Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
lcd sa laptopa
STRANA 1 OD 1
repsi lcd sa laptopa 13.03.2010. 22:08 T25270

status: user
broj poruka: 1276
pitam se bash ovih dana da li je ikako mogutje sa laptopa koji nije u funkciji da se razmontira monitor, napravim mu neko postolje i udarim dual monitor za desktop.. to bi mi bilo dosta korisno jer taj mali 15` mi je dovoljno za chat i to ... dok na ovom vetjem mogu gledati tv npr ili bilo shta... i da li mogu dualovati na x1650 pro ? chini mi se da sam negde nashao da mozhe.. e sad da li mora biti isti monitor/rezolucija?
hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Chelle ... 13.03.2010. 22:24 #196354

broj poruka: 84

trebalo bi da moze da se dual-uje :) Kad skinesh ekran... morash da znash shta je koja zicihca na flat kablu ekrana... Moguce je, ali mislim da se Bash ne iisplati, zavrshicesH sa budzevinom... za 30e sam vidjao poPlovne 15` tft-ove... Eventulno probasH da napravish projektor, uz pomoc tog tft-a i grafoskopa...
golfer re. repsi 13.03.2010. 22:24 #196355

broj poruka: 317
Tako kako si zamislio da skines monitor sa toplapa netje da moze, ni tvoja grafika ne podzrava taj rad, ja sam se pre par godina dosta zezao sa tim i morao sam da uzmem dual head grafiku, Matrox G550, uzmes dva monitora i picis kao da imas dva kompa. Na oglasima imas takvu grafiku za 10ak E, pre 7/8 godina bila je preskupa, sada je cuvam za neka, nadam se, bolja vremena, dosta se dobro pokazala u video montazi. Nadji karticu, nabavi jos jedan monitor i uzivaj, pozdrav!

Vaskev re 13.03.2010. 23:20 #196371

broj poruka: 1673
LCD panel iz laptopa nije moguce jednostavno povezati sa VGA izlazom graficke jer panel radi sa totalno drugacijom vrstom signala i veoma je tesko (mozda cak i nemoguce) prilagoditi signale tako da se dobije slika na panelu. Drugi problem je sto kompletno napajanje bi moralo da se napravi za napajanje panela kao i napajanje i kontrola rada invertera (nivo osvetljenja se diktira panelu digitalno, pomocu PWM signala kojim se vrsi regulacija jacine osvetljenja).

repsi re 14.03.2010. 09:56 #196451

broj poruka: 1276
Hvala ljudi na savetima! Odustajem onda od ovoga poshto vidim da se ne vredi zezati sa ovim za nekih 40-50e, ali eto samo sam hteo to da iskoristim jer samo skuplja prashinu... Hvala josh jednom, pozz!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs