...a sta li tek misle njeni dizajneri? `oh ne, opet pogresna plava!`:))) ovo je drecavo da boli oci al opet... zato mi i jeste simpaticna.:) nemam pojma zasto. da imam nju i kuciste sa providnom stranicom, morao bih da se kljukam bensedinima i drugim painkiller-ima.
veoma je hladna, po testovima na netu. par fps-a iznad obicne 5850, ali veoma hladnija. za buku nemam pojma, to me zanima, mada je relativno. valjda prosek, mozda tisa.
ono sto mene licno izludjuje i sto me stalno sprecava da bez razmisljanja uzmem vaporx, jeste sto se topao vazduh ne izbacuje napolje, vec se dobar deo vraca u kuciste. a na ovoj karti su jos stavili da veci deo hladnjaka sa dva heatpipe-a bude okrenut ka unutra, dok je na strani koja bi mogla da izbacuje napolje duplo manja povrsina + 1 heatpipe. e sad, i pored toga ostaje hladna, dakle na nju ne utice, ali ne znam za druge komponente?...:/ tako da ne znam sta je bolje, referentni dizajn hd5850 je ipak relativno dobar (po meni). al sve to gore je moje rezonovanje koje je mozda netacno.
cena... racunaj dve trecine cene u dolarima, znaci 234e + uvoz u nasu zemlju ili sta vec... znaci recimo da ce biti 250~270e (ekstremno do 290e), zavisno od prodavaca. to je predvidjanje/gledanje u pasulj, koje ne mora biti tacno, mada obicno jeste.:)
summa summarum, veoma dobra kartica.:)
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
Tako ce i da bude cena najverovatnije ( nece do 290, do 270 max), ali mislim da se ne isplati davati do 50 evra vise, mislim da se za te pare ne dobija koliko pruza. Al jes da lepo izgleda, al opet, lepa strana zeva u pod, tako da je kroz svoj NZXT apollo svakako ne bih mnogo video, kao ni bilo ko drugi sa providnom stranom. Videcemo kad dodje. A sto se tice ovo pciex 2.0 sto ima a ne 2.1, u cemu je fora?
Kupis lepo onda onaj plastikaner Silverstone Raven RV01 pa mozes da gledas u kartu do mile volje... __________________ Scourge of PCBerza
:: Tako ce i da bude cena najverovatnije ( nece do 290, do 270 max), ali mislim da se ne isplati davati do 50 evra vise, mislim da se za te pare ne dobija koliko pruza. Al jes da lepo izgleda, al opet, lepa strana zeva u pod, tako da je kroz svoj NZXT apollo svakako ne bih mnogo video, kao ni bilo ko drugi sa providnom stranom. Videcemo kad dodje. A sto se tice ovo pciex 2.0 sto ima a ne 2.1, u cemu je fora?
Za PCI 2.0 je greška na NEWEGG sajtu. Na tim sajtovima možeš samo da gledaš cene i mišljenja kupaca, zvanične specifikacije uvek gledaj na sajtu prizvođača.
:: Tako ce i da bude cena najverovatnije ( nece do 290, do 270 max), ali mislim da se ne isplati davati do 50 evra vise, mislim da se za te pare ne dobija koliko pruza. Al jes da lepo izgleda, al opet, lepa strana zeva u pod, tako da je kroz svoj NZXT apollo svakako ne bih mnogo video, kao ni bilo ko drugi sa providnom stranom. Videcemo kad dodje. A sto se tice ovo pciex 2.0 sto ima a ne 2.1, u cemu je fora?
... al to bi trebalo da je najmanje vazno... Koliko sam stvari kupovao po tom principu, a sta mi vredi i providna strana Kandalfa kad mi stoji ispod radnog stola i prakticno i ne vidi... Naravno, reklama cini cudo, pa na to proizvodjaci i igraju...
karta krca doslovno, samara sve redom, ako bude cena do 280e definitivno se isplati za ljude koji nemaju ni paru preko jer OCovana je cak i bolja u vecini testova od 5870
Pa ako bude 20-30 evra vise, onda cu i da dam. Sto se tice kucista ispod stola, i meni je bilo sa desne strane stola na onom posebnom delu za kuciste, i stranica je bila uz sto. Ali kad sam uzeo apollo, popeo sam komp na sto da bi mogao da zevam u njega. Jes da nemam graficku, al bar mogu da vidim 2 cevuljage sa ocz reapera :). Natovaricu neki kuler na CPU Samo da upadne 5850...
Mi je najsiromasnija do sad i najruznija..Ne mogu da cenim kakav je `ladnjak ali mi na oko sve ovo deluje malo jeftino.. Ono sto znam da nece sigurno biti ispod 280-300 eur,nema teorije..Ne vredi te pare..Kupis 5870 za iste i imas bolju i brzi kartu..Prosto.
u pravu si, nema sta da dajem pare vise od `obicne`. a sto se tice da li je tisa, to me ne dotice. podnosim glasnocu do usisivaca, samo da ladi :) zezam se. Bitno je da je tiha, ali ne mora da bude silent.
a zasto da klokujes 5850 objasni mi??? Pa karta ubija kako radi. Melje sve zivo od igara. Cemu to kad je opet bolja 5870???? Ubaci tu kartu i vozi na defdoult i uzivaj u carima iste. Overklokovanje je za one sa dubokim dzepom, i sa hardweom koji je predvidjen za to. Ako nemas plocu i procesor za overklokovanje (koji kostaju samo tako) mani se corava posla, jer neces dobiti nista. To ti je moj savet. Ja cu da overklokujem, kad kupim nehalem i 7,ati 5870 i plocu rampage ili maximus formulu. I sa vodenom hladjenjem. Tu ima svrhe overklokovati i ocekivati rezultat i smisao neceg-a, jer je to HW koji je predvidjen za to. Ovako je samo presipanje iz supljeg u prazno, misleci da si nesto dobio , u stvari nisi nista.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Ja sam kao ono fora preko catalyst-a menjao u overdrive i nista nisam dobijao, samo mi se cini da su igrice losije radile, a povecavao sam sa 1000 na 1200 i sa 650 na skoro max, sta znam.. za cpu overklok ok, ali graficku ne diram. To sad kazem, ali verovatno cu da je cackam cim zafali `sokitja`
Ako mene slusas mani se corava posla, dok ti nije kasno. Znam likove koji se bave overklokovanjem i koji su postigli mnogo u svetu OC-a, ne pricam ti napamet. Izgoreces nesto , pa ce da se ceses gde te najmanje svrbi:))) Nemas HW za to i ne treba ti to. Mozes i da overklokujes ali to je tek smejurija. Neces dobiti nista.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
:: Ja sam kao ono fora preko catalyst-a menjao u overdrive i nista nisam dobijao, samo mi se cini da su igrice losije radile, a povecavao sam sa 1000 na 1200 i sa 650 na skoro max, sta znam.. za cpu overklok ok, ali graficku ne diram. To sad kazem, ali verovatno cu da je cackam cim zafali `sokitja`
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.