Koliko sam pciex 2.0 x16 odnosno x8 slot isporucuje grafici snage u Vatima?
Ako je na primer potrosnja neke grafike 300w da li je u ovo uracunata i snaga koju sam PCI-express slot isorucuje grafici? Dakle no sto mene zanima je ako grafika trosi 300w pod punim opterecenjeme ne dobija svu struju recimo preko 2x6pin naopajanja nesto dobija i sa PCI-EXpress slota?
Tako je: dobija jedan deo i preko `podnozja`. Mislim da verzija 2.0
12.03.2010. 01:39
status: user broj poruka: 11001
obezbedjuje oko 70W. Isti princip je primenjen i u starijim resenjima (AGP), ali je snaga manja. - - - - - - Zar nisi primetio da neke PCIexpress karte nemaju 4-pinske odnosno 6-pinske konektore? To su one najslabije u svojoj generaciji, na primer - GeForce 8400. Takvim kartama je dovoljno ono sto dobiju preko slota.
MA naravno znamda im kartica koje nemaju dodatno napajanje. Samo sto ne znam koliko taj slot daje struje. Pravim neku Racunicu.
Imakm napajnje jedno od 750w to je glavno i kupio sam dodatno napoajanje thermaltake 450w samo za VGA to mu je i namena samo da napaja graficke. Pa sam sada na to od 450 prikljucio obe 260GTX vezane u ssli a Glavno napajanje od 750w ne napaja ni jednu kartu. E sad sli 260GTX poprilicno trosi oko 400w pa da ne bude bas knap dakle bilo bi 400-140, pa je onda to dodatno napajanje opterceno sa 260w ako sam u pravu, dakle ima dosta lufta.
Da, sigurno ce biti `lufta`. U svakom slucaju, nekoliko desetina
12.03.2010. 01:58
watt-i si `skinuo` sa ovog `specijalizovanog` napajanja samom cinjenicom da ce karte jedan deo struje dobijati preko maticne ploce, to jest sa `glavnog` napajanja.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Q11: I’ve heard mention that PCI-SIG is working on a new graphics spec – what is it? How is it different from the existing PCIe x16 Graphics 150watt-ATX 1.0 spec? A11: PCI-SIG is developing a new specification to deliver increased power to the graphics card in the system. This new specification is an effort to extend the existing 150watt power supply for high-end graphics devices to 225/300watts. The PCI-SIG is developing some boundary conditions (e.g. chassis thermal, acoustics, air flow, mechanical, etc.) as requirements to address the delivery of additional power to high-end graphics cards through a modified connector. A new 2x4 pin connector supplies additional power in the 225/300w specification. These changes will deliver the additional power needed by high-end GPUs. The PCI-SIG expects the new specification to be complete in 2007.
Re: Re:>>>>>Potpis ti je mocan! 2 fps-a, ha, ha, ha!
12.03.2010. 03:23
@vuk125: evo, kolega NMY dolazi sa preciznijim infom, a tebi to jos vise pogoduje. Znaci, onaj slabiji `ispravljac` + ovaj od 750W definitivno ti rade posao!
:: Koliko sam ja upucen, PCI-E 1.1 slot daje 75W, a PCI-E 2.0 slot daje 150W snage grafici.. :: :: Ne znam da li ima veze da je li slot sa linkom 8x ili 16x, ali ne bi trebalo.. :: :: :: Za prikljucke sa napajanja na grafiku znate da 6-pinski daje 75W a 8-pinski 150W.. :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat :: ::
Hvala svima na brzim odgovorima. Sada barem ne moram da razmisljam da li cu imati divoljno struje za moj sistem. Po ovome i vise nego sto mi treba a od viska glava ne boli.
The major change in the new revision of the standard is increased bandwidth. The older PCIe 1.x standards let each lane transmit up to 250 MB/s of data. PCIe 2.0 ratchets this up to 500 MB/s. This means that a x16 slot, such as the one most graphics cards plug in to, can deliver up to 16 GB/s of bandwidth (that is both directions combined). Twice as much, in other words, as older versions of the spec.
The power spec has also been increased. A new version of the power supply connector that is used for graphics cards that need more power than the slot can deliver (sometimes called a PEG connector, for PCI-Express Graphics) has been introduced, changing from 6 pins to 8. A single x16 card may now draw up to 300 W of power (75 W from the slot itself, 150 W from an 8-pin PEG connector, 75 W from a second PEG connector), up from 225 W (75 W from the slot, 75 W each from 2 6-pin PEG connectors) or originally 150 W (75 W from the slot, 75 W from a 6-pin PEG connector).
The links are also now smarter. They can negotiate a new link width (number of lanes) or speed (whether to use the clock speed of PCIe 1.x or 2.0) on the fly. Power requirements can be renegotiated on the fly. The operating system can be informed of such changes.
Sto ce reci SLOT 75W, 6 pin 75W i 8 pin 150W, da 2.0 izbacuje 150w mogao bi da napajas kartu (do 150W) samo sa slota, a nije tako, probao sam sa 3850 NECE
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.