Cisto informacije radi za sve one koji bi da se zalete i kupe GTX275 za 140 evra - izgleda da je rec o nekom zescem skartu. Od tri koje sam video samo je jedna radila kako treba... jedna je crkla posle 3 dana, a jedna se opasno pregreva i pitanje je kada ce da crkne... Jasno je da nedostatak pakovanja i kesica spustaju cenu, ali ove cene su neverovatno niske (ne samo za GTX275 vec i za ostale GW kartice) - cak su kod nas nize nego u Nemackoj... Pa ko voli nek izvoli...
gainward se opasno zeza. posle slavnih golden sample i goes like hell serija ovi skartovi mogu da ga uniste. verovatno ih je dohvatila kriza zesce nego ostale pa moraju da se vade nekako ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ma oni i jesu unisteni, jos pre par godina. Onda ih je kupio Palit i sad su samo ime i nista vise. Steta sto ovi slepci iz Palita ne umeju da ga iskoriste na pravi nacin, nego se brukaju ovako. Najgore je to sto je Palit jedan od najvecih proizvodjaca grafickih na svetu i najveci partner nVidie. Oni zaista imaju nize cene nego ostali, ali sad su izgleda resili da prodaju i sav skart koji im je preostao. Nije mi jasno sto samo za to ne koriste negi svoj budjavi brend, tipa XpertVision, nego brukaju siroti GainWard... Prvo sa ATI-jevim karticama, sada sa nVidijinim.
@mariob: extra :) Te performanse za 140 evra, vrh! Ubo si dobru karticu :)
@mslavko82 Za te parese igram ko kralj u odnosu na 8800gt koju sam zamenio, ako i crkne za god dana bacicu je da mi ne bude zao, za sada nije ni stucnula za 4 nedelje koliko je imam da kucnem u drvo.
da ce neko da vam da kartu 50e ispod cene i da fercera sav u 16...pa nije ovo BEC(Nemacka):D pamet u vugla ne dajte da vas neko pravi ludima...oduvek je bilo koliko para toliko muzike...
Ih sad nije bas dzabe 140 evra.... Dao si 50 evra manje nego sto kosta normalna sa 3 godine garancije. Jesi dobro prosao, ali bas da crkne za godinu dana ne bi mi bilo bas toliko svejedno da sam na tvom mestu. Jer neces moci da je prodas i ulozis u novu grafu na primer a moraces da uzmes novu jer je ova crkla :)
:: @mslavko82 Za te parese igram ko kralj u odnosu na 8800gt koju sam zamenio, ako i crkne za god dana bacicu je da mi ne bude zao, za sada nije ni stucnula za 4 nedelje koliko je imam da kucnem u drvo.
nisam u toku, koja je fora sa garancijom, ima/nema/koliko/fiskalni/vp? legalno u prodavnici ili nadjemo se tu i tu? gde ima da se kupi/ ima na zalihama ili se ceka? itditd... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: nisam u toku, koja je fora sa garancijom, ima/nema/koliko/fiskalni/vp? legalno u prodavnici ili nadjemo se tu i tu? gde ima da se kupi/ ima na zalihama ili se ceka? itditd... :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
ja sam isto video gainward za 95e iste te 4870,ali kad sam zvao nema ih vise,kaze bice..za jedno 2-3meseca
:: Btw, posto vidim da se jure jeftinije karte na berzi zadnjih dana, video sam pre par dana u Vip House-u da imaju nekoliko Gainwarda 4870 za 12000.. :: :: Sad, da li je isplativo, ne znam.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
pa u cemu je onda problem? crkne-zamenis-crkne-zamenis-naleti dobra-pevas.... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Ima, godinu dana, sve valjda legalno :: :: :: :: nisam u toku, koja je fora sa garancijom, ima/nema/koliko/fiskalni/vp? legalno u prodavnici ili nadjemo se tu i tu? gde ima da se kupi/ ima na zalihama ili se ceka? itditd... :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ::
To sto je 140 eur je samo zbog pakovanja.. Ne znaci da je zbog toga skart..Ako se podesilo da budu po malo defektne karte izgleda da nisi imao srece..U svakom slucaju kako god,imas garanciju pa ako se anomalije pojave zamenis,dobijes novu..Ne vidim razlog za paniku i zaobilazenje ove odlicne ponude..
realno,i ja sam uzeo ovde od lika sto je prodavao za 135 gtx260,6 komada je imao,kao gainwardov a fora kartica nema veze sa tim vec nvidiina referentna,mnogo dobra karta,jedino sto je bulk pakovanje,ali opet fenomenalna uzela su i jos 2 ortaka, i odusevili se,sem sto je jedan previse klokovao pa mu se posle bagovala...Meni za svaki dan 700/1200/1450, i mnogo dobro radi karta,jos je cela oklopljena,sa back plateom,jedino je fora sto imam 19 incni monitor,dakle cekam neku vecu rezoluciju,ali znam da ce i tad da kida karta kaka je.Inace treba bre da padnu cene,sta vi za nekih 230 evra imate sapphire 5850 koja je bolja od gtx 285,a ova kosta preko 300 evra minimum.Za neki dobar primerak treba dati kolko i za 5870.A 5xxx serija je sve bolja i bolja zbog drajvera koji sad izlaze,tako da sta znam,po meni su nerealne cene za neke komponente,i stvarno je red da spuste malo loptu.
Po nekoj mojom pretpostavci, mislim da Palit radi sledeće: Sva serija kartica koja ne zadovoljava tržište, jer nije skroz ispravna, ili joj nešto fali, Palit ih prodaje sa nalepnicom Gainward. Naravno, to ne sme da prodaje na Zapadu, već kod nas.
Pa ko je voljan da isprobava, moze slobodno da kupuje ove kartice, pa kad crkne, onda je zameni za drugu i tako... Ali mislim da 10-20% performansi nije vredno tolikog mlacenja. Videcemo, vreme ce pokazati kako ce kartice da rade, ali cisto sumnajm da ce da izadje na dobro. Ako je verovati podacima iz jedne od firmi koja prodaje ove kartice, procenat skarta je poprilican, da ne kazem pola. Valjda je bolje za te pare kupiti krstenu karticu, 10% sporiju, sa tri godine garancije, nego rizikovati sa ovim cudom... Vrlo je moguce da Palit zaista kartice kojima nesto fali ovde uvaljuje po niskim cenama, nema sanse da 50 evra niza cena bude samo zbog pakovanja. Pa pogledaj Sapphire - razlika izmedju full pakovanja i bulk kartice je retko kad veca od 10~15 evra...
Od kako pratim nase trziste i ,evropsko recimo u nemackoj nikad karte nisu bile ni jeftinije nego kod nas..Tu razlike nije bilo dok su u ostalim stvarima moglo da se nadje i po 50% jeftinije,nekad i 100% zavisno sta trazite od harvdera..
reparirane i fush karte, fuj.. mamu im $!%!@# to smece ovde prodaju, sto to ne prodaju debelim amerima smradovi sve sto je dobro nemoze biti i jeftino tako i ovo, manite se, cuvajte svoje zdravlje, vreme i zivce :)
Pismenost nam bas i nije jaca strana - raskokodakasmo se o karti
27.02.2010. 21:06
status: user broj poruka: 11001
a niko da se seti da da link, da vidimo GDE se to moze uzeti 275 za te pare!! `..koji bi da se zalete i kupe...` Gde da se zaletim kog qurtsa?! Gde? Koji prodavac? Koliko komada ima `na stanju`... Ili je to samo jos jedna bengalska vatra u nizu...
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.