:: Ljudi zanima me jel neko klokovao ovu graficku i koja su modovanja za klokovanje tipa voltaza :: procesor,memorija i ostalo :: :: I zanima me kako ova graficka radi u crossfire da li se isplati uzimati jos jednu ili ne :: :: Unapred HVALA!
Imam taj program njihov i dobar je imam u njemu sve da podesavam voltazu, Mghz za procesor i memoriju i obrtaje za kuler e sad mi treba samo kolko nasta da stavim a da mi radi ok ne da ga preterujem da se greje ko ludi i isto me zanima koja normalna temperatura za rad na toj grafickoj?
dizi klok po malo pa testiraj sa 3DMArk-om ili Furmarkom, kad dodjes do neke granice ya GPU i memoriju dizi voltazu i opet tako dok ne stignes do nekog maksimuma sa voltazom prati i temperature... Probaj sa podignutom voltayom na 1200mv na 950/1200 klokove....
Ta karta je, generalno, dobra ako se igras u W7. Ako koristis...
23.03.2010. 14:07
status: user broj poruka: 11001
XP 32bit, ta karta je gowno neopevano (evo, namucih se, danima pokusavajuci da je na jednoj konfiguraciji sa XP-om nateram da radi brzo makar koliko jedna 9800GT). Kazu da je drajver (10.2) lose napravljen, namerno, jer po M$-ovom diktatu istiskuju XP. - - - - - - - - - Napon nemoj terati vise od 1.2V. Frekvencije guraj do 780/1200. Cim propeler ventilatora predje 30% angazmana, buka postaje primetna. Na 50%, buka je vec nepodnosljiva (helikopter u PC- kucistu).
Ne vidim zašto bi se neko igrao sa takvom jednom kartom (mislim na 5850 i sl.) u XP-u. Ta karta je napravljena za Win 7 (makar zbog DirectX-a 11, šta god on to novo deneo). Svi OS-ovi ispod su traćenje njenih resursa, osim možda Gliste, ali ko još nju koristi. A, tebi Korice, je 5850 kao slaba, pa hoćeš da je klokuješ ili da uzmeš još jednu? Svašta.
Treba li da vam dostavim spisak igara koje imaju PROBLEEEEMA...
23.03.2010. 16:01
sa online modom, u W7 (pa i u Vi$ti)???????? Osim toga, od karte koja podrzava sve DX-ove zakljucno sa 11, ocekujem da radi jednako sa igrom koja je predvidjena za DX9/10 pod XP-om kao i pod W7. U protivnom, zasto bi pomenuta 9800GT davala isti fps sa istim igrama u XP-u i W7 (COD4, MW2)? Ne, ona se ni malo ne buni sto ima posla sa DX9 igrom (jao, nemojte molim vas, pa ja sam fina gospodjica, vaspitana da radim samo sa DX10, juf!)!!!
Dakle, istalisan COD4 u XP-u, instalisan u W7 64bit. Jel jasno? Dobro. idemo dalje. GF9800GT. U jednoj te istoj mapi, fps u XP-u je jednak onome u W7.
E sad, ista makina izuzev sto je karta 5850. U W7, fps raste za 40% u odnosu na situaciju u kojoj imamo 9800GT. Ocekivano! Bravo! Hvala ATi!
U XP-u, u istim mapama na kojima je radio GeForce, fps isti ili -10%? Hvala ATi? Malo morgen!
to je vec druga stvar... Sve radi savrseno na najnovijem operativnom sistemu, a W7 nmea nijednu manu u odnosu na XP, meni je svaka, znaci SVAKA igra radila na W7 bilo multi bilo single.
Uz korigovanu voltazu 860-870 Mhz za svaki dan sa korekcijom fana. To 1000 Mhz nema price o tome jer su to postignuti klokovi za test ne za svaki dan stabilno!
Pazi: sve ovo sto mi je odgovoreno mozemo da nazovemo samo
23.03.2010. 20:20
zaobilazenjem odgovora. Ne radi se ovde ni o kakvim emocijama - moje emocije su trenutno vezane za moj novcanik (tekuci racun). Naime, covek, komsija, prijatelj, koji je postupio po mom savetu, investirao je u hardware kojim OPRAVDANO nije zadovoljan. On (a bogomi ni ja) nije ocekivao da bi kupovinom ove karte (nakon sto je prethodnu, GeForce 9600, prodao), dosao u situaciju da ima ISTI fps u COD4 i MW2 koji je imao sa 9600. Pitao me je da li da ceka pojavu 470-ice, pa je, saznavsi ocekivanu cenu i imajuci u vidu neke ponude 5850-ice koje sam mu JA pribavio, odlucio da kupi 5850. Od mene je dobio sledece informacije (Balasevic: i ako su lagali mene - i ja lazem vas!): 1.) dobija kartu koja je znatno brzza 2.) dobija kartu koja je DX11 compliant. Ispostavilo se da je samo ono drugo (nadajmo se!) tacno. Iz testova proizilazi da moja masina (slicnih performansi ali sa 9800GT/512MB) u XP-u jednako ili bolje (brze) radi. Covek je izgrizao sopstvena muda a mene je sramota jer sam cinodejstvovao ovoj ujdurmi. Moj stav je sledeci (ispravite me ako gresim!): proizvodjac karte podrzava njezin rad u nekoliko op sistema. Igra ta-i-ta bez problema radi u-tom-i-tom op sistemu. Karta xxy postize manje-vise iste rezultate u ovom i onom op sistemu. Druga karta postize dobre rezultate u jednom a lose (izrazito lose) rezultate u drugom. Moj zakljucak: ta druga je G.O.V.N.O. (ili barem njezin drajver za doticni op sistem).
Nemoj da se ljutis ali postavicu ti banalna pitanja. *Windows XP je bio svez?SP3? *Skinuli ste ofisijelne drivere za XP?+ Microsoft framework ? *Da li su performanse karte iste i na tvojoj i na nnjegovoj konfiguraciji pod Windows XP? *Koji CPU koristi/Rezoluciju monitora? *Generalno je onda problem sa driverom i ako kazes da te sada grize savest onda coveku instaliraj Windows 7 64 bit pa nek bar iskoristi potencijal karte. Samo me cudi,ja ne mogu da tvrdim,nisam koristio ATI vec duze vreme ali po svedocenju nasih kolega ATI-jevaca oni kazu da se ATI driveri popravljaju i da su sve bolji al eto izgleda da ima propusta ipak i dalje..
Niko od ljudi nije imao te probleme sa Hd5xxx serijom sto ih ti opisujes,pa cak i SKy kad je probao HD5XXX nije imao problem sa perfomansama.Vrlo cudan i jedinstveni problem kod tebe zaista.
Procesljaj malo catalist vidi da nije ukljucen Ati power play (obara frekvenciju GPU radi stednje) Stvarno greota stavljati kartu koja podrzava DX 11 na OS koji cak ne podrzava ni DX 10.Pojavice se sutra neko na forumu sa zahtevom da mu Fermi radi na Win98 ,besmisleno stvarno.
da samo korisnici nVidijinih karti imaju problema sa drajverima za ATi-ja!!! A što se XP-a tiče, dobar je on, ali sam jedva čekao da ga se rešim, tj. da ga zamenim nečim novijim što nije Glista. Srećom po mene, to nešto novo je Win7.
@ObradMi: Nije besmisleno. Besmisleno je pominjanje Win98 u...
23.03.2010. 22:07
datom kontekstu jer NIJE podrzan ni od ATi-ja (odavno) ni od strane proizvodjaca igara koje sam pomenuo. Eto sta je besmisleno. XP JESTE podrzan i od jedne i od druge strane. Eto sta je smisleno.
@Sky: Sve sveze, sve u redu. Poslednji drajver (10.2). Rezultati praceni i pomocu MSI Afterburner-a (monitoring temperature i frekvencije GPU-a i memorije). Nema obaranja frekvencije.
Ne vidim apsolutno logiku u koriscenju XP-a pored W7-ice. Ako pravi problem XP, neka covek lepo instalira Windows 7 i resen problem... __________________ Scourge of PCBerza
1. Find the latest ATI Catalyst™ driver 2. Download the latest ATI Catalyst™ driver 3. Uninstall any legacy ATI or other display drivers (where applicable) 4. Run the driver installation procedure
XP
1. System readiness check (The following system requirements must be checked and available before installing the latest Catalyst driver) * Administrator privileges * Microsoft .NET framework * Microsoft Direct X 9.0 or higher * Windows XP with Service Pack 2 or higher * Windows 2000 with Service Pack 4 or higher 2. Finding the latest ATI Catalyst driver 3. Download the latest Catalyst driver 4. Uninstall any legacy ATI or other display drivers (where applicable) 5. Run the driver installation procedure
Divno! Takve konzumente M$ naprosto obozava! Zapazili ste...
23.03.2010. 22:25
probleme? Neka, evo vama novoga sistema, nove igracke, nove sargarepe na starom stapu i kanapu! Ko bi se jos baktao popravkom neispravnog, nedoradjenog... Evo vam novog sistema sa ... novim problemima, nedoradjenostima, pa dok se njima bavite i glavu razbijate, zaboravicete na one stare (i zaboravicete da u zapanjujucoj meri ovi novi lice na te stare). I tako traje igranka-bez-prestanka... - - - - - - - - - @ObradMi>> pravicu se da smatram da je ovaj tvoj komentar bio dobronameran. Zato cu te upoznati sa vaznom stavkom moje biografije: igram se od 1985. Imao sam ZX Spectrum 81 koji sam sastavio iz tkz. kit-kompleta. Prva komp igra: Jet Set Willy. Prvi PC: godina 1991. -286 na 16MHz, sa 1MB RAM-a. O drajverima i njihovoj instalaciji/deinstalaciji bih mogao da ti odrzim jedan obiman dvočas. Catalyst, novina za mene?! Bilo bi smesno da nije zalosno. Imao sam prilike da vozim nekoliko ATi-jevih karti (dok je ATi jos bio ATi), kako sa regularnim tako i sa DNA drajverima (ako si se na vreme rodio, mozda ces znati o cemu je rec).
nemas potrebe za XP po tom pitanju.Druga stvar ovaj 10,2 catalist za Win7 je lego ko dupe na noshu i u multimediji i u igricama ,nema potrebe da tugujes.
Napisao sam ranije čini mi se da imam problema sa 10.2 drajverima u xp-u. 9.12 rade normalno, možda da probaš s njima.
Imam i razlog za xp , Age of Mythology neće da radi preko LAN-a ako je bar jedan od kompova na nečemu osim XP-a, hehe, M$ i njihova backward komatibilnost, hehe, pucam od smeha, hehe...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pa to i ja kazem - samo do drajvera i op sistema. I, na zalost, primetio si kljucni problem: M$-ova averzija prema backward compatibility - nemojte one stare igre, zasto ste konzervativni, sta ce vam to?! Vidjeste li novoga mosta na Neretvi - ljepsi je i stariji od staroga! Da li se neko zapitao zasto, nakon instalacije Vi$te ili W7 `preko` XP-a (dual boot) ovaj potonji biva `preimenovan` u `an earlier version of Window$`. Kao, W7 je isuvise glup, gord i mlad kano Apolon, e da bi se ozbiljno bavio tricama i kucinama koje su mu prethodile. U prevodu na crnogorski: Vidji tamo, nekakvoga sistema, prije mene!. Eh, mora bit` neki jado od softenoga vera, ma neka mi se miče, da *ebe oca Bilija Gejtovića.
Kupuj novo, novo=bolje (doduse: bolje za nas, kompanije, jerbo ces jope da platis...).
:: Napisao sam ranije čini mi se da imam problema sa 10.2 drajverima u xp-u :: 9.12 rade normalno, možda da probaš s njima :: :: Imam i razlog za xp , Age of Mythology neće da radi preko LAN-a ako je bar jedan od kompova na nečemu osim XP-a, hehe, M$ i njihova backward komatibilnost, hehe, pucam od smeha, hehe.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Ljudi ja sam bio napravio ovu temu zato sto kuci imam tu grafucku Asus 5850 i moram vam reci da to sto tortojed spominje da se rad ove graficke u XP-u neisplati jeste tacno!!!! Ja sam ljubitelj XP-a ali kad sam kupio graficku kartu i stavio je na XP i skino najnovije dravjere jednostavno su mi igre sve seckale pre te karte sam imao GTX280 i sve mi je radilo ekstra kad sam ubacio ovu kartu na xp brate poludeo sam sve igde su mi davale ocajan frame rate. Posle sam okrenuo drugara koji ima radeon 4870 i on mi je rekao da snimim VISTU ili jos bolje WIN 7 zbog directx 11 i to sam uradio i nisam verovao kolko mi je bolje sve radilo. A onaj najnoviji Call of Duty Modern warfare 2 nisam mogao da igram u XP-u kolko je seckao kad sam ga pokrenuo u WINDOWS 7 letelo je sve u fullu.Tako da ima istine sto decko govori ja sam isto imao taj problem i posle sam preso na WINDOWS 7 dok sam ukapirao da graficka mnogo bolje radi pod tim operativnim sistemom!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.