Naime,celu ovu pricu pocinjem jer su mi u proteklih godinu i pol,crkle ni manje ni vise 3 grafike.Prva je bila XFX 8800GTS G80 pred sam istek garancije.Dali mi u Pakomu zamenu Asus 8800GTS takodje G80,naravno ne novu,koja je crkla posle nepunih dva meseca.Naravno garancija istekla.Pazarim od drugara MSI 8800GT OC G92,koja je stara nekih godinu i nesto vise.E i ona crkla jutros.Sinoc sam primetio da se ventilator na grafici sam ubrzao na 100%,a inace je radio na 30%.Zatim probam da otvorim everest da pogledam temperature,kad nema ocitavanja temperature za GPU,samo GPU ambiente i nemam merenje broja obrtaja kulera na GPU.Probam i pomocu programa GPU-Z, i on pokazuje da ventilator vrti na 100%,ali ocitavanje temperature GPU, je u minusu.Naravno par puta se zabagovao windows.Probam da ukljucim racunar jutros,ali opet ono famozno BEEEEP tri puta i nista.Malo sam udavio ali dajte neki predlog zasto se ovo desava.Ploca je ASUS M2N-E,AMD7850BE,APPACER 4GB 667MHZ,WIN 7 32bit.Nista nisam klokovao niti dizao napone na bilo cemu.E da LC POWER 550W.Pozdrav.Postao sa otpad za nVidiu.
Da nisi kojim slucajem koristio 196.75 drajver za graficku? Taj drajver je imao problem sa regulacijom broja obrtaja ventilatora tj. ventilator se nije dovoljno brzo okretao ili se nije okretao uopste zbog cega su se graficke pregrevale i crkavale, pogotovo je problem bio izrazen kod g92 chipa. Inace ne verujem da ti crkavanje grafike ima neke veze sa plocom, iako je po mom misljenju ta ploca djubre. I ja je imam i na njoj imam 9800gt i radi ok, s time da hoce sama od sebe da se ugasi i da joj je zvuk ocajan.
Obavestenje za ubuduce, nikada ne pristajte da vam daju polovnu u zamenu jer to ne smeju da rade i kaznjivo je zakonom. Samo mogu da daju nov uredjaj istih ili boljih performansi(u slucaju da nemaju istih), u slucaju da ne mogu da servisiraju pokvaren uredjaj. I na taj nov uredjaj MORAJU da daju novu garanciju.
Sve ostale prevare pravac inspekcija, ako ne mozete da se izborite sa njima, pa ca i pod pretnjom inspekcija.
Inace, to sto ti crkavaju kartice, mozda ti ploca ne filtrira dobro struju, pa ti zvekece u kartu.
:: Dali mi u Pakomu zamenu Asus 8800GTS takodje G80,naravno ne novu,koja je crkla posle nepunih dva meseca ::
E ovako, istu plocu sa gf8500gt koristim vec tri godine i iskreno nemam nikakvih problema sa grafikom i tom plocom ili sl.... Bojim se da je to posledica a ne uzrok tvoga problema. Ako je ploca ispravna i grafika onda imas problem sa napajanjem. Bolje promeni napajanje i stavi jace makar i kung fu verzije samo da probas. Kada grafika ili ploca lansiraju u nebo T a sve je ok, onda je napajanje makar bilo i novo lose. To su neka moja saznanja vezana za te stvarcice. A sto se tice ploce ja svoju jos jedno godinu necu da menjam jer za moju upotrebu compa a skinuo sam se sa igara pre godinu ova ploca je i previse dobra po performansama.
da ne ostanem nedorecen... Naravno kao i T tako i distribucija struje mora da bude ok a ne mora biti samo ploca losa ili grafika. Po meni sve to ukazuje na napajanje ili cip za napajanje na ploci. Jednom prilikom sam imao taj problem. Ta ploca inace ima solidnu T i zahteva dobro hladjenje. Sto se tice programa za ocitavanje T skoro svi lepo ocitavaju T sa nje. U svakom slucaju prosetaj do servisa da ocitaju napone i sl... Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.