Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Grafička pod ``GARANCIJOM``!
STRANA 1 OD 1
Kanazir Grafička pod ``GARANCIJOM``! 27.02.2010. 17:11 T24908

status: user
broj poruka: 14
Interisuje me da li je neko imao sličnog(lošeg) iskustva sa firmom PAKOM( Novi Sad), naime pre godinu dana pazario sam za stari komp grafiku MSI 5200 AGP(2600 din),desilo se da je zakazala pre dve nedelje pa sam je odneo na servis da bi mi juce javili da dođem da je podignem! Međutim nisu imali istu da mi zamene, nisu imali čak ni novu grafičku već su mi dali POLOVNU 6200 AGP! Politika ove firme je PARE NE VRAĆAMO NI U KOM SLUČAJU! Šta raditi u ovakvim slučajevima i kako se postaviti, kada se firma kao što je PAKOM levati za njima mizernih 2600 din?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 p@kom kazes 27.02.2010. 17:18 #192556

broj poruka: 711
cuo sam za njih recimo da je to normalno.

Prva stvar zakon o zastiti potrosaca

druga stvar pricaj glasno da bi te `bolje` culi.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Polovnu? 27.02.2010. 17:45 #192566

broj poruka: 3351
Lepo ti njima vrati tu polovnu, i neka ti daju novu sve sa kutijom. Ako nece, zpreti inspekcijom, ako i tad nece, lepo u inspekciju i objasni situaciju. Oni su morali da ti zamene proizvod sa novim, a ne polovnjakom.
SkyFire PAKOM-Djubre firma! 27.02.2010. 18:12 #192574

broj poruka: 18472
Ovo ce ti reci svako ko je ikada imao sa njima iskustvo..Bez obzira gde se nalaze imaju istu filozofiju poslovanja..
Jedini nacin je da dovedes inspekciju,nemoj cak ni da `pretis` vec da odes licno i da im zaprsis corbu..Toliko su bezobrazni da nemozes drugacije sa njima!
I za mizernu cifru treba traziti pravdu,jer jedan po jedan user tako strada razmisljajuci tim putem a njih boli uvo!

Green,Green,Grass Of Home

Snoopy- !!! 27.02.2010. 18:32 #192584

broj poruka: 6083

Slazem se! U inspekciju prijavi goveda! Kasno sam saznao da su takvi.. a uzeo sam laptop kod njih sa 2 god garancije..

Nemoj da oprastas. Stand up for your rights (to svi razumemo).

Nemoj da slusas kad ti neko kaze: nemoj da se zezas za 2 i po `iljade dinara, ti imaju para i boli ih dupe. Ja sam poceo da ne pustam da me niko zeza. Ko misli da si `bedan` sto trazis svoja prava, to je njegov problem i shishte mi jaja
repsi re 27.02.2010. 19:47 #192600

broj poruka: 1276
ja imam par pitanja u vezi sa ovom temom.. dakle ja sam bio jedan od tih u nizu kojih je uvek bolelo jaje za te 2.5k dinara ali nisam znao da se mozhe to reshiti na lep nachin sa inspekcijom.. pa ajte dajte mi neki info kako bi mogao dotji do njih i shta je procedura ? da li se to njima treba platiti neshto ili oni (u ovom sluchaju Pakom) platjaju odshtetu ili shta ? jer sumnjam da tje iko u ovoj druzhavi raditi dzaba..

Stripy Re 27.02.2010. 19:58 #192604

broj poruka: 4163
Uopšte mi nije jasno zašto si podigao frku. Pa ljudi su ti dali bolju grafiku od one koju si odneo na reklamaciju i verovatno ti i za nju garancija važi do isteka stare 5200. Ako je to tačno ispoštovali su te kao kupca. Drugo, nisu u obavezi da ti karticu zamene novom, već odgovarajućom istom ili boljom (koju si i dobio). Pare su obavezni da vrate jedino ako ne mogu da ti zamene proizvod.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

skar Re: Re 27.02.2010. 20:06 #192611

broj poruka: 3992
+1
a pakom jeste djubre

:: Uopšte mi nije jasno zašto si podigao frku. Pa ljudi su ti dali bolju grafiku od one koju si odneo na reklamaciju i verovatno ti i za nju garancija važi do isteka stare 5200. Ako je to tačno ispoštovali su te kao kupca. Drugo, nisu u obavezi da ti karticu zamene novom, već odgovarajućom istom ili boljom (koju si i dobio). Pare su obavezni da vrate jedino ako ne mogu da ti zamene proizvod
::
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
casper Re 27.02.2010. 22:23 #192648

broj poruka: 235

Po zakonu o reklamaciji proizvoda obavezni su da ti poprave istu ili ako ne mogu popraviti, moraju da ti daju drugu novu u tom rangu (ne slabiju) ili da ti daju pare nazad (ali ne koliko si platio proizvod nego njegova vrednost u trenutku vracanja tog ili slicnog proizvoda) nikako se ne zamenjuje proizvod drugim polovnim. E sad je na tebi da li ces biti zadovoljan tom polovnom posto je jaca od tvoje ili ces traziti svoja prava. Sto se tice inspekcije idi u opstinu u trzisnu inspekciju i kreni odatle dalje.
LonleyMax Ja nisam imsao problema sa njima... 27.02.2010. 22:36 #192650

broj poruka: 1475
cuo sam o njima sve najgore, ali mi se cini da sam imao srece!
Crko mi MyBook i u roku od 10 dana su mi ga zamenili za Passport isto 500GB bez ikakvih problema!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460

fandjo80 Re: Re 27.02.2010. 22:51 #192659

broj poruka: 80

Nigde ne pise da moraju da ti daju novu.Duzni su da ti porave,zamene ili da daju uredjaj istih karakteristika.koliko sam ja video u yakonu nigde ne pise da mora da bude nova.
A da su svi distributeri i uvoznici stoka to stoji.

pozdrav

:: Po zakonu o reklamaciji proizvoda obavezni su da ti poprave istu ili ako ne mogu popraviti, moraju da ti daju drugu novu u tom rangu (ne slabiju) ili da ti daju pare nazad (ali ne koliko si platio proizvod nego njegova vrednost u trenutku vracanja tog ili slicnog proizvoda) nikako se ne zamenjuje proizvod drugim polovnim. E sad je na tebi da li ces biti zadovoljan tom polovnom posto je jaca od tvoje ili ces traziti svoja prava. Sto se tice inspekcije idi u opstinu u trzisnu inspekciju i kreni odatle dalje.
gliga79 Mora nova ili pare nazad 27.02.2010. 22:59 #192662

broj poruka: 4641
Tvoje pravo je da ne uzimas nikakav polovnjak, jer si kupio novu stvar sa garancijom. Nisi dao novac za neciji otpad.
U slucaju da ne moze tvoju da poprave, moze da dobijes ili novu u toj klasi ili da ti vrate pare.
Ne nasedaj na te fazone. Ne uzimaj nesto, na sta se mozda neko izivljavao ili sl.,pa da ti se smeju iza ledja , jer si ispoao naivan.
Znaci ako ne mogu da poprave ili pare nazad ili nova karta.

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

VMARC Re: Re 27.02.2010. 23:25 #192670

broj poruka: 9430
De facto jesu, ali su ipak u obavezi da mu daju NOVU u istom rangu lii bolju a ne polovnu. Nego ovaj potez je odraz polovne politike firme. Seljaci na kvadrat.

Baby BM

:: Uopšte mi nije jasno zašto si podigao frku. Pa ljudi su ti dali bolju grafiku od one koju si odneo na reklamaciju i verovatno ti i za nju garancija važi do isteka stare 5200. Ako je to tačno ispoštovali su te kao kupca. Drugo, nisu u obavezi da ti karticu zamene novom, već odgovarajućom istom ili boljom (koju si i dobio). Pare su obavezni da vrate jedino ako ne mogu da ti zamene proizvod
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
Sentinel Do 28.02.2010. 00:21 #192693

broj poruka: 49
servispc je 100% u pravu, ostali gnevni loopaju glooposti

dobio si bolju graficku a imas i garanciju za istu. Sta bi ti hteo za 2600 din, HD 5870 AGP?

Stripy I još da dodam 28.02.2010. 00:32 #192697

broj poruka: 4163
da su uvoznici stoka, 100% je tačno. Gledaće vam komponentu koja se reklamira pod mikroskopom kako bi našli oštećenja nastala cirkulacijom vazduha u kućišti i ako nađu bilo kakvu nebulozu potegnuće ono garancija ne važi zbog nestručnog rukovanja, oštećenja, bla bla i slično...
Lično meni su odbili ploču sa reklamacije zato što je bila `ogrebana` u dužini od 2mm i to na mestu gde nema nikakvih vodova, sam bakar i lak. Popio sam odbijeno zbog nestručnog rukovanja. A odgovor uvoznika: `znate, ni nama proizvođač na ovo ne daje garanciju pa ne možemo ni mi vama.` Šabanska posla.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

gliga79 Hahahah 28.02.2010. 00:38 #192700

Da vidis sto bi meni uvalili necije djubre, pa nek bude i 8800. A to `Sta bi ti hteo za 2600 din, HD 5870 AGP?`, to bi ja njih pitao zasto daju garanciju, ako su nesposobni za trgovinu. Covek hoce ono za sta je dao pare, nista drugo. Pare nazad, pa oni nek se igraju sa tom polovnom,( iz servisa pretpostavljam, neki otpad) 6200.
Dokle vise (pojedinci) pokusavaju da prave ovce od ovog naroda?

Asus P5QL-E
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

mslavko82 28.02.2010. 00:53 #192705

broj poruka: 721
Politika firme ?!? Koji genijalci... Dovedi ti njima inspekciju odma` pa nek sprovode politiku firme nekom drugom. Po zakonu moraju da ti: poprave karticu ili daju NOVU u toj klasi ili VRATE PARE. ccc... njihova politika... kod njih covek ne treba ni mis na kupi. Sva sreca pa ce uskoro na dobos!

gliga79 Druze 28.02.2010. 00:59 #192708

Lepo ako uspes da uzmes pare, imas za 2600din. ovu karticu:
SAPPHIRE HD4350 GDDR2 512MB. Pa mozes da radis sta hoces, a oni nek lepo zadrze tu njihovu 6200, za 2.600din, pa nek nude nekom drugom.
Niko ovde nije retardiran.

Asus P5QL-E
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

mslavko82 28.02.2010. 01:05 #192710

broj poruka: 721
Inace, sad me podseti, pre par meseci je jedan radnik Pakom-a (onog na raskrsnici Narodnog fronta i Balkanske u BG-u), zbog politike firme, bio biven... Dosao covek da reklamira monitor, a zavrsilo se tucom... Sta ti je usluga... Na kraju ih je i policija razdvajala.
Naravno, to ne znaci da treba problem da resavas batinama, nego cisto da ti ukaze sa kakvim ludacima imas posla. Samo ostro prema njima i popustice oni... Olos :(
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs