Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
PowerColorHD 4350, 512MB DDR2, PCIE. Kakva je - zna li ko.
STRANA 1 OD 1
galenika PowerColorHD 4350, 512MB DDR2, PCIE. Kakva je - zna li ko. 23.02.2010. 01:10 T24764

status: user
broj poruka: 68

Večeras sam uzeo ovu grafičku. Hoću da pravim noviju konfiguraciju. Imam P4 na 3,0 GHz/1MB/800MHz FSB, LGA757, pa da se ponovim. platio sam je 2500 din polovnu. Nisam neki igrač već bi za programe u video montažu. jel može za to.
Kao se pokazala, jeli krš ili je ok za svoj rang. Ima DVI, VGA HDMI, 64 bita. Svaki vaš komentar mi je dobro došao.
Sad jurim Ploču. Dajte predlog. Imam na umu Gigabytovu X38-D S5, takođe polovnu, oko 9 hiljada je, samo da vidim dali mi podržava ovaj moj procesor sa jednim jezgrom u oznaci 530. ako ne bude odgovarala dali je dobra asusova P5Q Deluxe ili P5Q-E. kakve su one. Hvala vam na pomoći.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.02.2010. 01:40 #191278

broj poruka: 12798
Slaba je to karta za video montazu, ali zavrsice posao pretpostavljam...

Equinoxe Re: ... 23.02.2010. 02:01 #191291

broj poruka: 12057

Slaba karta za video montažu ? Šta mu treba za video montažu bar 20.000 u 3Dmarku06 ?
512-bitni VRAM ?

Odličan je izbor zato što je hladna, mizeran potrošač i ima sve što mu treba za to što će da radi: predpostavljam dva monitora, možda provuče nešto kroz HDMI.....čak je mogao da uzme nešto matorije i sporije za to što će da radi. Osim ako mu ne treba OpenGL akceleracija iz nekog razloga (za neke efekte), a i čak da mu treba, sve će to ovaj Radeon da završi.

Montaža neće štucnuti zbog grafike, ali verovatno hoće obzirom na taj vremešni CPU. (inače LGA 775).

I još jedna stvar, zašto uzimaš drugu ploču, i to matori X38 čipset, a zadržavaš CPU. Bolje štekaj pare i sačekaj da obnoviš i CPU i ploču, umesto da sada kupuješ nekoliko godina staru ploču.

:: Slaba je to karta za video montazu, ali zavrsice posao pretpostavljam..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
::
Daum ... 23.02.2010. 02:15 #191298

broj poruka: 12798
Naravno da mu ne treba 20K u 3dmarku, ali s`obzirom da Adobe paket koristi OpenGL, znacilo bi mu dosta barem 4850 za udoban rad. Za rad sa videom 640x480 mozda se i nece muciti toliko, ali za sve preko ce itekako da se muci...

5870 jedva renderuje Cineon sekvencu, tako da ne bih ni da pomisljam sta bi se desilo sa tom 4350...

Equinoxe Re: 23.02.2010. 02:23 #191301

broj poruka: 12057

Kakve veze ima Cineon sa montažom ? Video montaža (MPEG-2 (MXF), MOV, poneka TGA sekvenca, sitne grafike.... )
A Adobeov program za montažu (Premiere), kao i mnogi drugi se ne oslanja na OpenGL.
Koristi After za neke plug-inove....da je pominjao postprodukciju, priča bi bila drugačija.

Za montažu:
1. Što brži CPU
2. Što više RAM-a
3. Veća radna površina
4. Brz disk.

H-nitro re 23.02.2010. 03:35 #191321

broj poruka: 1977
last posti +1
i u prednosti si sa quad cpu-om, i ofc da je sto brzi ram djaba i 9 gb na 667 ili 800 kad je bolje 2 gb na 2000, ne po matematickoj logici vec po nekoj prakticnoj i veoma primetnoj :XXX

enjoy

Rise above the pain master the crane

galenika re: za baxa 27.02.2010. 04:46 #192423

broj poruka: 68

Hvala bax na savetima. i ja sam nešto tako kontao. Ali sad nemam nikakvu ploču na LGA 775, već samo procesor jednojezgri koji sam opisao, a ovu ploču dobijam potpuno novu neotpakovanu za 9k i to sa garanciom od 3 godine, grafičku imam, memoriju imam Kingston 2x1GB na 1066Mhz Hypr X. Kako mi ni jedan program a pogotovu za obradu videa i zvuka, fotografija i dizajna, mislim na photo shop, corellDrow i gledanje filmova ne koriste 2 a kamoli više jezgara, mislio sam šljakam na ovom starom, kako i sam kažeš, vremešnom P4 Intelu. A u konačnoj verzoji računam da ubacim četvorojezgri Q9550 ili Q9650 procesor kad mu cena za manje od 2 godine padne na 50-ak evra. On mi se dopao jer je RAGA i ima 12MB keša a to je za montažu kako sam informisan ponajvažnije.
Voleo bi ako imaš vremena da prokomentarišeš ovo moje razmišljanje o jednojezgrom a kasnije kad se dočepam nekih para ne gine Q9650 sa 12 MB keša. Još jednom ti hvala.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs