Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus 8800 GTS top - neispravnost - usluga
STRANA 1 OD 2  
Erestun Asus 8800 GTS top - neispravnost - usluga 25.02.2010. 15:00 T24837

status: user
broj poruka: 1797
Gore pomenuta karta mora da ode u servis, a gospodu iz direct linka ne zanima sto cu ja da gledam u crn ekran dok je karta kod njih.
Kupljena u g.tronu, ali vec sam se cimao do banovog b vise puta, a zivim blizu dl-a, tako da mi je lakse direktno kod njih da odnesem. Nazalost oni ne mogu da mi obezbede kartu na koriscenje, pa pitam vas, ako je neko raspolozen da mi da neko sokocalo da cisto sliku imam dok je karta kod njih.
Castim pivo!
Vaskev re 25.02.2010. 15:42 #191869

broj poruka: 1673
Veoma nezgodna stvar, pomenutu karticu ce drzati 45 dana a onda ponuditi neku zamenu ili povracaj novca (iako ce im biti jasno da je crkla u roku od `odma`). Bolje razmisljaj sta da uzmes posle nje. Problem je u losoj snabdevenosti i sa novim karticama a kamo li sa tim starim. Ja sam tako dobio povracaj novca za Asus GTS250DK TOP (izgurala 6 meseci), kartica koja je i dalje aktuelna ali je niko nema vise na lageru i resio da uzmem GTX275 ali i nju sam jedva nasao. Dobra stvar u celoj prici je kad ti vrate novac kupujes novu sa novom garancijom.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar pitanje je 25.02.2010. 15:48 #191876

broj poruka: 3992
evo i mene *ebu vec mesec dana za moju na servisu,danas sam zvao po 3x da vidim sta,kaze mi lik da se ceka,da cu dobiti 5770 na zamenu,ali da sacekam,samo dokle!!???

Erestun re 25.02.2010. 15:52 #191879

Eh da je tako jednostavna situacija ja bih bio prezadovoljan, ali nije.
Karta s vremena na vreme rokne bsod sa poznatom greskom nvlddmkm.sys koja znaci da je drajver prestao da radi i pojave se artefakti. Ovaj model je poznat po pregrejavanju naponske sekcije, ali u mom slucaju nista nije sigurno. Kartica je vec bila kod njih, ali preko g.trona i tada mi je pomenuta firma obezbedila 8800GT koji je radio bez problema na mojoj konfiguraciji. U DLinku su je `ocistili` i stavili novu pastu, nakon cega se, posle nedelju dana isti problem pojavio. Imam garanciju jos godinu dana i ne zelim da po isteku ona rikne, a ja ostanem bez grafe koja je kostala 270e.

Erestun re 25.02.2010. 15:59 #191880

Da bude jos gore karta u g.tronu nakon `opravke` u dlinku je na moje oci testirana i prosla je benchmark, samo sto je hladnjak radio na 100% obrtaja i tada je extremno bucan.

Imate neku ideju, sta da joj radim, cime da testiram kod sebe.

Probani su razliciti OS-i, razliciti drajveri, razlicite igre, uvek isti problem se javlja. Ne tako cesto, ali se javlja.
Primera radi, Mass Effect 2 igram oko 60h i pomenuti problem se desio 2 puta.

skala106 zakon o zastiti potrosaca 25.02.2010. 15:59 #191881

broj poruka: 148
Prijatelju,
slobodno im zapreti novim zakonom o zaštiti potrošača i videćeš njihovu reakciju! Ja sam imao
letos sličan problem sa Ati HD 3650, ali sam rešio to za 8 dana! Vratili mi pare, a pokušali su da me zavlače?! Evo ti link, pa malo pročitaj. Srećno!

http://www.retailserbia.com/20080313112/zakoni-i-propisi/srbija-zakon-zastita-potrosaca.html

Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Erestun.. 25.02.2010. 16:03 #191884

broj poruka: 18472
Za sve ima leka..Ako nece da ti izadju u susret a drndace te dok god kartica iole bude radila postoji nacin da resis situaciju..Ako nemas tu koga objasnicu ti ja kako..

Green,Green,Grass Of Home

Erestun re 25.02.2010. 16:07 #191886

Ajde J. na msn

skar Re: Erestun.. 25.02.2010. 16:09 #191890

broj poruka: 3992
pojasnjavaj majku mu njegovu!!!!

:: Za sve ima leka..Ako nece da ti izadju u susret a drndace te dok god kartica iole bude radila postoji nacin da resis situaciju..Ako nemas tu koga objasnicu ti ja kako.
::
:: Green,Green,Grass Of Home
VMARC ERESTUNE-e 25.02.2010. 16:16 #191892

broj poruka: 9430
1. TI NE MOZES ODNETI KARTICU U DL, morace to da urade gospoda iz Giga..ona.
2. Ako je iz DL, budi siguran da ti kartica kod njih nece ostati duze od 10 dana.
3. Ne slusaj ova lupetanja i ne pozivaj se ni na kog. To sto nemas drugu karticu zaista nije njihova stvar. Nije njihovo da ti obezbeduju zamenu, a jos manje je Direct Linkovo. Tako stoje stvari i to je po meni OK.

Baby BM

Erestun @Vmarc 25.02.2010. 16:24 #191894

1. JA SAM JE VEC NOSIO DANAS i hteli su da je uzmu, ali bih ostao bez grafe, a komp mi je potreban.
2. bas tih 10 dana i jesu problem
3. Serviser je jako neljubazan bio i njega nista ne zanima, on je odmah poceo sa standardnom pricom, ne valja ti ostatak konfiguracije.
4. Karta je vec nosena u g.tron i oni mi jesu obezbedili karticu, ali zivim ulici pored od DL-a i ne vidim zasto bih se cimao do banovog brda.

Ja sam prilicno fer i sve mogu da se dogovorim. Ovo njihovo ponasanje mi se ne svidja uopste. Ajde sad, nemam nista protiv sto ne mogu kartu da mi obezbede, ali problem postoji, a oni bas ne zele da izadju u susret.

SkyFire Ovako 25.02.2010. 16:29 #191896

Vec je karticu nosio vise puta i vise puta su mu vracali..
Reklamacija je vrlo prosta i serviseri ce da ga zezaju sve dok karta daje bilo kakve naznake zivota..
Karte se u DL-u testiraju 3D Mark-om 2006 i ako prodje proglase se zadravim..Retko kad se obraca paznja na zagrevanje osim ako to nije kljucni problem koji je naveden..Oni spucaju fan na 100% i puste test,ako prodje karta se vraca kupcu itd..
Njihovi nacini servisiranja i testiranja su mu poznati jer sam video kako se to radi..
Na lep nacin nece isterati da dobije drugu kartu,mislim na jedini legalan nacin jer oni su ti koji upravljaju masinerijom..Sve dok karta ne crkne poptuno nece dobiti drugu!

VMARC Re: @Vmarc 25.02.2010. 16:43 #191900

Uz duzno postovanje, mislimd a preterano hejtujete. Ja DLu nosim brdo reklamacija mesecno i sve se zavrsava maksimalno brzo i koretkno. Samo reci hvale.

Pa sad ne razumem, cimanje ti je da nosis karticu u G. a nije ti cimanje da budes na crnom ekranu 10ak dana... E pa druze...

PS. Nista licno, samo ne mogu a da ne primetim i da iznesem moje misljenje .)
No hard feelings.

Baby BM

:: 4. Karta je vec nosena u g.tron i oni mi jesu obezbedili karticu, ali zivim ulici pored od DL-a i ne vidim zasto bih se cimao do banovog brda
SkyFire VMARC 25.02.2010. 16:51 #191905

Razlika je to druze..Tebe vec tamo znaju kao gospodina koji ima svoju firmu i to se resava..
Kada anonimus dodje kao jedinka stvari se drugacije postavljaju..
I meni su reklamaciju za sedam dana zavrsili,dobio sam GTX280 drugi i to Asus a bio je Gigabyte ali sve zato sto je islo preko firme mog drugara a i upoznali su me tad u DL-u..
Ali za svakog drugog to tako ne ide,45 dana pa cekaj..
Druga stvar,istina je ziva i ne samo kod njih,svi ce pokusati da ti kartu vrate samo ako ima mogucnosti tj ako ista radi kako tako..I tako u nedogled..Ona ima anomalije ali radi..Oni provrte test ,graficka polozi istpit i vrate je vlasniku ili firmi u kojoj je kupljena karta..Nebi pricao da ne znam kako se radi..

gile23 Re: VMARC 25.02.2010. 17:08 #191914

broj poruka: 9121
@sky sta je bilo sa nekom nesrecnom 7800 GTO, tako nesto, znam da ti je riknula, pa ovi iz Pakoma nisu hteli da ti daju karticu ?

Pozdrav!

:: Razlika je to druze..Tebe vec tamo znaju kao gospodina koji ima svoju firmu i to se resava.
:: Kada anonimus dodje kao jedinka stvari se drugacije postavljaju.
:: I meni su reklamaciju za sedam dana zavrsili,dobio sam GTX280 drugi i to Asus a bio je Gigabyte ali sve zato sto je islo preko firme mog drugara a i upoznali su me tad u DL-u.
:: Ali za svakog drugog to tako ne ide,45 dana pa cekaj.
:: Druga stvar,istina je ziva i ne samo kod njih,svi ce pokusati da ti kartu vrate samo ako ima mogucnosti tj ako ista radi kako tako..I tako u nedogled..Ona ima anomalije ali radi..Oni provrte test ,graficka polozi istpit i vrate je vlasniku ili firmi u kojoj je kupljena karta..Nebi pricao da ne znam kako se radi.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: 7900 GTO 25.02.2010. 17:19 #191916

Dobio 9500 GT jer mi je spao sticker sa karte,nisu hteli nista da mi daju..Za malo ih nisam tamo razbacao sve kad su poceli neku pricu,,Zanimljiva stvar je da su bil kao pticice,sve fino ali kao na zalost ne moze to da se zavrsi..Ma dosao sam do direktora pa sam hteo da se zalim i u MSI kancelariju..Ma sramota..Idioti neotesani..Pakom-Uzas,bolje bezati od njih!

:: @sky sta je bilo sa nekom nesrecnom 7800 GTO, tako nesto, znam da ti je riknula, pa ovi iz Pakoma nisu hteli da ti daju karticu
:: Pozdrav
:: :: Razlika je to druze..Tebe vec tamo znaju kao gospodina koji ima svoju firmu i to se resava.
:: :: Kada anonimus dodje kao jedinka stvari se drugacije postavljaju.
:: :: I meni su reklamaciju za sedam dana zavrsili,dobio sam GTX280 drugi i to Asus a bio je Gigabyte ali sve zato sto je islo preko firme mog drugara a i upoznali su me tad u DL-u.
:: :: Ali za svakog drugog to tako ne ide,45 dana pa cekaj.
:: :: Druga stvar,istina je ziva i ne samo kod njih,svi ce pokusati da ti kartu vrate samo ako ima mogucnosti tj ako ista radi kako tako..I tako u nedogled..Ona ima anomalije ali radi..Oni provrte test ,graficka polozi istpit i vrate je vlasniku ili firmi u kojoj je kupljena karta..Nebi pricao da ne znam kako se radi.
:: ::
:: :: Green,Green,Grass Of Home
gile23 Re: Re: Re: 7900 GTO 25.02.2010. 17:22 #191920

Jbg nisam zapamtio karticu :), mozda da si nosio direktno kod uvoznika (ako to nije Pakom) mozda bi bolje prosao, a ovako jbg.

Pozdrav!

:: Dobio 9500 GT jer mi je spao sticker sa karte,nisu hteli nista da mi daju..Za malo ih nisam tamo razbacao sve kad su poceli neku pricu,,Zanimljiva stvar je da su bil kao pticice,sve fino ali kao na zalost ne moze to da se zavrsi..Ma dosao sam do direktora pa sam hteo da se zalim i u MSI kancelariju..Ma sramota..Idioti neotesani..Pakom-Uzas,bolje bezati od njih
:: :: @sky sta je bilo sa nekom nesrecnom 7800 GTO, tako nesto, znam da ti je riknula, pa ovi iz Pakoma nisu hteli da ti daju karticu
:: :: Pozdrav
:: :: :: Razlika je to druze..Tebe vec tamo znaju kao gospodina koji ima svoju firmu i to se resava.
:: :: :: Kada anonimus dodje kao jedinka stvari se drugacije postavljaju.
:: :: :: I meni su reklamaciju za sedam dana zavrsili,dobio sam GTX280 drugi i to Asus a bio je Gigabyte ali sve zato sto je islo preko firme mog drugara a i upoznali su me tad u DL-u.
:: :: :: Ali za svakog drugog to tako ne ide,45 dana pa cekaj.
:: :: :: Druga stvar,istina je ziva i ne samo kod njih,svi ce pokusati da ti kartu vrate samo ako ima mogucnosti tj ako ista radi kako tako..I tako u nedogled..Ona ima anomalije ali radi..Oni provrte test ,graficka polozi istpit i vrate je vlasniku ili firmi u kojoj je kupljena karta..Nebi pricao da ne znam kako se radi.
:: :: ::
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
VMARC PAKOM JE DJUBRE FIRMA 25.02.2010. 17:28 #191922

PO ISUVISE OSNOVA.

Baby BM

SkyFire Re: Re: Re: Re: 7900 GTO 25.02.2010. 17:31 #191924

Bio sam i kod jednih i drugih..Kupljena je u @maze-u..I tamo ista situacija,znas kako se bore za kupce,bas ih zabole,rade po sistemu predji brigo na drugoga,odmah me prebacili u pakom da se drndam tamo sa njima.Ovi me vrate ponovo u @maze i sve tako..Popizdeo sam ..E a ono bilo upeklo sunce,znojim se,nervozan,gladan,zedan,oni me zezaju samo sto mi se na galvu ne popnu!Znaci malo je falilo da nekog istamburam..Da su bili samo vulgarni i drcni ako nebi eto..Ovako su valjda provalili da sam z@jeban ,jos sam bio u bodi majici :) pa su sve ko pticice,gospodine ovo,gospodine ono ali nista ne moze da se zavrsi..Na kraju dobih ovo djubre inace da sam imao sticker dali bi mi 9600GT.Zamsili za kartu koja je i Hi segmentu iz tog doba placena negde oko 270 Eur ,rang sa sadasnjom GTX275 recimo oni daju 9600GT.Jebem ti koja filozofija..
Sto me i podseti,sad sam se iznervirao dzaba!

:: Jbg nisam zapamtio karticu :), mozda da si nosio direktno kod uvoznika (ako to nije Pakom) mozda bi bolje prosao, a ovako jbg
:: Pozdrav
Erestun @Vmarc 25.02.2010. 17:37 #191926

Da ne bih citirao Jovana, u potpunosti je tacno ono sto je napisao.

Ja sam za njih samo krajnji kupac koji ne zna nista i ako mogu da je proguraju kao ispravnu, oni ce to i uraditi. Radio sam u IT firmi, znam kako funkcionise prodaja i odnos prema kupcima, iako mi to nije bio posao.

Cimanje do B Brda jeste, zato sto je u pitanju specifican problem i ne mogu da se igram gluvih telefona sa njima, jer sam vec bio u g.tronu i vracena je iz dlinka kao ispravna. Ovako kad direktno odem i objasnim sta je problem onda je to totalno drugacija prica, ali nazalost serviser je bio neljubazan i neraspolozen za pricu.
Da je crkla, odnesem sacekam i tih 45 dana dobijem drugu, na to bih i pristao, ali ovo nema veze sa tim.

Vaskev re 25.02.2010. 17:47 #191928

broj poruka: 1673
Niko ti nije dao odgovor cime da testiras karticu, upotrebi Furmark i to Stability test, on ce je zagrejati daleko vise nego 3DMark2006.

VMARC SLUSAJ: 25.02.2010. 17:50 #191929

IDI U G. INSISTIRAJ DA BUDES U NJIHOVOM SERVISU DOK SE KVAR NE MANIFESTUJE, KADA SE MANIFESTUJE, UZMI DRUGU KARTU NA SLUZENJE I OVOU 8800GTS NE PRIHVATAJ NAZAD. KRAJ PRICE.
SAD VIDI OVAKO. KADA SE U G. UVERE DA JE KARTA NEISPRAVNA, ONI MORAJU DA INSISTIRAJU KOD DL. DA SE TO RESI. KRAJ PRICE.

PS. VEROVATNO STE U PRAVU, JA CAK NISAM NI ZNAO DA DL SERVIS PRIHVATA REKLAMACIJE KRAJNJEG KUPCA, ZBOG MOGUCEG FINANSIJSKOG RAZDUZENJA REKLAMIRANE ROBE, KOJE NEMAJU OSNOVA ISPLATITI KRAJNJEM KUPCU ZBOG NEPOSEDOVANJA MALOPRODAJE... ALI OK.

Baby BM

gile23 Re: Re: Re: Re: Re: 7900 GTO 25.02.2010. 17:53 #191930

Izvini molim te necu vise XD :).

Pozdrav!

:: Bio sam i kod jednih i drugih..Kupljena je u @maze-u..I tamo ista situacija,znas kako se bore za kupce,bas ih zabole,rade po sistemu predji brigo na drugoga,odmah me prebacili u pakom da se drndam tamo sa njima.Ovi me vrate ponovo u @maze i sve tako..Popizdeo sam ..E a ono bilo upeklo sunce,znojim se,nervozan,gladan,zedan,oni me zezaju samo sto mi se na galvu ne popnu!Znaci malo je falilo da nekog istamburam..Da su bili samo vulgarni i drcni ako nebi eto..Ovako su valjda provalili da sam z@jeban ,jos sam bio u bodi majici :) pa su sve ko pticice,gospodine ovo,gospodine ono ali nista ne moze da se zavrsi..Na kraju dobih ovo djubre inace da sam imao sticker dali bi mi 9600GT.Zamsili za kartu koja je i Hi segmentu iz tog doba placena negde oko 270 Eur ,rang sa sadasnjom GTX275 recimo oni daju 9600GT.Jebem ti koja filozofija.
:: Sto me i podseti,sad sam se iznervirao dzaba
:: :: Jbg nisam zapamtio karticu :), mozda da si nosio direktno kod uvoznika (ako to nije Pakom) mozda bi bolje prosao, a ovako jbg
:: :: Pozdrav
Erestun re 25.02.2010. 18:02 #191932

E to sam trazio, ne bih 3D mark koristio zato sto je prolazio test i ranije. Sve verzije.
Probacu Fmark i Crysis bench pa cu da javim.

Erestun re 26.02.2010. 11:37 #192169

FurMark 2h bez bsod-a, fan na 60%, max temp 83-85c.

SkyFire Re: re 26.02.2010. 15:57 #192222

Velika temperatura za tu kartu!

:: FurMark 2h bez bsod-a, fan na 60%, max temp 83-85c
:: __________________________________________________________
:: Forward, and demonspeed...
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs