Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pitanja za PhysXopate :)
STRANA 1 OD 1
Mixx Pitanja za PhysXopate :) 27.02.2010. 14:49 T24904

status: user
broj poruka: 2931
1. koliko sam shvatio, ako ubacim u komp jos jednu karticu koja ce da odradjuje samo physx, to nije SLI?
2. kartica za physx treba da bude 8600gt ili jaca, znaci performanse te kartice se nece odraziti na ukupan fps?
3. Versions 186 and newer of the ForceWare drivers disable PhysX hardware acceleration when a GPU from a different manufacturer, such as AMD, is present in the system. (wiki)
znaci, recimo 4850 + 8600gt ce raditi kako treba sa 185.xx?
4. Interface: 32-bit PCI 3.0 (ASUS also made a PCI-Express 1x version card). (opet wiki)
znaci gore navedena 8600gt moze u modovani pcie x1 bez pada performansi?
5. install & setup, kako?

TheBear Ovako: 27.02.2010. 14:54 #192518

broj poruka: 6502
1. Nije SLi, dobro si shvatio.
2. hoce jer ce se ona baviti fizikom a glavna karta ce biti rasterecena (zato se inace i kupuje tako nesto)
Za ostalo nbisam bas siguran.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx Re: Ovako: 27.02.2010. 15:02 #192520

u 2. se nisam dobro izrazio, trebalo je da glasi: da li ce uticati na performanse snaga kartice koja odradjuje physx tj. 8600 ce isto odraditi kao 295?
5. kako se cita (izgovara) physx, fisiks ili fajsiks?

:: 1. Nije SLi, dobro si shvatio
:: 2. hoce jer ce se ona baviti fizikom a glavna karta ce biti rasterecena (zato se inace i kupuje tako nesto
:: Za ostalo nbisam bas siguran
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro re 27.02.2010. 15:05 #192522

broj poruka: 1977
izgovara se fizix :)

Rise above the pain master the crane

TheBear Re: Re: Ovako: 27.02.2010. 15:12 #192526

Da fizix se izgovara :) Nece uticati na taj nacin, jer nije SLI, ali uticace onako kao sto rekoh, ali samo u igrama sa PhysX kojih ima dve tri vredne prelazenja :D

:: u 2. se nisam dobro izrazio, trebalo je da glasi: da li ce uticati na performanse snaga kartice koja odradjuje physx tj. 8600 ce isto odraditi kao 295
:: 5. kako se cita (izgovara) physx, fisiks ili fajsiks
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
:: :: 1. Nije SLi, dobro si shvatio
:: :: 2. hoce jer ce se ona baviti fizikom a glavna karta ce biti rasterecena (zato se inace i kupuje tako nesto
:: :: Za ostalo nbisam bas siguran
:: ::
Daum ... 27.02.2010. 15:27 #192529

broj poruka: 12798
Posebna karta za PhysX ce da ti rastereti glavnu kartu i imaces normalan broj FPS-a sa ukljucenim physx efektima.

Drugo, da bi ti se glavna graficka rasteretila potrebna je minimum 9800GTX karta sa 1GB video memorije jer physx dosta zavisi od video memorije.

Da ne bude da izmisljam, u svakoj Physx podrzanoj igri mozes da vidis koja karta se preporucuje za PhysX. U nekim se preporucuje cak i GTX260.

Dovoljan dokaz da je potreban 9800GTX za physx je i EVGA GTX275 CO-OP Edition koji ima GTS250 cip na istom PCB-u koji sluzi za Physx...

Mixx Re: ... 27.02.2010. 16:11 #192538

zar physix ne sluzi da rastereti Cpu kod izracunavanja fizike? (mozda lupetam, sry)
ne mogu da nadjem nikakav benchmark gde se uporedjuju razlicite physx karte, pa ako neko ima viska par razlicitih geforce i viska slobodnog vremena, bio bih mu zahvalan da provrti par testova tipa napr:
260+8600gt=xxx
260+9800gtx=xxx
moze i link, ja ne nadjoh...
pitanja 3,4,5,? zna neko?

:: Posebna karta za PhysX ce da ti rastereti glavnu kartu i imaces normalan broj FPS-a sa ukljucenim physx efektima
:: Drugo, da bi ti se glavna graficka rasteretila potrebna je minimum 9800GTX karta sa 1GB video memorije jer physx dosta zavisi od video memorije.
:: Da ne bude da izmisljam, u svakoj Physx podrzanoj igri mozes da vidis koja karta se preporucuje za PhysX. U nekim se preporucuje cak i GTX260
:: Dovoljan dokaz da je potreban 9800GTX za physx je i EVGA GTX275 CO-OP Edition koji ima GTS250 cip na istom PCB-u koji sluzi za Physx..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
SkyFire nVidia PhysX! 27.02.2010. 16:36 #192547

broj poruka: 18472
Ovo je prvobitno bio Ageia-in proizvod i postojale su specificne karte koje su bile predodredjene samo za fiziku!Kasnije je to nVidia otkupila i usavrsila..
@Mixx koliko sam shvatio ti imas ATI 4850 i hoces jos jednu kartu za PhysX..
E pa trebao si da se informises,ATI ne podrzava nVidia-in proizvod..Postoji fora da se razbije software ali to je sve budzenje i dovesce kad tad do crashovanja sistema jer moras da preko ATI drivera instaliras i nvidia drivere plus patch..
Drugo potrebna je najmanje karta GTX9800+ odnodsno GTS250 sto znaci da bi za PhysX imao jacu kartu od karte koju koristis za glavni rendering u samoj igri,malo smesno zar ne?
Ako imas Nvidia kartu kada ubodes drugu to nije sli..Za sli je potrebna celokupna platforma koja podrzava SLI sistem plus moras da imas dve iste karte koje ce da budu povezane SLI mostom..Ovako ako imas dve razlicite karte samo ces kroz PhysX setup da usmeris koja ce da renderuje fiziku..
Znaci imaces rasterecenu masniu,full efekte i cool framerate..

P.S.Da ti kazem jos jednu foru..Na Nehalem platformama ili platformi koja ima tri PCI-E slota a podrzava SLI mozes da imas i SLI + Kartu koja ce da radi PhysX..Strava a?

Green,Green,Grass Of Home

Mixx Re: nVidia PhysX! 27.02.2010. 18:24 #192579

ne, trenutno sam izmedju dve konfe, 4830 sam prodao, planiram duzmem 5770 (mozda cak i 5830, ako se pojavi u dogledno vreme/za razumne pare). ostaje mi 8600gts viska koja ce da radi physx i to u pcie x1 slotu. sto se tice budzenja, to mi je omiljeni hobi, nista lepse nego kad nateras nesto da radi posao za koji nije predvidjen :)
nije mi jasno ovo `ati ne podrzava nvidia proizvod`? na sta konkretno mislis? sad sam probe radi ubacio http://img408.yfrog.com/img408/161/atinv.jpg i sve radi.

:: Ovo je prvobitno bio Ageia-in proizvod i postojale su specificne karte koje su bile predodredjene samo za fiziku!Kasnije je to nVidia otkupila i usavrsila.
:: @Mixx koliko sam shvatio ti imas ATI 4850 i hoces jos jednu kartu za PhysX.
:: E pa trebao si da se informises,ATI ne podrzava nVidia-in proizvod..Postoji fora da se razbije software ali to je sve budzenje i dovesce kad tad do crashovanja sistema jer moras da preko ATI drivera instaliras i nvidia drivere plus patch.
:: Drugo potrebna je najmanje karta GTX9800+ odnodsno GTS250 sto znaci da bi za PhysX imao jacu kartu od karte koju koristis za glavni rendering u samoj igri,malo smesno zar ne
:: Ako imas Nvidia kartu kada ubodes drugu to nije sli..Za sli je potrebna celokupna platforma koja podrzava SLI sistem plus moras da imas dve iste karte koje ce da budu povezane SLI mostom..Ovako ako imas dve razlicite karte samo ces kroz PhysX setup da usmeris koja ce da renderuje fiziku.
:: Znaci imaces rasterecenu masniu,full efekte i cool framerate.
:: P.S.Da ti kazem jos jednu foru..Na Nehalem platformama ili platformi koja ima tri PCI-E slota a podrzava SLI mozes da imas i SLI + Kartu koja ce da radi PhysX..Strava a?
:: Green,Green,Grass Of Home
2m4Y re: 27.02.2010. 19:08 #192594

broj poruka: 2353
...e pa vidis, to je bas i problem, jer je i AMD i nVidia sprecila da se koriste mesano karte, tj jedna AMD druga nVidiina... jednostavno ako zelis fiziku, moraces da bocnes dve nVidija kartice, ili da instaliras, ako budes mogao, stare drivere i za jednu i za drugu, ...e sad, koliko su ti stari driveri optimizovani za igre, a narocito za novije grafike, ne mogu da ti kazem... ali mislim da ces se dosta pomuciti da to poteras da radi kako treba...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

Mixx ... 27.02.2010. 19:16 #192595

koliko znam, samo nvidia driveri od verzije 186 (sto i nije toliko matoro, je li, posebno za kartu koja radi samo fiziku) sprecavaju koriscenje physx u kombinaciji sa ati gpu. nigde nisam nasao da ati pravi problem, a ceo dan bubam/googlam sta i kako. ispravi me ako gresim

SkyFire ... 27.02.2010. 19:28 #192596

Tacno.Nvidia je zakljucala i onemogucila da se PhysX koristi sa ATI kartama..
Nego ono sto ja tebi govorim je sledece..Mozes ti da koristis driver,postoji patch koji razbija to ali generalno ja nebi nikad budzio dva drivera zajedno..Sam ATI driver-i se nisu bas tako proslavili po svojoj stabilnosti i kompatibilnosti..Skloni su crashovanju i ovako a imas i more primera kako masina nece da radi tj grafika ako si imao nvidiu ili ATI pa ostanu neki ostatci od drivera koji prav zbrku.Zamisli kad ih direktno izmesas!Jos ako koristis Windows XP,nema te sile koju ce on da izdrzi da se ne izbaguje ..Win 7 i Boze pomozi..
Sta znam,ako mislis da je vredno experimanetisanja onda ok..Sve je stvar licnog opredeljenja.Svako ima svoje poglede..
P.S.Koji monotor?Koja rezolucija?8600gts nije bas tako jak za PhysX.

Mixx rade stabilno 27.02.2010. 19:41 #192599

http://img408.yfrog.com/img408/161/atinv.jpg

doduse, tek sam ubacio da vidim sta kako, ali mi ne uspeva da ih zabagujem. videcemo kad stignu kartice.

SkyFire Re: rade stabilno 27.02.2010. 19:47 #192601

Jel sa tim starim driverom?Ok.Probaj.Super ako ce da fercera.To je ok skroz.

:: http://img408.yfrog.com/img408/161/atinv.jp
:: doduse, tek sam ubacio da vidim sta kako, ali mi ne uspeva da ih zabagujem. videcemo kad stignu kartice
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
irena007 ... 27.02.2010. 20:01 #192606

broj poruka: 329
Cek ja imam 9800GTX+ 512mb i namerio sam je ostaviti za fiziku a sad se kaze malo je 512mb???

Da li zaista treba vise vram-a na kartici za fiziku?

TheBear Re: ... 27.02.2010. 20:05 #192608

Ne mora moze opusteno, ja sam sa 9800GTX+ 512 odigrao sve igre koje podrzavaju fiziku na high sa upaljenom fizikom u 1680x1050...

:: Cek ja imam 9800GTX+ 512mb i namerio sam je ostaviti za fiziku a sad se kaze malo je 512mb??
:: Da li zaista treba vise vram-a na kartici za fiziku
irena007 monitor 27.02.2010. 20:30 #192618

broj poruka: 329
Rezolucija kod mene je 1920x1080, nadam se da ce moj gtx izgurati fiziku buducnosti :)
tortojed Minimum je 8x.xx sa barem 256MB memorije. Razlike ce BITI... 27.02.2010. 20:59 #192624

broj poruka: 11001
izmedju sistema u kojem physx odradjuje brza u odnosu na onaj sa sporijom kartom - brza ima i brzi physx engine.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs