Ko od ovdašnjih zelenih ne kupi u prvih mesec dana 4xx nVidija karticu, taj je šonja, pacer i leyadee, i, treba da otvori temu na kojoj će da prosi dobrovoljne priloge i pare od crvenih, kako bi što pre prešao u crveni tabor....
Povod: (najnovija, i još istinitija glasina o Gvozdi
bem` ga koristim operetu pa me mrzi da provalim kako se skraćuje link. Imate i na IT svetu kao vest, odatle sam je originalno i ja pokupio.... ono, danas niko još nije pokrenuo tu temu za prepucavanje, pa, reko, da se ne ubajati.
`will reportedly only be available through the companies most loyal to NVIDIA and don`t sell any ATI-branded graphics`
hahaha ajoooj koji jadnici, prosto se stidim sto imam 7900gs u svom racunaru :DD pa ko ce da prodaje samo nvidiju, pogotovo sad kad su prsli, jedino neki fanatici, koji su ludji od arapa koji ginu sa bombama za pojasom zarad nekih nepostojacih ideala , hahaha ajoj
Sad sam procitao ono na aj ti svetu, hehe, da ne daju kompanijama koje prodaju ati, hahahaha. Carevi. Treba da ih stave da budu iljadu i po evra, i da se prodaju u nekoj drzavi koju ce da osnuju samo da bi napravili posebnu nvidia prodavnicu koja ce da se nalazi na sred tihog okeana i do koje smes samo da dodjes plivanjem. :)
EVGA, BFG, Galaxy, PNY, Zotac oni samo nVidia karte proizvode.
:: `will reportedly only be available through the companies most loyal to NVIDIA and don`t sell any ATI-branded graphics :: :: hahaha ajoooj koji jadnici, prosto se stidim sto imam 7900gs u svom racunaru :D :: pa ko ce da prodaje samo nvidiju, pogotovo sad kad su prsli, jedino neki fanatici, koji su ludji od arapa koji ginu sa bombama za pojasom zarad nekih nepostojacih ideala , hahaha ajo :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: ::
au izgleda naleteh na tvrdog zelenasa :) a sta, ispalice asusa, xfx, msi, gainwarda i jos mnogo proizvodjaca kojima nemogu ni imena sad da se setim, da bi prodavali preko samo tih kompanija, od tih koje si ti naveo ja sam cuo i znam da su pouzdani samo EVGA i zotac, za ostale nisam cuo na nasem trzistu :)
:: EVGA, BFG, Galaxy, PNY, Zotac oni samo nVidia karte proizvode :: :: :: :: `will reportedly only be available through the companies most loyal to NVIDIA and don`t sell any ATI-branded graphics :: :: :: :: hahaha ajoooj koji jadnici, prosto se stidim sto imam 7900gs u svom racunaru :D :: :: pa ko ce da prodaje samo nvidiju, pogotovo sad kad su prsli, jedino neki fanatici, koji su ludji od arapa koji ginu sa bombama za pojasom zarad nekih nepostojacih ideala , hahaha ajo :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: :: Gigabyte GA-EP43-DS :: :: 1x2GB Apacer 800MH :: :: 250GB W :: :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: :: Chieftec 350 :: :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: ::
Pa i nema ih na nasem to ostalo, a jeste glupo to da prodaju samo preko tih, ne verujem da ce tako da bude.
:: au izgleda naleteh na tvrdog zelenasa : :: a sta, ispalice asusa, xfx, msi, gainwarda i jos mnogo proizvodjaca kojima nemogu ni imena sad da se setim, da bi prodavali preko samo tih kompanija :: od tih koje si ti naveo ja sam cuo i znam da su pouzdani samo EVGA i zotac, za ostale nisam cuo na nasem trzistu : :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: EVGA, BFG, Galaxy, PNY, Zotac oni samo nVidia karte proizvode :: :: :: :: :: :: :: `will reportedly only be available through the companies most loyal to NVIDIA and don`t sell any ATI-branded graphics :: :: :: :: :: :: hahaha ajoooj koji jadnici, prosto se stidim sto imam 7900gs u svom racunaru :D :: :: :: pa ko ce da prodaje samo nvidiju, pogotovo sad kad su prsli, jedino neki fanatici, koji su ludji od arapa koji ginu sa bombama za pojasom zarad nekih nepostojacih ideala , hahaha ajo :: :: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: :: :: Gigabyte GA-EP43-DS :: :: :: 1x2GB Apacer 800MH :: :: :: 250GB W :: :: :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: :: :: Chieftec 350 :: :: :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: :: :: ::
ali koja je fora sad da ne daju ovima sto izradjuju kartice sa ATI cipsetovima??? Da bi malo i ovi jadnici podigli glave, verovatno se sprema generalni strajk, za neisplacene mesece rada:) Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
sa nvidijom je sve moguce, ne bi me cudilo da tako bude, ali ovim potezom ce sebe zakopati u istu onu raku koju su sami iskopali odugovlacenjem sa ferimejm
Ma Fermija prvih mesec dana po predstavljanju nece ni biti, osim na papiru. Sasvim je razumljivo da oni zele da samo odabrani partneri dobiju karte, ali to ce tesko da ide - zamislite samo reakciju Asusa ili MSI-a (koji je oduvek bio blizak sa nVidiom) ako im nVidia ne isporuci cipove. A ne verujem ni da su ovi iz nVidie toliko blesavi da se zamere Asusu npr. S druge strane, ne verujem ni da ce biti neka pomama za Fermijem, jer po toj ceni i sa najavljenim performansama, on je cist promasaj. Pogotovo sa tolikim kasnjenjem... Steta, nista od pada cena u skorije vreme...
Od jednog istog izvora..Daj te bre molim vas..Ne budite ovce da se pecate na ovakve gluposti..Ko se razume u marketing shvata da ovo nema veze sa mozgom! Kakve gluposti,sta sve necu cuti a vi jos o tome i raspredate..Cime vi mozak opterecujete to je strasno.. Ali tema je interesantna jer ce ATI fanovi jedva docekati da krenu sa pljuvacinom jer im je tad dusa na mestu Voljeni ATI uvek bio k srcu blizu..Krv nije voda i sl stuff :)
Kad sam vec tu.Ovo me podseti na gluposti koje pise Charlie Demerjian.. Evo malo nekih objasnjenja vezano za svaku njegovu izrecenu GLUPOST koju redovno pise..Ima i poredjenje tehnologije sa objasnjenjem..
Evo, ja sutra odoh da pazarim 275 superoverclocked , koja...
01.03.2010. 20:06
status: user broj poruka: 11001
u vecini igara sije sve ATi-jeve 4xxx i doseze 5850 (ali, naravno, u DX 9 i DX10 mode-u + OpenGL) . Dopizdelo mi je cekanje na Fermi-ja (ko ga Ferma!!!). - - - - - - - - Ako je ne bude `na stanju`, uzimam 5850 na 6 rata, pa da se igram rata!
pazi sky bekrijo...mislim ajd kad ti jedan covek kaze da si budala,ti ga oteras u PM,kad ti kazu dvoje onda ti ne bude na mestu al ipak ih oteras,ako ti kazu 4-5,onda se zapitas sta nije u redu sa tobom,ako imas i 2g mozga...tako i za ove testove...ovo sam napisao jer ne mislim da si ti budala nego samo da pojasnim metaforicno... ali ako izbace ove karte po astronomskim cenama bidnite sigurni da su pukli... i jos jedna stvar,trulo je to sto rade sa proizvodjacima ATI karti,pa nece valjda XFX i ASUS,MSI,GA da popuse ,ove prve tri im i zvlace bulju svih ovih meseci....trulo suck
:: Od jednog istog izvora..Daj te bre molim vas..Ne budite ovce da se pecate na ovakve gluposti..Ko se razume u marketing shvata da ovo nema veze sa mozgom :: Kakve gluposti,sta sve necu cuti a vi jos o tome i raspredate..Cime vi mozak opterecujete to je strasno. :: Ali tema je interesantna jer ce ATI fanovi jedva docekati da krenu sa pljuvacinom jer im je tad dusa na mestu Voljeni ATI uvek bio k srcu blizu..Krv nije voda i sl stuff : :: :: Kad sam vec tu.Ovo me podseti na gluposti koje pise Charlie Demerjian. :: Evo malo nekih objasnjenja vezano za svaku njegovu izrecenu GLUPOST koju redovno pise..Ima i poredjenje tehnologije sa objasnjenjem. :: :: http://twisted-reviews.com/who-the-f-is-charlie-a-breakdown-of-nvidia-products-technology-and-mistakes-in-10-points :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Sarkazmom ne dobijas nista... A s`obzirom da imas 7900 ocigledno da nisi u ciljnoj grupi... __________________ Scourge of PCBerza
:: `will reportedly only be available through the companies most loyal to NVIDIA and don`t sell any ATI-branded graphics :: :: hahaha ajoooj koji jadnici, prosto se stidim sto imam 7900gs u svom racunaru :D :: pa ko ce da prodaje samo nvidiju, pogotovo sad kad su prsli, jedino neki fanatici, koji su ludji od arapa koji ginu sa bombama za pojasom zarad nekih nepostojacih ideala , hahaha ajo :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Zotac 7900GS 256mb 450/132 :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: ::
Ako nVidia izadje sa ovim cenama a slicnim performansama kao ATI, verovatno mogu da stave katanac na firmu, jer su ga preterali, jos ako ATI smanji cene malo, onda ga je nVidia ugasila i kupuje je Intel, neko ko je ozbiljniji :).
@Sky: Charlie je budala i to je svima jasno. Klovn koji ponekad ubode neku tacnu informaciju je i dalje klovn - oko toga nema spora! Samo, ovaj sajt koji si ti naveo nije nista bolji - samo su jedni zapeli za ATi, a drugi za nVidiu. Isti djavo, drugo pakovanje. Sto se tice price o Fermiju, ni ja ne verujem u ovu pricu o partnerima... Ali za dostupnost mozes da se kladis da ce da bude ocajna, osim ako se ne desi neko cudo. Razlika u performansama ce takodje biti najvise 20% - u najboljem slucaju, sto opet nije dovoljno. Ali nista od toga nije sustina problema koji nVidia ima sa Fermijem - problem je u tome sto oni imaju ogroman, skup cip za proizvodnju - a ATI ima visestruko jeftiniji cip sa slicnim performansama. nVidia treba da sa Fermi derivatima popuni nize klase - jer ovo sto sad nude (GT210, GT220, GT240) je vrlo slabo. I dzabe im odlicne GTX260/275/285 kartice, kada na njima GUBE novac. Tako se ne posluje, barem ne duze vreme. I ja se nadam da ce oni brzo da izadju iz ovih problema i da ce sto pre da predstave konkurentne kartice, jer niko ne zeli da cena HD5850 ide na gore, umesto na dole...
da je nv preterala to sigurno jeste ali ne razumem bre to sa proizvodjacima, oni bas ne znaju gde udaraju, pa to je jos jedan razlog da im padne tiraz, a nemoram da znam da li je ovo laz ili istina bezobrazluk je to sto su slagali najavu a javnosti nisu rekli kakvo je stane..
Mozda je nVidia zajebana, ali oni nikako da nauce lekciju, uvek imaju brze kartice u skuplje, ali razlika u ceni ne opravdava brzinu, zato se svi masovno odlucuju za ATI koji vise nema probleme sa driverima kao sto je pre imao, znaci sada su im driveri savrseni. Znaci ima sve sto je potrebno novu tehnologiju, performanse, drivere po nizoj ceni od nVidia koja sve to ima ali je malo brza, ali nerealno skuplja. ATI ih je 4xxx naterao da prodju ko bosi po trnju, oni umesto da se malo opamete oni opet isto, mada ce sigurno nVidia u pocetku biti konkurentna, ali ce ATI kasnije sigurno spustiti cene. Idemo dalje, dok ATI uveliko radi na novoj generaciju kartica, nVidia se pati jos sa prethodnom generacijom (Fermi vs 5xxx), znaci ako se nVidia sada nekako izvuce, nova generacija ATI kartica (Northern Islands) ce ih dokusuriti. Ja mislim da je odavno bilo vreme da se Intel i nVidia spoje u jednu firmu, kao sto je AMD kupio ATI-ja i sada prave neka Fusion resenja (koja su beskorisna) ali ipak ATI + AMD odlicno radi :).
@Skar Nije ti bas adekvatan primer jer marketing ne funkcionise tako..REKLAMA je nesto sto donosi najveci procenat prodaje proizvoda pa makar bila i lazna!Takodje postoji i kontrakampanja koja opet sluzi da se protivnik na trzistu na neki nacin suzbije ali problem je sto lazne informacije uvek kratko traju i nestanu bez traga kad tad.. Sto se tice coveka i za to da ti odgovorim,i za to postoji vise mogucnosti zasto nesto ne mora ili moze da bude tako..Ako jedan covek kaze da si lud ok,njegovo misljenje,drugi,treci,cetvrti..Jednostavno svaki za sebe ima posebne razloge zasto tako misli..Onda mozda su oni bas ti koji imaju slican psiholoski profil pa se slazu u tome a opet mozda je taj lik zaista lud..Sve je diskutabilno,tesko je to generalizovati..
@mslavko82 Tesko da ces da budes upravu iz razloga sto je na
ovo sve jako lepo strucno objanjasnjeno cinjenicama koje su stabilne kao planeta zemlja (ne racunema ove zemljotrese od nedavno :) ) ..Znaci cinjenice su neoborive i istinite a probelm se stvara u glavi individue dal to zeli da prihvati ili ne.. Za razliku u performansama mi mozemo cak da nagadjamo..Evo cak procitah da je ona kartica koja je predstavljena kao prvi Fermi koji je brzi od ati 5870 nekih 40% cini mi se ako sam dobro zapamtio je zapravo GTX370-slabija verzija GTX karte..Opet,i to moze da bude rumor tako da ja ne uzimam sve zdravo za gotovo ali opet kazem..Kao sto vi polemisete i iznosite neke svoje detalje koje smatrate za validnim ja vam ukazujem da se na trzistu moze svasta da desi i da jos uvek neznamo zapravo sta nvidia sprema.. Da je imala problema sa proizvodnjom to stoji,ali otkud sad ako nisu resili problem sa TDP odjednom masovna proizvodnja chipova vec u trecoj proizvodnoj traci-Finalni proizvod?Hm..Ja nebi bas bio tako siguran da ce NV da se igra sa trzistem i sebe da dovede dio moguce propasti.. Sto mislis da je GT210/220/240) slabe?Po cemu su ove osiromasene ATI bolje?Sto imaju DX11 i sto poseduju Eye Inffinity?Objasni pa cu da shvatim poentu tvog izlaganja jer ovako ne vidim zaista smisao.. Ko ti je rekao da na GTX2xx gube novac>?I dalje se prodaju te karte..Ako mislis na trenutnu situaciju ok,sad je ATI aktuelniji sa 5xxx serijom ali do tad nvidia je debelo zaradila sa GT200.. I dalje u svetu su najprodavaniji Intel,nVidia,AMD pa ATI proizvodi..Nemoj da te buni nase trziste..Kod nas narod nema para pa je ovde ATI najvise zbog toga toliko zastupljen..
Zanči, skaj oće da nam kaže kako nvidia ustvari nikad u svojoj istoriji nije bolje stajala. Što se tiče mlaćenja para, što ne pogleda koliko su 2xx kare koštale ranije, ako i ne gube pare, sigurno se ni ne odvaljuju od profita kao obično, a odoše pare za to vreme u R&D i reklamu. Nvidia je u govnima ko Hitler u bunkeru, ja bi lično voleo da je drugačije, konkurencija je em lepa em korisna, nama osobito.
Ma tu se SVI slažemo, odnosno, ko god da je imalo pratio situaciju i mućnuo glavom, pa bez obzira da li je zelen, crven ili neutralan - nvidija odnosno firme koje za nju štancuju čipove, imaju problem, to je u stvari toliko notorno blesava izjava da je ne bi trebalo razmatrati. Problem je što taj problem opstaje, po meni, ako ova glasina ima neke istine, ona se sastoji u tome da: proizvodnja neće biti masovna sve do neke uspešne-zadovoljavajuće revizijie čipa a kako za čekanje više nema mesta - mnogo su slagali i zakasnili, pa, u tom slučaju, ako nema za sve - neka ima za najvernije. druga varijanta je slična prvoj, a to je da je čip jednostavno preskup, tj. predstavlja gubitak, pa, kad se prosipa, nek se prosipa najvernijima a ostalima šipak.... odnosno, do te neke revizije (koja bi u stvari trebalo da je pravi proizvod) kada će biti za sve... treća varijanta je da je sve to laž, da je problem rešen a ovo klin na klin tj. da sada nvidija sama pljucka po sebi kako bi u trenutku pojavljivanja, umesto da bude izrugivanja zbog kašnjenja i cene, bilo oduševljenje istim tim kašnjenjem i cenom... Da je marketing, jeste, samo ne znamo čiji. Toliko ken*aju i lažu jedni i drugi da sam ja ipak bio ozbiljan kada sam rekao da pravi zaluđenici zelenih jednostavno moraju da kupe tu kartu i gotovo, pa da vidimo šta je to. Ljudi, setite se, nvidia je napravila karticu 5900.... amd je napravio prvi phenom sa tlb bug-om, upravo to što ja mislim da sada nvidija pokušava da izbegne, ma identično u apstraktnom smislu - dok ih odlaganja ne nateraju da izbace šta bilo.... Od svih stvari i `činjenica` najviše bih voleo da je lažna ona o ceni.... kao i svi mi.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: da je nv preterala to sigurno jeste ali ne razumem bre to sa proizvodjacima, oni bas ne znaju gde udaraju, pa to je jos jedan razlog da im padne tiraz, a nemoram da znam da li je ovo laz ili istina bezobrazluk je to sto su slagali najavu a javnosti nisu rekli kakvo je stane. :: :: Rise above the pain master the crane :: ::
Pa sigurno ne mislis da je realna maloprodajna cena GTX260 karte 130 evra? Pogledaj koliki je to cip... Nisam rekao da nisu debelo zaradili na njemu, naravno da jesu, samo kazem da trenutno na njemu gube novac. Kada je GTX260 kostao 200-250 evra to je bila lepa zarada. I naravno da su najprodavaniji, to niko ne spori, GeForce je veoma jak brend i dobre su to kartice, ali to ne znaci da su i najbolji izbor - trenutno. Drugo, ja GT seriju nigde nisam ni poredio sa ATI DX11 serijom, koja je preskupa. Nego ovako: GT210 < HD4350, mada su performanse i jedne i druge toliko jadne da nema polemike, GT220 < HD4650 / 4670, GT240 < HD4770... Pa taj GT240 koji kao treba da bude srednja klasa je gori od nVidinih sopstvenih proizvoda prethodne generacije (9600, 9800GT). I ti sad kazes da njima nista ne fali ?!? Pa oni su izbacili novu karticu koja je sporija od stare, po istoj ceni. Moze ona da podrzava i fiziku i DX12, to nema logike. Naravno, dok Fermi ne izadje, sve ovo je bla-bla, truc-truc. nVidia nikad nije ovoliko kasnila za ATI-jem pa otud i ovolika frka. Kad izadje, videcemo, ali jos uvek nisu pokazali nista sto bi ukazalo da ce Fermi da bude dobra kupovina...
Sto se tog sajta tice, ne kazem ja da to nisu cinjenice, ali ako lik napise: `They seem to have some marketing issues which everyone hates, but they all seem to be OK with it. NVIDIA actually made a good step in renaming mobile chipsets, but they managed to make quite a mess from it too` - onda se tu prica o njegovoj objektivnosti tu zavrsava. Ili bi mozda voleo da objasnis kupcima HP racunara sa novim GT310 grafickim karticama sta su zapravo kupili? - sto nikako nije opravdanje za gluposti koje Charlie redovno pise - tu se slazem sa tobom.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.