MB Asus M2N-MX SE CPU AMD Athlon 64 X2 6000+ DDR2 1GB 667Mhz DDR2 1GB 667MHz Integrisana grafika nVIDIA 6150SE nForce 430 256MB deljive memorije Napajanje NO NAME od 400W Monitor Samsung 932BF 2m/s OS Windows7 Home Premium
Molim sve forumaše koji imaju iskustva da mi pomognu da izaberem najoptimalniju grafičku karticu za ovu konfiguraciju. Voleo bih da mi preporučite najbolju moguću karticu koju bi ova konfiguracija mogla da `podnese` i da bude dobra za igrice, da ima aktivno hladjenje, i da, na kraju - cena nije bitna. Ograničenja u budžetu nema. Hvala unapred.
ako nemas ogranicenje u budzetu, a masinu neces uskoro menjati, onda prvo kupi bolje napajanje (CM, OCZ, Chieftec, LCPower....nebitno, samo da nije kinez od 1000 dinara), od nekih 500W (mozes i jace, ali ti ne treba), i lepo pazaris neku 4770 (mislim da na tu konfiguraciju ne treba nista jace, a i zbog monitora tj. rezolucije, ne bi bilo isplativo)... pozdrav :D
To su mi neki već predlagali, da najpre izmenjam napajanje. Hvala ti na predlogu, veoma je konstruktivan, ali da li postoji nešto što bi takodje došlo u obzir, a da ne moram da menjam i napajanje.. Hvala ti još jednom.
vidi, mozes ti odmah da uzmes tu graficku kartu, ali ja zaista sumnjam da ce napajanje da izdrzi dugo, ili uopste. prvo, koliko je staro, uz koje kuciste je doslo (nisu svi kinezi isti, jbg)... imas li ups? nista nisi naveo :DDD ali, ne bih ti preporucio da ostavljas to napajanje ukoliko zelis jacu grafiku. odluka je samo na tebi, predlozi su nasi :DDD
ATI 4770 ali ja nadjoh nesto mnogo zanimljivije za slicnu cenu.. Posto drve ko papagaji oko ovog DX11 onda idi na noviju seriju ne samo zbog toga vec i zbog novijeg chipa i mogucih boljih performasni.. Imas ovu Formulicu : http://www.pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-2752/ A u krajnjem slucaju svakako moze i taj 4770 by Safirko.
P.S.Podrzavam i predlog da se pojaca konfiguracija tj najvise obratiti paznju na napajanje!
istresa iz gaca tu 4770....I 5750 default, a tek klokovana, tek onda nema sta da trazi 4770.... Isto jako malo trosi moze bez problema da radi na slabijem napajanju, za 10 evra vise (od cene 4770) dobijes 1GB memorije, vise shader processor-a, DX11, vise ce se usavrsavati drajveri za 5000 serju, svakako dosta bolji izbor...
jeste da bi bilo pozeljno jaci procesor, ali ipak to je 10 evra skuplja karta, a dobije se dosta za tih 10 evra ! 4770 bezobrzno drzi cenu otkako je izasla, ok je karta ali ja je nikad ne bih uzeo pored 5000 serije...
5xxx seriju, ali, prvi glas za jače napajanje pa onda ostalo. Tačno je da su nove 5xxx kartice, i to 5750 i 5770 manji potrošači nego prethodne generacije (ali ne toliko kad se `poteraju`, već u idle-u), ali, svejedno je to povećanje uloga i rizika na tom kung-fuu. Jesam li rekao? Nisam? Kupi LC........
:: 5xxx seriju, ali, prvi glas za jače napajanje pa onda ostalo. Tačno je da su nove 5xxx kartice, i to 5750 i 5770 manji potrošači nego prethodne generacije (ali ne toliko kad se `poteraju`, već u idle-u), ali, svejedno je to povećanje uloga i rizika na tom kung-fuu :: Jesam li rekao? Nisam? Kupi LC....... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Dragi prijatelji, hvala što ste se potrudili da mi pomognete. Prvo, odmah ću nabaviti kvalitetnije napajanje. To sam prihvatio bez pogovora. E, sad... Od vaših predloga koliko sam uspeo da primetim uglavnom dominiraju ATI kartice.. da li ova matična ploča, koja i nije nešto, bolje radi sa nVIDIO-m ili ATI-jem? Pitam, jer nisam siguran da li je pametnije staviti nVidiu, ili Ati, a Nvidia je već intergrisana. Hvala unapred, i još jednom izvinjenje što zbog nestručnosti mnogo toga moram da vas pitam.
Matična radi jednako dobro sa obe, pa ti uzmi šta voliš.Bar se tu poštuje standard tako da na amd-ati pločama dobro rade i njihove ali i nvidia grafulje i obratno. Operativni sistem koji imaš, e, on reaguje ako menjaš grafičke kartice - moraš PRVO da deinstaliraš drajvere od grafike koju sad imaš, pa tek onda da ugradiš novu grafulju i njene drajvere. Najsigurnije, nova instalacija sistema, ali, nije pod mus da mora.
Posedovao sam dole navedenu graficku. Meni je zavrsavala poasao i vrlo sam zadovoljan kako je radila. Imao sam problem sto se mozda malo grejala. Problem resen +1 kuler = Resident Evil :)
Prvo zameni napajanje za npr LC POWER 420w - 2k... Posto je to slabo za novije graficke kartice...
Po meni bi ti najbolje legla power color ati 5770 - 12k, moj drugar je skoro uzeo u kombinaciji sa amd x2 4800+ i sve igrice lete... Ako ne planirash da dajes toliko para, onda mozes da nadjes i polovnu nvidia 9600GT ili ati 3870 za oko 50-55e, to je takodje dobra solucija, tesko ce ih nadji nove... Po meni je bezveze bacati po 100e na neke starije kartice tipa 9800GT ili Ati 4770, kad za taj novac ili malo vise ima mnooogo bolju karticu...
Imam i ja 4770, uzeo sam je kad se pojavila, tad je čak bila jeftinija nego sad, stvarno je ok karta, čak i na 1920. Naravno, da sad uzimam uzeo bi 5750, taman je jača tih 10e i malo su bolje utegli tehnologiju u međuvremenu, 4770 je ipak prvo mače.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.