I want to warn all of our visitors who are participating in the StarCraft II Beta to refrain from installing the latest NVIDIA WHQL 196.75 WHQL-certified drivers. If you already installed it, uninstall it and downgrade to the previous version. Yeah, it`s that serious. Many players are reporting their PCs or graphic card have died. It also affects all Blizzard games, so heed the call and safe your hardware`s life.
According to Blizzard`s Tech Support the latest NVIDIA drivers are causing fan control to not work correctly and causes massive overheat. StarCraft II Beta might kill your PC or card literally. A fix is already in the works. Stay tuned for further updates.
Lik upozorava citaoce da se uzdrze od instalacije drivera NVIDIA WHQL 196.75 WHQ zato sto uzrokuju da kuler ne radi dobro na GPU i izazivaju pregrevanje graficke,upravo se radi na fix -u za driver.Preporucuje se da se stavi prethodna verzija drivera ,mnogi igraci su se javljali da im je riknuo PC ili graficka.Ovo se odnosi na one koji igraju StarCraft II Beta kao i na sve Blizzard`s igre.
Mene boli patkica jer XpertVision kartice nemaju kontrolu nad kulerom koji naravno odvaljujde usi ali uvek radi 100%. Eto ima neceg dobrog u necem ne tako dobrom.
A, ne. ATI pravi loše drajvere zato što ne znaju bolje, a NV ih pravi namerno da bi ti crkla ova što imaš pa da kupiš fermija. Međutim, ljubav prema nevidiji je tako jaka da će mnogi i da im zahvale za priliku da obnove vozni park, recimo stigne ovakvo pismo u glavni nvidia bunker
Draga moja saveta, svaki dan čovek nauči nešto novo, eto nisam imao pojma koliko je moj raniji kompjuter bio slab. da mi nije crkla vaša grafička i odnela sa sobom ploču, procesor, memoriju, hard disk... e, da i logitech miš od 100e, ja nikad ne bih saznao koliko je moderan hardver brži, efikasniji i lepši. Iskreno vam se zahvaljuje vaš Željko
meni ovo malo smrdi. obicno kad zvekne fan zabrljavi grafika, bsod, freeze, restart.... da crkne tek tako, i to nov i ispravan hardver, pre mi lici na marketinsku podmetacinu ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
We reached NVIDIA tonight for an official statement concerning this worrysome issue, and they quickly replied within less than an hour. NVIDIA`s response is:
We are aware that some customers have reported fan speed issues with the latest 196.75 WHQL drivers on NVIDIA.com. Until we can verify and root cause this issue, we recommend that customers stay with, or return to 196.21 WHQL drivers. Release 196.75 drivers have been temporarily removed from our Web site in the meantime.
e sky nemas ti pojma,ubacili su malog kineza u drajver i on odrdi posao:D
:: Meni dirveri rade posao..Ne znam u cemu je fora?!Ovo mi zaista ne ide u glavu kako driver moze da ubije kartu? :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Vecu budalastinu u zivotu nisam cuo ja koristim te drivere i rade perfektno Svasta ljudi lupetaju, neverovatno. Driver ubio karticu?????????????- Ovo zvuci tako maloumno, procitajte samo recencu> Svasta
ko nije radio u tom okruzenju i ne moze da zna da su i oni ljudi od krvi i mesa(nisu nepgresivi) .ali kad smo vec kod drivera da pohvalim Catalist 10.2 za Win 7 potpuno se uklopio u Win 7 MS directshow .
jos bolje, starcraftII ubio driver-driver ubio fan-fan ubio karticu, lol. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Vecu budalastinu u zivotu nisam cuo ja koristim te drivere i rade perfektn :: Svasta ljudi lupetaju, neverovatno :: Driver ubio karticu?????????????- Ovo zvuci tako maloumno, procitajte samo recencu :: Svast :: :: ::
Lepo piše: ponekim karticama može da se desi da im sjebe profil za vent, onda je sasvim moguće da izgori. Međutim, i to je čabar, pre neki dan je sky pričao da nvidia kartice imaju strašno naprednu tehnologiju, sve moguće naponske, strujne i termičke zaštite, te da su praktično neuništive. Zato, terajte samo momci i ne brinite ništa, gargamel garantuje
While playing it has happened several times already. The screen freezes and then i get the msg: Nvidia driver stopped responding and then SC2 closes. I am using the latest video driver.
I spent a week in utter pain and misery wondering what was wrong with my PC. I had Dell send me a replacement video card and even spoke with Nvidia as well since my Direct X versions were all over the place
Potrosio je celu nedelju istrazivajuci sta je pogresno sa njegovim PC.
I installed the new drivers for around 10-15 minutes it seemed everything was okay, but then I got a sudden bluescreen again and again each time I booted GPU seemed to last about 2 mins before crashing. So i went to have a look in the case and noticed that it was extremely hot you couldnt even hold your finger on it was so hot.
I had the same issue, could start my PC with my 9800GT. Im atm with my onboard grafic card, and going to back to a old driver version and try again. If my PC dont start with my 9800GT and old driver version, nvidia will pay the repair.
You are not alone on this. My card is also a 9800 GT and I`m having exactly the same issue, except the blue screen part. Last night I decided to move to Windows 7 and downloaded the newest driverse, released yesterday (or at least I read, but I`m sure it`s March 2010). I started playing Second Life and then I had numerous driver crashes. I went to check the GPU temperature and then my jaw dropped when I read 150ºC!!!
Treba naci zajednicki imenliac ,ko je proizvodjac tih karti ,da li se to desava svim proizvodjacima ili samo odredjenim.
Evo ja cu prvi da ti kazem, da je to klasicna glupost ! Jer pratim ta Starcraft 2 sranja, znaci kaze decko meni nesto koci, a ako je grafiku je video samo na slici. Oni kojima su crkavali graficke su crkavale zato sto je kao graficka htela da postigne sto veci fps, pa to skoro svaka igra radi ? U Warcraft 3 TFT je fps ogranicen na 60, a Starcraft je 2D igra, znaci jedino ovo moze da vazi za WoW i Starcraft 2, ali ja mogu da kazem da se nista nece desiti, nego su ovo napisali neki indijanci na warez-bb-u koji nemaju veze sa zivotom. Evo sta je decko napisao :
on the menu my fps is sometimes as high as 130 and it burns up my video cards, in game my fps goes to 90-100 sometimes and i have to restart the game in order to fix the problem, just letting you guys know, i have two nvidia 9800s linked with a sli bridge
Given that the most users that reported their graphics cards have died were using a custom-built boards featuring nVidia`s favorite renaming chip of all times, G92 GPU [8800GT, 8800GTS, 9800GT, 9800GTX and the subsequent 55nm die-shrink: 9800GTX+, GTS 250]: GeForce 9800GT, 9800GTX and GTS 250 were particular victims of this issue.
Nego Vice reci ti nama sta se desilo sa onim sistem administratorima sto ti povadise delove iz racunara?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Vecu budalastinu u zivotu nisam cuo ja koristim te drivere i rade perfektn :: Svasta ljudi lupetaju, neverovatno :: Driver ubio karticu?????????????- Ovo zvuci tako maloumno, procitajte samo recencu :: Svast :: :: ::
Ja ti po drugi put kazem, da je to klasicna glupost, koja je lansirana od velikog broja indijanaca koji znaju da ukljuce komp instaliraju igru, itd. Zakljucak je sledeci, ako se pregreje grafa komp se iskljuci odmah (imam odredjenog iskustva, 125 stepeni wtf , tako je barem na ATI-ju verovatno se isto desava i kod nVidia-je :)). Zakljucak, ovo je klasicna glupost !
Gile podji od toga da nisu svi napredni korisnici kao ti
05.03.2010. 13:50
status: user broj poruka: 7726
Nemoj stajati ljudima na muku ,kad imaju problem.Nemoguce da hiljadu ljudi laze. Ne mislis valjda da ljudi treba da cute kada imaju problem sa Nvidia grafikom.
Javio se neki debil koji je provalio da mu je karta crkla zbog drivera!WTF?Pa to ni u ludilu normalan covek ne moze da izusti!To se posle rasirilo putem Radio Mileva pozdravlja sve goste itd..Naravno da ce na takvu reakciju da se odreaguje,savesni ljudi u nvidia-i uvek sagledaju sve mogucnosti pa je moguce da je driver i povucen..Karta mu je garant bila defektna,teski skart i on je to znao ali je krivicu preneo na drivere-SVASTA,mozda misli da ce mu nvidia kupiti novu ahahahahah...
E sad to sto decije pokusavas da se podsmevas mislim da tebi ide vise na stetu..Bolje da na forumu slusas sta pricam,mozda ces nesto i nauciti.. Znaci sve sto sam rekao,OVP,OCP,OHP sve te zastitie NV ima i da hoces ne mozes da je ubijes osim ako sam chip ne radi pravilno.. E sad,niko nije kriv sto to ATI ne praktikuje pa je opasno petljati sa temperaturom,voltazom itd..Jos gore ako ne poznajes dovoljno materiju.. Stoga Pssssst..Nv rules
Green,Green,Grass Of Home
:: Lepo piše: ponekim karticama može da se desi da im sjebe profil za vent, onda je sasvim moguće da izgori. Međutim, i to je čabar, pre neki dan je sky pričao da nvidia kartice imaju strašno naprednu tehnologiju, sve moguće naponske, strujne i termičke zaštite, te da su praktično neuništive. Zato, terajte samo momci i ne brinite ništa, gargamel garantuje :: :: Tuđe govno uvek više smrdi :: ::
Re: Gile podji od toga da nisu svi napredni korisnici kao ti
05.03.2010. 14:11
status: user broj poruka: 1475
Bas u tome i jeste fora... sam si sebio dao odgovor! Ljudi koji nisu napredni korisnici verovatno su na drajverima koje su dobili uz CD kad su uzeli HW! E sad da ne bude da ja kao zelenas nesto branim neVideju ja sam reko da su im svi drajveri od 186.xx pa na dalje zivo sranje! Pocevsi od problema sa vracanjem u 2D mod (sammim tim i grejanjem karte i vuce struje ko blesavo) do problema sa povezivanje tv-a i grafe preko s-videa itd!
:: Nemoj stajati ljudima na muku ,kad imaju problem.Nemoguce da hiljadu ljudi laze :: Ne mislis valjda da ljudi treba da cute kada imaju problem sa Nvidia grafikom :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.