elem, popravio sam monitor samsung 940bw pre par meseci kada mu je riknuo inverter(or) ili tako neshto, znam da nije bio u pitanju backlight.. chim sam dobio monitor video sam drastichno slabiji brightness u startu (iako su mi ga oni podesili na max), trazhio sam garanciju na popravku i dobio 3 meseca..ali nisam imao ni vremena ni zhelje da ih opet davim... uglavnom sad kad sam seo za komp pre koji dan isprechila mi se plavkasta vertikalna shtrafta u desnom delu ekrana..ona se vidi samo na tamnijim podlogama, na beloj je neprimetna.. da li neko zna mozhda shta bi to moglo biti ? ima tome leka ? dal bi ovo mogla biti posledica te `popravke` ili je ovo sasvim drugi par cipela ? otje baci on tu kashiku il netje? da se mogu blagovremeno pripremat... thx! pis
Sad zavisi ko ti je popravljao. Ako je bio E*C, onda je moguce da su zeznuli nesto. Tako je meni vracen monitor sa zeznutim panelom. Pa nista nije uspelo, niti inspekcija, da se to sredi. A lazi sto sam se naslusao, za primer: `Monitor se vise ne proizvodi, tako da nema panela za njega`. Klasicna srpska posla :D tako da od sada ne kupujem vise ista od Samsunga, jer znam kakve servisere imamo, i vec sam se 2 puta svadjao sa njima. Sledeci Best-buy je Sony Full HD TV :D
Tako da ti to sto imas je probijanje svetla, koje moze da se manifestuje belom ili plavicastom bojom. Posto power inverter sluzi za napajanje neonki za osvetljenje monitora, taj isti je mozda je felerican od samog starta. Probijanje svetla moze da se javi, ako se neonke greju vise nego sto je predvidjeno, ako je lose sklapan monitor posle servisa ili u samoj fabrici.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.