Evo jedan mini test toliko sam vremena imao, danas sam tek nabavio 260 GTX kartice i napravio ovaj SLI. Svi klokovi su stabilni. Kako glavnog CPU sistema tako i GPU (grafickog) podsistema. Za neko jurcanje za vecim scorovima u bliskoj buducnosti, kada budem imao malo vise vremena. :)
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
i5 750 Ima integrisan PCIex kontroler u sebi i daje bolje graficke performance kao i i7 860 za 1156socket. Mada taj i7 na 4.2 i HT-om je sigurno brzi od ovog. Nesto si malo imao sam 5870 morao bi imati vise.
:: i5 750 Ima integrisan PCIex kontroler u sebi i daje bolje graficke performanc :: kao i i7 860 za 1156socket. Mada taj i7 na 4.2 i HT-om je sigurno brzi od ovog :: Nesto si malo imao sam 5870 morao bi imati vise :: ::
Kad vidim dve nVidia by Nvidia original srce mi zaigra,nema lepota..Svaka cast za karte.To je tesko i naci.Imas sad komplet zver masinu. Nego 3D Mark 2006 ti je los jer si ga radio na Win 7.Vantage moras da iskljucis PhysX da bi dobio realniji CPU score..Odradi test na 4.5 Ghz i max OC graficke karte..Taman da uporedimo sa GTX295 i mojim CPU-om na istoj frekfenciji..
:: Nisam nista oc grafu, mozda zbog toga :: :: 1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot 2x2(2000mhz),haf 932 :: http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jp :: 2. AMD Athlon 7750,2gb(800mhz),Ati 4650. 3. Msi gx-620 :: :: :: i5 750 Ima integrisan PCIex kontroler u sebi i daje bolje graficke performanc :: :: kao i i7 860 za 1156socket. Mada taj i7 na 4.2 i HT-om je sigurno brzi od ovog :: :: Nesto si malo imao sam 5870 morao bi imati vise :: :: :: ::
Hvala za test. Samo, nismo se do kraja razumeli: interesuje nas...
10.03.2010. 10:56
status: user broj poruka: 11001
prosecna razlika (u %) izmedju 2 slucaja - ATi + NV (kao fizikalac), i ATi bez fizikalca. Dakle, makar i odokativno, koliko pomaze kada se fizika prenese sa CPU-a na GPU, u ovom konkretnom slucaju, u procentima? - - - - - - - - - - napisah `nas`, jer vidim da se i Saxija interesuje
RE:Hvala za test. Samo, nismo se do kraja razumeli: interesuje nas...
10.03.2010. 11:18
status: user broj poruka: 2929
Pa razlike su sledece. ATI bez dodatne NV za PhysX nemas uopste Fiziku, dakle dne postoji kao sto znas i sam
ATI+NV Imas Fiziku,efekte u igricama gde je to dostupno. Inace skok performansi klasican ne postoji, dakle REnder je Render ako dodas NV ona ce samo da racuna PhysX tj moci ces da ukljucis te efekte u igri ATI i dalje ostaje da radi renderNV tu ne pomaze kao sto rekogh ona samo racuna PhysX ne znam dali sam bio dovoljnio jasan.
Dok je slucaj kada imas jedan Nv zarender i jedan NV za Fiziku naravno rezultira da FPS skoci u igrma koje fiziku podrzavaju jer ce se karta koja radi render rasteteriti PhysX proracuna i naravno radice brze. Da budem jasninji dobices skok FPS-a zbog toga stoimmas DVA graficka procesora koi rade razlicite stvari primarni texture i render i td a secundarni PhysX
Kada stavis dve NV sli situacija je drugacija imas klasican skok performansi ovo ne treba mesati sa gore pomenurim. za procenteualna ubrzanja i detaljnije analizeemam nesto vremena ali bice za koji dan . Ali u svakom slucaju ona postoje i osetna su
Pa jel moguce da se tako klokuju?Al su dobre wou!!!!Ocaran sam.. Memorija na 1200 ide 100% ! Ubo si dobar CPU sad i karte,imas srece koliko si tezak :)
Pa moracu da te razocaram, test je radjen u zatvorenom nema potrebe da se nesto luftiraprostorija preterano video si napone dok na grafikama nisu dodavani naponi poslednji screen je zamo za slikanje ne greje se toliko da ne moze da odradi mark a oni gore su stabilni, tj to su podesavanja za svaki dan.
Ako ti je ona temperatura u stanu sa tim dvema grafikama to sad i extra radi.Kod tebe bre kuva!Srecom imas provetreno kuciste ali u stanu ti je kao u sauni! Koje su temp u full load?Ukljuci real time monitoring preko rive ili msi afterburnera!Pokrenes 3D Mark ili neku igru!Moze li preko 730 da idu grafike?
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.