Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zvuk sa tv karte?
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Zvuk sa tv karte? 21.02.2010. 03:59 T24714

status: user
broj poruka: 2386
Instalirao sam karticu, radi, ali nema zvuka. Pored koaksijalnog ulaza, svideo, ulaza za daljinski, ima video i audio(sad ne znam da li je izlaz ili ulaz). Da li tv kartu treba povezati sa zvuchnom kartom da bi se dobio zvuk?
Karta je Philips, neka stara sa Conexant bt878a, preuzeo sam drajver i softver za nju sa linka koji je Bax stavio u jednoj temi, samo ne znam kako da pustim zvuk.
Pomoc, molim.
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 21.02.2010. 04:05 #190773

broj poruka: 12057

Ajmo redom, kako si je povezao i na šta (AUX, CD-in, Line in) na zvučnoj kartici ?
Jebivetar na srednji 21.02.2010. 04:13 #190774

mislim da je microphone ulaz. Nisam imao adekvatan kablic pa sam spojio dva kabla banana+dva chincha. Stavio sam adapter na chincheve da bi se dobile banane na oba kraja kabla.
Jel i iz karte ide banana? U volume control sam sve ukljuchio i nishta. Chudno je bilo to shto se izlaz za mic mutirao i palio sam od sebe kada pokrenem TVExpert...
Odoh spavati, prichacemo sutra. Pozdrav

desha66 ??? 21.02.2010. 11:16 #190805

broj poruka: 400
Zvuk na TV karti mozes da dobijes jedino ako je povezes direktno na plocu ili zvucnu kartu,a to uradis pomocu malog trozilnog kablica koji si dobio uz kartu.Posle podesis na karti CD-in ili Line-in i mora da sljaka.Znaci,ubodes kartu, nadjes na ploci ili zv.karti audio in i spojis to sa audio out na TV karti.

Jebivetar Re: ??? 21.02.2010. 12:49 #190816

Nema na karti prikljuchak za trozilni kabal, nema ni jedan prikljuchak na telu karte. Ima audio out na zadnjoj strani pored ulaza za koaksijalni kabal. Evo slike
http://www.dodaj.rs/f/3e/9Y/2Hck80Ze/y878fvmv1.jpg
Shta ovde treba uraditi, u tv kartu banana sa kablicem do zvuchne karte gde bi mozda trebalo ukljuchiti u micropone ili line in? Zvuchna je neka Creative, nije integrusha, ima na telu prikljuchke za CDin, AUX, ali na tv karti nije takav izlaz.

:: Zvuk na TV karti mozes da dobijes jedino ako je povezes direktno na plocu ili zvucnu kartu,a to uradis pomocu malog trozilnog kablica koji si dobio uz kartu
desha66 Re.. 21.02.2010. 13:17 #190828

Sudeci po slici ovo lici na Experta,a u gornjem desnom delu karte se vidi prikljucak za audio-out.Iskoristi ga,sa spoljne strane ne mozes dobiti zvuk,to je samo audio-in za kameru i sl.

desha66 hm... 21.02.2010. 13:24 #190831

Samo lici na Experta ,sad sam uporedio,u svakom slucaju gore desno na slici ti je prikljucak za audio out,nadji takav na zv.karti ili mat.ploci spoj i mora da radi.

stcomp re 21.02.2010. 13:32 #190834

broj poruka: 149
kABLIC IZ AUDIO OUT tv KARTE NA LINE IN ZVUCNE KARTE, PLAVE BOJE, PODESIS DA BUDE UKLJCEN , ZNACI NE MUTE, U PODESAVANJIMA ZA ZVUCNU I TO J E TO

desha66 ...ili 21.02.2010. 13:36 #190836

A mozda ti taj audio out nije ispravan?Ako su tako zamislili da radi,audio-out sa karte u audio-in na ploci to ne moze da radi jer imas zv.kartu,pa ti je zvuk na ploci iskljucen i zato nemas zvuk.Vidi na zvuznoj karti da li imas spolja audio-in ,trebalo bi da ima,pa ubodi .

codeus ... 21.02.2010. 17:26 #190861

broj poruka: 4054

Jebivetar Re: ...ili 21.02.2010. 17:58 #190865

Iz tvkarte audio out sam povezao na zvkartu u line in. Otchekirao, podigao klizach u volume control i nishta. Ne znam shto da chinim. Hvala na pomoci.

:: A mozda ti taj audio out nije ispravan?Ako su tako zamislili da radi,audio-out sa karte u audio-in na ploci to ne moze da radi jer imas zv.kartu,pa ti je zvuk na ploci iskljucen i zato nemas zvuk.Vidi na zvuznoj karti da li imas spolja audio-in ,trebalo bi da ima,pa ubodi
::
codeus ... 21.02.2010. 18:49 #190871

broj poruka: 4054

i u programu koji koristis za gledanje TV-a moras reci koji je audio ulaz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs