Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung ili BENQ monitor??
STRANA 1 OD 2  
ivkes Samsung ili BENQ monitor?? 18.02.2010. 19:58 T24660

status: user
broj poruka: 60
Uskoro planiram da kupujem monitorod 23` za cenu od oko 15000 i dosta se dvoumim oko ove dve marke. Da li moze neko da me posavetuje koji su monitori kvalitetniji generalno. Ja sam zapazio ovaj model Samsung 2343NW 23`, pa ako neko moze nesto i za njega da mi kaze
konkretno.
Inace planiram da ga koristim najvise za divx (nista zahtevno kao igrice).
Hvala unapred...Pozzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb generalno 18.02.2010. 20:17 #190125

broj poruka: 6876
samsung i (delimicno)lg su na vrhu,ostali daleko iza(po meni)

Takav monitor ima moj drug,i mogu da kazem da je odlican,onako moj utisak

TheBear Samsung 18.02.2010. 20:22 #190127

broj poruka: 6502
uvek pre nego benq.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish re 18.02.2010. 20:23 #190128

broj poruka: 7285
NW serija je nema DVI,i generalno ni u snu nisu bolji od Benq-a 23/24` u tom cenovnom segmentu(koji imaju DVI).

Proveri tehnomanija-in site,oni su imali par izuzetnih monitora za smesne pare.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

skar Re: re 18.02.2010. 20:24 #190129

broj poruka: 3992
pozz ISH
pre benq vise nudi za te pare

:: NW serija je nema DVI,i generalno ni u snu nisu bolji od Benq-a 23/24` u tom cenovnom segmentu(koji imaju DVI)
::
:: Proveri tehnomanija-in site,oni su imali par izuzetnih monitora za smesne pare
:: Lala 4ever!
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Stripy Re 18.02.2010. 20:28 #190132

broj poruka: 4163
Čini mi se da Benku ima malu prednost po pitanju DVI priključka. Ono o čemu bi pre vodio rečuna su dužina garancije kao i garancija na mrtve pixele.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

lllo 18.02.2010. 20:32 #190135

broj poruka: 319

Samsung proizvodi monitore koji nalaze mjesto u sve tri osnovne klase: visoka, srednja i niza. BenQ je, objektivno, orijentisan uglavnom na nizu i, djelimicno, srednju klasu. E, sad, ono sto BenQ radi, radi veoma dobro i mislim da su njihovi monitori neprikosnoveni ako posmatramo odnos ulozeno-dobijeno.
S druge strane, ono sto Samsung napravi u nizoj klasi je, sto se mene tice, za izbjegavanje, narocito pomenuta N serija. dok u srednjoj klasi ima izvanrednih monitora, ali i promasaja. Posto su niza i srednja klasa ono sto odgovara tvom budzetu, ja bih ti preporucio da u slucaju kupovine Samsung monitora - dobro obratis paznju.

ivkes koji BENQ monitor? 18.02.2010. 20:46 #190141

Hvala svima...
S obzirom da na forumima pored pored pohvala ima dosta kritika na racun samsunga, za razliku od BENQ-a, da li mozete da mi preporucite onda neki dobar BENQ model od 23` za kvalitetno gledanje divx-a od 13000 do 15000 din.

Ishmerish off T 18.02.2010. 20:47 #190143

Pa desi bre zemo,sa ima novo u Beckereku?

Jel jos radis zajedno sa mojim zemom pedofilom

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: pozz IS
:: pre benq vise nudi za te par
SkyFire Re: Gde si bre baba nema te 100 god :) 18.02.2010. 20:49 #190145

broj poruka: 18472
Druze posalji bre neku kontakt adresu,MSN,nesto sto ti radi da se cujemo..Skype sta god..

Green,Green,Grass Of Home

:: Pa desi bre zemo,sa ima novo u Beckereku
:: Jel jos radis zajedno sa mojim zemom pedofilom
:: Lala 4ever!
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: pozz IS
:: :: pre benq vise nudi za te par
:: ::
Ishmerish Re: Re: Gde si bre baba nema te 100 god :) 18.02.2010. 20:54 #190146

Pa mail mi je i dalje isti,a sto se ostalog tice bice malo teze,Meksicka rivijera je ocaj sto se neta tice a na brodu je jos gore.

Inace zovi Dejana iz sea agency(BG)i trazi posao kao muzicar(pijanista)na brodu.
Nemozes da zamislis kako muzicari zive ovde+imaju status kao guest na brodu.

Pozdrav

Lala 4ever!

:: Druze posalji bre neku kontakt adresu,MSN,nesto sto ti radi da se cujemo..Skype sta god.
skar radimo ki crnci 18.02.2010. 20:57 #190147

broj poruka: 3992
al on je i dalje p.....
kaze voli piletinu,kad mu se lepi za prste..vidis da ga nesto nema na berzi:)
u beckereku isto ko i prosle godine u ovo vreme:D svi kontamo bice bolje,al mrka kapa

gile23 ... 18.02.2010. 21:14 #190152

broj poruka: 9121
@Ishmerish pa naravno da imaju status guesta na brodu :). Ja sam letos bio na Zlatiboru kada sam cuo da muzicari koji sviraju neku klasiku u hotelu imaju besplatan smestaj + dnevni honorar, ja nisam poverovao u tu pricu na prvu, kada posle vidim stvarno tako ! Inace kako ti je na brodicu, daj neku sliku,

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 18.02.2010. 21:20 #190155

broj poruka: 8138
Samsung.

The Way It`s Meant To Be Played

avensis preporuka 18.02.2010. 23:10 #190183

broj poruka: 32

Preporucujem ti Philips 23` Brilliance 230CI1HSB (15.750din) DVI,HDMI,USB...
ali ti ne preporucujem monitor veci od 19-20` ako ces gledati Divx filmove.

Sto veci ekran to su vidljivije mane divx formata, ali zato mkv 720p ima smisla gledatina na toj velicini.

Imao sam ga 3 dana kod sebe i istestirao pa ti ga i zato preporucujem.
Licno ja nebi uzimao za sabe 23` jer je mnogo veliki ekran za sto na kojem radim pa posle duzeg rada na toj velicini + blizini glava ume lepo da zaboli.
(a to sve zbog ociju koje saraju po monitoru)
ali ako tebi stoji na 2m onda je ok

ivkes re 18.02.2010. 23:21 #190191

Jel se pod divx podrazuma i najzastupljeniji format na torentima dvdr xvid, posto njih najvise gledam?
A u slucaju da se odlucim za veci monitor, da li moze neko da mi kaze nesto za ovaj model posto je dosta povoljan: BENQ TFT - 24` G2411HDA 16200din.

Ultras1991 .. 18.02.2010. 23:22 #190192

broj poruka: 301

da li je to ovaj monitor?

posto nema oznaku brilliance ali jeste 230c1hsb:

http://www.itsvet.com/proizvod/philips-230c1hsb/comp_comp_monitor/12/1805
avensis to je taj 18.02.2010. 23:31 #190198

broj poruka: 32
ivkes to je xvid i imaju 700mb ili 2x 700mb

Ultras1991
Da to je taj monitor i ima oznaku Brilliance ali je nisu napisali.

http://www.itsvet.com/proizvod/philips-230c1hsb/comp_comp_monitor/12/1805

raic re 18.02.2010. 23:40 #190199

broj poruka: 9006
samo ti uzmi što veći ivkes, ako skineš film pa ti slika ružna, samo se udalji još malo i sve ok a možeš uvek da skineš i bolji snimak

a što se tiče šaranja očima, to je dobro. najveći broj problema s očima od gledanja u monitor potiče od toga što pretežno gledaš u isto mesto na istoj daljini, rožnjača ne radi, suzna tečnost ne cirkuliše kako treba, znači šaraj slobodno. imaš i vežbe za oči tipa zamisliš veliki brojčanik sata pa gledaš u brojeve ili uzmeš predmet daleko i jedan blizu i gledaš naizmenično u jedan i drugi... više će oči da te bole od sitnih slova

Daum Re: re 19.02.2010. 00:40 #190206

broj poruka: 12798
Vec sam pricao nedavno o toj G seriji Benqovoj... S`obzirom da sam imao G2220 i da su bili odlicni, taj G2411 sigurno nije nista losiji...

:: Jel se pod divx podrazuma i najzastupljeniji format na torentima dvdr xvid, posto njih najvise gledam
:: A u slucaju da se odlucim za veci monitor, da li moze neko da mi kaze nesto za ovaj model posto je dosta povoljan: BENQ TFT - 24` G2411HDA 16200din
Snoopy- Benq 19.02.2010. 01:27 #190212

broj poruka: 6083
Nemoj da se zaebes i das tolike pare za taj benq, imas ga u metrou za 13900 na akciji do kraja meseca! Ja cu da idem da kupim, samo da se u kgu obnove zalihe. Probao sam licno u metrou monitor preko mog netbooka i stvarno je ok slika. Zato cu i da ga uzmem samo da stigne. Zna par njih ovde kolko sam smarao za monitore. (evo sad koristim 32` LCD tv full HD i zeznuto da se cita sa njega, jaka mu bela boja i kad se podesi kontrast i to, ali samo za text, a za filmove i igre je extra. Vracam caletu ipak TV i uzimam ono sto je namenjeno za komp- monitor.)
Daum Re: Benq 19.02.2010. 01:35 #190217

broj poruka: 12798
Lepo sam ti rekao da nije HDTV za komp uopste komforan. Ne samo sto bljesti puno nego se i greje ekran pa pocne da smeta...

::evo sad koristim 32` LCD tv full HD i zeznuto da se cita sa njega, jaka mu bela boja i kad se podesi kontrast i to, ali samo za text, a za filmove i igre je extra. Vracam caletu ipak TV i uzimam ono sto je namenjeno za komp- monitor.)
ivkes re 19.02.2010. 01:38 #190219

shgh: da li si siguran da vredi rizikovati za 2000, pitanje zasto je jeftiniji, inace neko je usput spomenuo da su te akcije uglavnom za robu slabijeg kvaliteta...
Da li imas jos inforacija sa foruma za taj model konretno, nevezano za metro?

Snoopy- Iskreno 19.02.2010. 01:52 #190229

mislim da su to gluposti da su na akciji monitori slabijeg kvaliteta, pa ima brate 36 meseci garanciju, de ces vise. Plus, dobijaju od generalnog uvoznika, nesto mi pomenuo lik kad sam pitao kad li ce da stigne. Za 16000 u metrou imas model benq 24` sa DVI koji nije na akciji, ako ti se vec baca 2500 dinara.

(Malo kad se odmaknem, onda i ne smeta toliko, ali necu ipak da se silim. samo da im stigne benq do 24.)
ivkes dvi 19.02.2010. 01:59 #190231

Ajde molim te objasni mi onako laicki sta mu dodje to DVI, i u cemu je prednost?

Snoopy- Laicki.. 19.02.2010. 02:22 #190235

DVI je skraceno za Digital Visual Interface, prva rec ti je dovoljna. Znaci, Digitalni ulaz na monitoru, za razliku od ovih jeftinijih sa analognim, trebalo bi da izbacuje kao `bolju` sliku, i da se manje cimas oko podesavanja slike, ali sve zavisi od modela do modela, negde moze da ima razlike, a negde su gotovo neprimetne. Ali, ako ti nije problem da das 2, 2.5 hiljade vise, uzmi sa DVI. Ja sam probao ovu 24ku sa analognim i zadovoljan sam slikom, plus je sa budjavog netbooka i njegove graficke.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs