Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
NVIDIA GTX 470 en 480 released end of March
STRANA 1 OD 3  
wyroos NVIDIA GTX 470 en 480 released end of March 23.02.2010. 12:10 T24775

status: user
broj poruka: 179

Tako kazu:

http://www.guru3d.com/news/nvidia-gtx-470-en-480-released-end-of-march/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar zamolio bih vas 23.02.2010. 12:11 #191353

broj poruka: 3992
da vise ne postujete jedne te iste teme...

ctrl ... 23.02.2010. 12:31 #191356

broj poruka: 779
.... at the end of March 2011.

saxija >skar 23.02.2010. 12:49 #191359

broj poruka: 4016
prestani vise da smaras o ATI-ju

CPUGPU
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

skar Re: >skar 23.02.2010. 12:53 #191360

nemo te iscupam sasusice ti se koren:D

:: prestani vise da smaras o ATI-j
::
:: CPUGPU
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691
:: I love my computer because my friends live in it!
brutos Bitje skroz dzabe 23.02.2010. 15:31 #191387

broj poruka: 190
tako da ja zelim odma dve :)

https://www.sabrepc.com/p-174-xfx-geforce-gtx-480-2gb-gddr5-pci-express-x16-retail.aspx
skar Re: Bitje skroz dzabe 23.02.2010. 15:34 #191388

ma da sica 699$
mogu dupe obrisati sa njim ako bude tako papreno skup,jer ce ih ati satreti sa cenama...

:: tako da ja zelim odma dve :
:: https://www.sabrepc.com/p-174-xfx-geforce-gtx-480-2gb-gddr5-pci-express-x16-retail.asp
TheBear Re: Re: Bitje skroz dzabe 23.02.2010. 17:00 #191396

broj poruka: 6502
Ako bude toliko to znaci da je kao 5970 po performansama. A ako bude 700$ i slabija od 5970 onda je to vec problem.
Ali svaka cast nVidii ako izbace Single GPU snage 5970.

:: ma da sica 699$
:: mogu dupe obrisati sa njim ako bude tako papreno skup,jer ce ih ati satreti sa cenama..
:: :: tako da ja zelim odma dve :
:: ::
:: :: https://www.sabrepc.com/p-174-xfx-geforce-gtx-480-2gb-gddr5-pci-express-x16-retail.asp
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Će odma da plane 23.02.2010. 17:19 #191401

broj poruka: 6103
Cena prava sitnica, što se i očekivalo od neVidije. Ponovo će da upropaste sami sebe, astronomskim cenama. Mislim, koliko nas `entuzijasta` (realno) ima potrebe i para da priušti sebi tako nešto?

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

philaemos Re: Će odma da plane 23.02.2010. 17:23 #191402

broj poruka: 2743
Uzece kredit.
Ti mislis da sve entuzijaste sa ovog foruma imaju para?
To samo pricaju,... tu je kredza, pozajmica, prodaju bubreg,...

Demon to some. Angel to others.

:: Cena prava sitnica, što se i očekivalo od neVidije. Ponovo će da upropaste sami sebe, astronomskim cenama. Mislim, koliko nas `entuzijasta` (realno) ima potrebe i para da priušti sebi tako nešto?
:: Phenom II X3 720B
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502H
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Samsung 2232B
:: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
dukiduledu dabogda pocrkali 23.02.2010. 17:36 #191408

broj poruka: 826
i oni i njihov Fermi....koji ce vise k***c nekom taj Fermi 9 meseci nakon Atijevog pandana....i ko ce smeti da uzme taj proizvod kada toliko razvojnih problema ima....
Daum Re: Će odma da plane 23.02.2010. 18:58 #191429

broj poruka: 12798
`Ponovo će da upropaste sami sebe`..... boze mili...

:: Cena prava sitnica, što se i očekivalo od neVidije. Ponovo će da upropaste sami sebe, astronomskim cenama. Mislim, koliko nas `entuzijasta` (realno) ima potrebe i para da priušti sebi tako nešto?
:: Phenom II X3 720B
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502H
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Samsung 2232B
:: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
dautovic .. 24.02.2010. 16:41 #191629

broj poruka: 2855
GeForce GTX 480 malo brža od 5870

Na internetu su se pojavili nezvanični izveštaji koji donose poređenje performansi još uvek nepredstavljenih NIVIDA GeForce GTX 480 kartica sa ATI Radeon HD 5870 modelom. Prema ovim, ponovićemo nepotvrđenim izveštajima, najnoviji adut kompanije NVIDIA postigao je tek za oko 5% bolje rezultate u odnosu na Radeon HD 5870 i to na višim rezolucijama. Ova kartica ima 512 CUDA procesora (kako NVIDIA naziva shader procesore) čiji radni takt je 1200-1250MHz. Ono što nimalo ne ide na ruku kompaniji NVIDIA, čak iako su ove informacije tačne da može da obezbedi neznatno brže performanse od HD 5870, je to što je kartica kompanije ATI daleko jeftinija.

Izvor ITsvet
vuk125 re:... 24.02.2010. 17:08 #191632

broj poruka: 2929
Onaj kome takva karta treba ce da je i kupi.
Tehnologija izrade Fermi chipa je skupa i samim tim povlaci vecu cenu kada stigne do korisnika.
Nece oni da upropaste sebe ako iamju dobar proizvod kao sto po ovome vidim da ce biti.
Uvek ce postojati ljudi koji ce zeleti da imaju tu Nvidiu, dakle svi imaju svoje fanove.
Onaj ko se razume u graficku obradu 3d animaciju i dizaj znace da ceni ono sto je nvidai napravila. Ovde se ne radi samo o igricama i markicama ima tu i ozbiljnijih stvari kada je 3d render u pitanju.

Videcemo sta ce biti ali mislim da je Fermi revolucija i posto je najavljan nema razloga da ne izadje. Verovatno su problmi reseni koji su postajali sa doticnim chipom.
skar mnooogo skuplja 24.02.2010. 17:14 #191634

jedva brza...

dautovic Re: re:... 24.02.2010. 17:16 #191635

Lupetas gluposti...za render...uz duzno postovanje

Radi se samo o odnosu cena performanse...

A tvoj i svaciji neprijatelj moze biti da si neciji fanboy...ja jos uvek nemam DX11 grafiku, sve je u opticaju, naravno samo BEST BUY

:: Onaj kome takva karta treba ce da je i kupi
:: Tehnologija izrade Fermi chipa je skupa i samim tim povlaci vecu cenu kada stigne do korisnika
:: Nece oni da upropaste sebe ako iamju dobar proizvod kao sto po ovome vidim da ce biti
:: Uvek ce postojati ljudi koji ce zeleti da imaju tu Nvidiu, dakle svi imaju svoje fanove
:: Onaj ko se razume u graficku obradu 3d animaciju i dizaj znace da ceni ono sto je nvidai napravila. Ovde se ne radi samo o igricama i markicama ima tu i ozbiljnijih stvari kada je 3d render u pitanju
:: Videcemo sta ce biti ali mislim da je Fermi revolucija i posto je najavljan nema razloga da ne izadje. Verovatno su problmi reseni koji su postajali sa doticnim chipom
vuk125 RE:jedva brza... 24.02.2010. 17:18 #191636

Brza u chemu?
Neko ne kupuje grafiku da bi samo iggrao, kapiras?
Ali videcemo koliko ce to biti kod nas kada srtigne.

dautovic Re: RE:jedva brza... 24.02.2010. 17:25 #191638

Da li ti mozes da skapiras da nema razlike u ATI i nVidia sto se renderinga tice?! na sta potenciras da su bolje nVidia karte za profesinoalnu upotrebu? to veze sa zivotom nema...isto je i gejming i profesionalna upotreba, cak sta vishe na x mesta sam citao i odx ljudi sam citao da imje ati bolji za rendering...al nvm...

:: Brza u chemu
:: Neko ne kupuje grafiku da bi samo iggrao, kapiras
:: Ali videcemo koliko ce to biti kod nas kada srtigne
SkyFire Re: Re: RE:jedva brza... 24.02.2010. 18:19 #191639

broj poruka: 18472
Mogu ti reci da lupetas ti..Zagrej stolicu pa prouci zasto ti je Vuk rekao za Rendering!
Mislim da bi ti to DaSick najbolje objasnio ako vec ne razlikujes tehnoloske razlike!

Ne branim nikog vec letis pred rudu sa neznanjem i neobavestensocu!
Nije lepo da imas takav stav a da pri tom nisi upravu!

Kad budes provalio ovu sliku i za koju svrhu sluzi ovaj demo onda polemisi :

http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jos jedna jako zanimljiva stvar da se u temi oko Fermija najvise ukljucuju ATI fanovi koji vecito nesto podhebavaju..
Nebi se ni ukljucivao da ne sad ovo nije iziritiralo a mrzim kad neko bez porebe lupa a nema blage veze!

Green,Green,Grass Of Home

:: Da li ti mozes da skapiras da nema razlike u ATI i nVidia sto se renderinga tice?! na sta potenciras da su bolje nVidia karte za profesinoalnu upotrebu? to veze sa zivotom nema...isto je i gejming i profesionalna upotreba, cak sta vishe na x mesta sam citao i odx ljudi sam citao da imje ati bolji za rendering...al nvm..
:: :: Brza u chemu
:: :: Neko ne kupuje grafiku da bi samo iggrao, kapiras
:: :: Ali videcemo koliko ce to biti kod nas kada srtigne
obradmi Price su da je Gtx 480 brza tek za 5 % od 5870 24.02.2010. 18:22 #191641

broj poruka: 7726
u proseku i to na vecim rezolucijama.a da je Gtx 470 sigurno sporija od nje.Navodno temperatura naidle GTX 480 je oko 70 C.Na Unigine Heaven benchmark (za DX 11) Gtx 480 jedino bljesti ,gde pokazuje perfomanse kao 2 5870.Dalje se u komentaru navodi da ATI ima mnogo povoljniju cenu itd.. bla bla truc.
,
SemiAccurates sources report that the GTX 480, on average, will end up being a mere 5% faster than the HD 5870 at higher resolutions, despite costing Nvidia a lot more to manufacture. The GTX 470 was not tested in these internal evaluations, and will most certainly end up slower than the HD 5870.

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7559

Izgleda je dostizanje 5970 perfomansi u ovom momentu nemoguca misjia za Nvidia.
vuk125 RE:Lupetas gluposti...za render...uz duzno postovanje 24.02.2010. 19:46 #191651

Kako ti kazes, vidim da si jako veliki expert i samouveren kada tvrdias da neko lupeta.
Voleo bih samo da vidim na cemius i radio a da to nije samo igranje igrica pa dalje da komentarisemo razmenjujemo iskustva ovako nema svrhe.
Kada jedan proizvod IT opreme analiziras traba da uzmes sve u obzir arhitektura i novine naravno ali i komponente i kvalitet istih koje su za neko parce hardvera koristene pri izradi.

Ali dobro ti bolje znas.
Ja verovatno nsam dovoljno kompetentan da se upoustim sa tako vrsnim expertom u raspravu. :), a nenemam ni vremena :)
pozz
WOLF

saxija re 24.02.2010. 20:20 #191659

koliko sam ja upucen u rendering gamerske karte nisu puno od pomoci ali mi ovaj FERMI zvuci na to da je izmixovan quadro, tesla i GeForce(game) all in one tako da ce verovatno vrlo pomoci plus L kes plus ECC memorija sporadi preciznosti, ako gresim udrite jer nisam bas puno citao o FRLERMIJU:)

CPUGPU

saxija re 24.02.2010. 20:22 #191660

koliko sam ja upucen u rendering gamerske karte nisu puno od pomoci ali mi ovaj FERMI zvuci na to da je izmixovan quadro, tesla i GeForce(game) all in one tako da ce verovatno vrlo pomoci plus L kes plus ECC memorija sporadi preciznosti, ako gresim udrite jer nisam bas puno citao o FRLERMIJU:)

CPUGPU

philaemos ... 24.02.2010. 21:47 #191673

broj poruka: 2743
Kad vec pricate o profi upotrebi grafickih kartica... zar ce neko za to da uzme GTX285, HD5850 ili nesto tome slicno (nove nVidie jos nisu izasle)... ima profi kartica za te stvari a ne ove za igranje igrica, a koliko ja kapiram kada svi procaju o fermiju aludiraju na modele predvidjene za obicne korisnike...

A sto se tice kvaliteta izrade, na ovom forumu sam vise citao o crknutim nVidia karticama nego o ATI-ju.
A u krajnjem slucaju sto bi ``strucnjaci `` rekli bitan je game play i fps u igrama, a ne da li karta ima 10 ili 5 kondezatora i hladnjak na memoriji i naponskoj ili ne,... itd

Demon to some. Angel to others.

SkyFire ... 24.02.2010. 21:58 #191675

broj poruka: 18472
@philaemos@

Prvo i prvo da se ogradim i da kazem unapred da izbegavam ovakve beskorisne polemike koje nemaju cilja ali za sad cu se na kratko ukljuciti..
Zasto uopste polemisati o necemu koga jos nema?To je prvo..
Drugo ,pricate svi o Fermiju a niko nema blage veze o njegovoj arhitekturi i tehnologiji koju poseduje..
Trece,svaki GTX je sam po sebi kartica za profesionalne namene samim tim sto poseduje GT300 chip i tehnologiju po kojoj je pravljen,znaci ne mora ni da bude Tesla vec je sasvim slican,malte ne identican za istu svrhu i namenu..
A sto se tice kvaliteta zavisi od svake individue pojedinacno i gledista na to..Meni je bitno i kvalitet i dizajn (bez obzira sto to ide u lkuciste i ne vidi se,ili se vidi sve jedno )..
Neko to posmatra malo dublje,ne gleda sve tako uprosceno..
Nadam se da sam uspeo nesto da pojasnim..

Green,Green,Grass Of Home

obradmi Nastavak GF 470-480 24.02.2010. 22:00 #191677

broj poruka: 7726
Of course, everything mentioned in Charlies article must be taken as a rumour and nothing more. For what it is worth, however, Charlie and his sources have been spot on about Fermi right from the beginning, however outlandish their claims might sound initially. Given GF100s neverending list of problems, it wouldnt be a surprise if it does barely beat the HD 5870. We would certainly hope that is not the case, but it would be no surprise.

Naravno sve sto je spomenuto u Charile (zargon naziv za Kineze u engleskom jeziku)proizvodu mora se uzeti kao rekla kazala i nista vise.Za ono sto daje svakako.Charlie i njegovi izvori imaju mrlju o Fermiju od pocetka.,svakako njihove cudnovate tvrdnje zvuce pocetnicki.Sa GF100 beskrajnom listom problema,nece biti iznenadjenje ako ako jedva bude bolja od HD5870.

Sa sigurnoscu se nadamo da to nece biti slucaj,ali ako bude nece biti iznenadjenje.
Za razliku od Nvidia, Ati ima dobar cenovni buffer na HD5870.HD 5870 je prvo bila 379 $ i nema sumnje da ATI moze da spusti cenu do 349 $ ili cak manje ,ako zeli.GF480 ne izgleda profitabilno svakako sa tom cenom.Glasine govore da ce Nvidia proizvesti 5000-8000 GTX GTX480 u prvom momentu.Ako je to tacno to je znak da ce proizvod prosto odrzavati PR sliku,pre nego da pravi pare.U tom slucaju povlacenje Intela
(odlozio prvu verziju Larabee)je mnogo mudrija odluka.

Drugo pitanja koja se razmatraju ,da li ce biti dual GF 100 ?Prakticnost ovoga
ostaje da se vidi.Zavisice od GF 480 termalnih karakteristika.
U medjuvremenu sve sto ATI treba da uradi da bi oduvao u proslost GF480 je
da napravi beznacajno overklokovani refresh (sa 5870).

Prim.prevod

Mislim da je ATI napravio mudriju odluku od Nvidia ,shvativsi da na TMSC 40 nm
procesu ,ne moze vise od ovoga ,a da se ne ide na povecani TDP ,zagrevanje i slicno.
Vrlo lako se moze desti da Nvidia GF 100 arhiktetura lepo zazivi na 32 ili 28 nm procesu
i da se ne greje toliko kao sto govore glasine i nema toliku povecanu temperaturu,posto
je po povrsini GF 100 chip skoro duplo veci od Radenon HD58xx .Ali opet treba shvatiti
i Nvidiu za koju je bolje da izadje sa necim nego da nema nista.

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7559

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs