.A ovo sto daje za 256 bit je prilicno impresivno tako da mu sira magistrala i ne treba.Jasna stvar. P.S.Al si se istripovao,sve ti ATI..ATI..ATI..Procitaj sta si napisao za arhitekturu..Znaci ne verujem :) Jos nesto.Pricali smo o GTX470 a ne o GTX480.I GTX480 ima 384 bit-a a ne 320 bit-a!
@Sky taj pokusaj sa GDDR4 i 512 magistralom se zvao 2900 XT, koji je bio tezak fail, znaci tu ATI 2xxx seriju nVidia je jednostavno oduvala sa G80. Jel nVidia ima neku dobru karticu sa 512 magistralom ? Inace sta ATI trenutno nudi sa 256 magistralom je stvarno impresivno, ali nece to moci dugo (barem ja tako mislim) :). Kako ATi-ju arhitektura ne dozvoljava siru magistralu, tako ne dozvoljava nVidia sire klokove (pitanje da li je ovo uopte tacno :)).
Shvatio si 80%,onoga sto zelim da kazem. Moguce i da sam pogresio, kao sto sam naglasio nisam inzenjer ni u ATI, ni u N vidija kompaniji. Mislio sam na unapredjenje performansi, Sustina je da ATI zeli da se priblizi N vidiji, performansama sto je vise moguce, tako i nizom cenom, da bi sto vise isprodavala proizvod. To je moja sustina i nista drugo. Ne ulazim sta je savrsenije, ili kvalitetnije i sl.
Markovicpvt@ Menadzeru, koliku maigstralu ima gtx295? Jos malo pa ko Ibarska
Imas neke cudne teorije ,nekad budes bas konfuzan. Znam ja kako se karta zvala i nije samo 2900XT vec imas i 2900XTX verziju! Jel me to zezas za 512 bit-nu karticu?Sta je sa GTX280/285?Kartice izvlace sav potencijal i rade besprekorno! Sto se tice klokova to i nije toliko bitno.Mogu kod nev da budu i visi klokovi kao sto si video iz kasnijih revizija kada izbace tipa GTX285/GTX275 i sl..Tu su znatnije podignuti klokovi a opet OC potencijal nije opao..Ako je stabilan OC i imas one OC primerke po 100 Mhz + kako onda ne moze da rade na visim frekfencijama?ATI svoje karte nabudzi visokim klokom fakticki maximalnim klokom i dalje ne moze da mrdne,oko 80 Mhz se uvek vuce na OC potencijal bez dizanja voltaze dok nVidia ima znatno veci OC potencijal tako da i tu dopunjuje svoj boost u performansama koji mnogo vise skace srazmerno dizanjem frekfencija nego kod ATI.
@Trokraka Ako mislis na moju zver ima 448 bitnu magistralu samo sto to svi racunaju puta 2 pa sabiraju..Naci ces na msnotvo sajtova gde pise da je 896 bitna karta!Generalno to su dve kartice koje u real time renderuju!
:: Imas neke cudne teorije ,nekad budes bas konfuzan :: Znam ja kako se karta zvala i nije samo 2900XT vec imas i 2900XTX verziju :: Jel me to zezas za 512 bit-nu karticu?Sta je sa GTX280/285?Kartice izvlace sav potencijal i rade besprekorno :: Sto se tice klokova to i nije toliko bitno.Mogu kod nev da budu i visi klokovi kao sto si video iz kasnijih revizija kada izbace tipa GTX285/GTX275 i sl..Tu su znatnije podignuti klokovi a opet OC potencijal nije opao..Ako je stabilan OC i imas one OC primerke po 100 Mhz + kako onda ne moze da rade na visim frekfencijama?ATI svoje karte nabudzi visokim klokom fakticki maximalnim klokom i dalje ne moze da mrdne,oko 80 Mhz se uvek vuce na OC potencijal bez dizanja voltaze dok nVidia ima znatno veci OC potencijal tako da i tu dopunjuje svoj boost u performansama koji mnogo vise skace srazmerno dizanjem frekfencija nego kod ATI :: :: @Trokrak :: Ako mislis na moju zver ima 448 bitnu magistralu samo sto to svi racunaju puta 2 pa sabiraju..Naci ces na msnotvo sajtova gde pise da je 896 bitna karta!Generalno to su dve kartice koje u real time renderuju :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
@Sky Ma kada gledam kartice, ne gledam detaljno koje su magistrale i samu arhitekturu, koliko ovoga koliko onoga, zapamtim memoriju najcesce a za ostatak gledam samo gledam performanse :). Dobro nije bas da ati ne moze da se OC, ovi noviji samo se bacaju :), dok se 4850 bolesno baca za memoriju, dok GPU clock ide bas lose 80 ako izvucem dobar sam, ali tada samo iskacu one crne linije po ekranu :). Inace memoriju na 4850 sam izbacio preko 1150 MHZ od default clock-a :).
@markopvict Da te pitam, koliko moze preko Adsens-a da se izbaci kesa u Srbiji otprilike, jel mogu sa 100 dnevno poseta da izbacim na 100 dolara mesecno, naravno da i ja malo klikcem itd .:).
Pozdrav!
:: Imas neke cudne teorije ,nekad budes bas konfuzan :: Znam ja kako se karta zvala i nije samo 2900XT vec imas i 2900XTX verziju :: Jel me to zezas za 512 bit-nu karticu?Sta je sa GTX280/285?Kartice izvlace sav potencijal i rade besprekorno :: Sto se tice klokova to i nije toliko bitno.Mogu kod nev da budu i visi klokovi kao sto si video iz kasnijih revizija kada izbace tipa GTX285/GTX275 i sl..Tu su znatnije podignuti klokovi a opet OC potencijal nije opao..Ako je stabilan OC i imas one OC primerke po 100 Mhz + kako onda ne moze da rade na visim frekfencijama?ATI svoje karte nabudzi visokim klokom fakticki maximalnim klokom i dalje ne moze da mrdne,oko 80 Mhz se uvek vuce na OC potencijal bez dizanja voltaze dok nVidia ima znatno veci OC potencijal tako da i tu dopunjuje svoj boost u performansama koji mnogo vise skace srazmerno dizanjem frekfencija nego kod ATI :: :: @Trokrak :: Ako mislis na moju zver ima 448 bitnu magistralu samo sto to svi racunaju puta 2 pa sabiraju..Naci ces na msnotvo sajtova gde pise da je 896 bitna karta!Generalno to su dve kartice koje u real time renderuju :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Gile zadajes mi muke majke mi jer ne citas!Rekoh OC potencijal im je do nekih 80 Mhz + bez dizanja voltaze.Sa Voltage tweakerom idu sad i na 1000 Mhz i preko za test. (recimo 5870) Neke stabilne vrednosti su od 100 Mhz + ..Nije se ni 5xxx serija proslavila sa OC potencijalom na stock voltazama.Samo uz voltage tweaker mozes nesto da postignes!
Ok je sve to, ja mislim da je neka gornja za 5850 100 mhz, mislim. Inace sa dizanjem voltaze 5850 ide preko 1 GHZ :). A zasto se nVidia bolje skalira, ako joj je clock 500 MHZ, a ATI-ju 700, dakle sa 100MHZ pomaka na nvidia ce biti bolje performanse nego na ATI-ju 100 MHZ, nezavisno od arhitekture, dakle da bi ATI bio nVidia trebalo bi da bude 700/500 * 100 =...
Dakle toliko bi morao da se digne clock da bi bilo skaliranje kao kod nvidia pod uslovom da je ista arhitektura (sto nije), zbog toga se tebi cini da se nVidia bolje skalira. Moze da digne clockove vise nego ATI, a nizi su joj fabricki klokovi od ATI-ja.
Pozdrav!
:: Gile zadajes mi muke majke mi jer ne citas!Rekoh OC potencijal im je do nekih 80 Mhz + bez dizanja voltaze.Sa Voltage tweakerom idu sad i na 1000 Mhz i preko za test. (recimo 5870) Neke stabilne vrednosti su od 100 Mhz + ..Nije se ni 5xxx serija proslavila sa OC potencijalom na stock voltazama.Samo uz voltage tweaker mozes nesto da postignes :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.