Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Memorija na Radeonu HD5870
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Memorija na Radeonu HD5870 18.02.2010. 00:42 T24642

status: user
broj poruka: 12057

Rasklopio sam mog Sapphire-a da mu obnovim pastu....

http://img521.imageshack.us/img521/5141/hd5870.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/6858/corew.jpg

....Nebitno....memorija na njemu je:

Samsung 937
K4G10325FE-HC04

Sudeći po ovome, moji čipovi su:
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/products/dram/downloads/graphic_product_guide_q2_09.pdf

K4G10325FE-HC04

type GDDR5 SDRAM GDDR5 (Halogen Free & Lead Free)
Density & refresh: 1G,8K/32ms

Organizacija: x32

( VDD, VDDQ) = (1.5V,1.5V) i tolerancija ± 0.045V

6th Gen

Speed: 0.40ns (5.0Gbps)

Ono što me zanima, ako je neko rasklapao primerak odavde, koji su čipovi na tim kartama.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misafloyd odg... 18.02.2010. 01:38 #189974

broj poruka: 321
Bax2003 , imam pomenutu karticu iz potpisa ... Kupio sam je od nikolas61 ( poznati nas covek sa Bench - a ) . NIsam imao potrebe jos da je otvaram da menjam pastu ( Stavio bi kao na sve sto stavljam ISKLJUCIVO Artic Silver 5 ) , jer je kartica hladna kao LED ! MOgao bi ovih dana da to uradim ako te bas interesuje Sve sta i kako je na kartici kod mene ... ?

Asus P7H55D-M EVO
Intel G6950 @ 3740MHz 1.2V
2x2GB DDR3 1600MHz Patriot
Sapphire ATI 5870 1GB DDR5
SSD 128GB Chaintech APOGEE
Samsung SyncMaster T260
Thermaltake Toughpower 1000W

Equinoxe @misafloyd 18.02.2010. 01:41 #189975

Nemoj zbog mene i nečega, naročito ako te ne zanima da rasklapaš karticu. 99% imaš istu memoriju kao ja. Ako te kopa, imaš znanje i alat, slobodno.

MACHINE Vidim ja da ce bar jedan od vas dvojice ostati bez karte :P 18.02.2010. 01:53 #189977

broj poruka: 5710
Pozz, baxonja :)

Equinoxe Re: Vidim ja da ce bar jedan od vas dvojice ostati bez karte :P 18.02.2010. 02:13 #189981

Pratiš, pratiš majstore, tako je, i treba, da naučiš nešto....

Puno pozdrava za mašinu !

:: Pozz, baxonja :
::
SkyFire ... 18.02.2010. 03:32 #189985

broj poruka: 18472
Generalno mislim da su na svim 5870 Samsung chipovi,mozda i nisam upravu ali Asus koji sam ja testirao ima isto tako Samsung chipove.
Vise su me radovali Qimonda koji su se mnogo bolje pokazali na 4xxx seriji bar za OC.

Green,Green,Grass Of Home

Equinoxe Re: 18.02.2010. 04:02 #189986

Lista je ogromna, moguće je da je ATi/AMD to zahtevao.....ASUS, Saphhire (pa i Vapor-X), GA, XFX, Power Color....čipovi su raspostranjeni i po drugim i mnogo slabijim modelima, gde je DDR5 u pitanju (5770 na primer, pa čak i 5750).

Svi su na istom, pa ko je kakav primerak dovatio.

Inače uopšte me ovo zbog overklokovanja ne interesuje, već čisto edukativno, jer je kartica ionako dovoljno brza za bukvalno sve. Nemam nameru da jurcam za ciframa u bilo kakvim sintetičkim testima i niti lošim 3D engine-ima namerno tako dizajniranim.

MaliAbner Ja moram da primetim... 18.02.2010. 15:52 #190058

broj poruka: 7769
Da ti stampana ploca u zoni GPU/memorija/PCI konektori deluje nagorela.
Da li je to samo do slike ili je stvarno tako tamnija u toj zoni u odnosu na ostatak kartice?

Tomato Republic Of Serbia !!!

Valheru Re: Ja moram da primetim... 18.02.2010. 15:57 #190059

broj poruka: 750
To mu je glava i kamera tj njihov odsjaj :)

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

:: Da ti stampana ploca u zoni GPU/memorija/PCI konektori deluje nagorela
:: Da li je to samo do slike ili je stvarno tako tamnija u toj zoni u odnosu na ostatak kartice
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
markopvict Re: Ja moram da primetim... 18.02.2010. 15:59 #190060

broj poruka: 4515
Hhheheheh

Ipak je senka :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: Da li je to samo do slike ili je stvarno tako tamnija u toj zoni u odnosu na ostatak kartice
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Ja moram da primetim... 18.02.2010. 16:42 #190076

Hahahahha, ma jok, senka, koleza, senka. U sobi mi baš nisu idealni uslova za slikanje nečega na radnom stolu.

SkyFire Re: Re: Ja moram da primetim... 18.02.2010. 17:07 #190086

Znaci radni sto je glavni :) Ma priznaj Bax,osvetljenje je predvidjeno za nesto drugo..Matori perverznjaku jedan hehehehe..

:: Hahahahha, ma jok, senka, koleza, senka. U sobi mi baš nisu idealni uslova za slikanje nečega na radnom stolu
:: :: Da ti stampana ploca u zoni GPU/memorija/PCI konektori deluje nagorela
:: :: Da li je to samo do slike ili je stvarno tako tamnija u toj zoni u odnosu na ostatak kartice
:: ::
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
gliga79 I kod mene 18.02.2010. 18:16 #190094

broj poruka: 4641
na Sapphire-u, sve sami Samsunzi, po PCB-u. Ne po PC Berzu nego po Printed circuit board:)))

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

Equinoxe Re: Re: Re: Ja moram da primetim... 18.02.2010. 18:23 #190095

Ma da, ko šta radi ja samo, rasklapam kompenente i kompove u sobi.......važi...100%.
Svašta se tu.....rasklapa....

Inače OCZ Freeze je spustio temp za 4-5 stepeni....nije loše.

:: Znaci radni sto je glavni :) Ma priznaj Bax,osvetljenje je predvidjeno za nesto drugo..Matori perverznjaku jedan hehehehe.
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: Hahahahha, ma jok, senka, koleza, senka. U sobi mi baš nisu idealni uslova za slikanje nečega na radnom stolu
:: :: :: Da ti stampana ploca u zoni GPU/memorija/PCI konektori deluje nagorela
:: :: :: Da li je to samo do slike ili je stvarno tako tamnija u toj zoni u odnosu na ostatak kartice
:: :: ::
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
SkyFire Evo za Baxa.. 18.02.2010. 18:57 #190106

Jedna Crvena Devojcica za njegov sto..
Sa ovom ces imati svasta nesto da rasklapas/presvlacis i skidas :)

http://img297.imageshack.us/img297/2158/crvenadevojcica.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ocz Freeze,sta reci,znas i sam..Ja sam to odavno vec iskoristio na mojoj grafuljici i dalo je zaista fine rezultate..Zamisli pasta da skine 4/5c..Wow..Ipak za respekt..
Jos se tvoj 5870 ne greje,jos malo ces preci u Frozen Edition :)

misafloyd odg... 19.02.2010. 17:39 #190294

broj poruka: 321
Upravo sam je razmontirao u param parcad ... :-) Memoriski Chipovi su Samsung 934 ako nisam vez zaboravio , posto foto aparat ne moze nikako da uhvati brojeve na chipovima ... Stavio sam ARTIC SILVER 5 Pastu , naravno vrlo tanak sloj izgletovan sa Deviznom karticom Banca Intese :-))) Sad je kartica ne leru oko 35c ... Samo mi nije jasno zasto stavljaju KILO PASTE na chip tako da se razlije NA SVE STRANE ???

Poz !

Asus P7H55D-M EVO
Intel G6950 @ 3740MHz 1.2V
2x2GB DDR3 1600MHz Patriot
Sapphire ATI 5870 1GB DDR5
SSD 128GB Chaintech APOGEE
Samsung SyncMaster T260
Thermaltake Toughpower 1000W

SkyFire Pasta 19.02.2010. 17:55 #190295

Koja se stavlja na GPU-e,na chipsetove maticnih ploca i sl.. ne sluzi nicemu sem da ugrozi
rad istih..
Pasta,takozvana zvaka nema ni trunke viskoziteta i samim tim ima i slabu provodljivost i iskoristivost u smanjenjeu temperature,naprotiv podize temperaturu.Ako se dugo ne menja kasnije prelazi u beton fazu tako da ju je jako tesko skinuti (nekad sam morao i noz i aceton da koristim da bi uspeo da skinem)..Njeno prvenstveno svojstvo jeste da izdrzi na duze staze,trpi velike temperature i zato se i stavlja..
Za svakog power usera preporucio bi automatski skidanje paste po kupovini novog hw-a.Bar ja tako radim i miran sam..

gang1978 RE:Pasta 19.02.2010. 19:15 #190308

broj poruka: 1661

Netacno, dva metala da bi prenosila energiju izmedju sebe moraju imati bolji termalni provodnik,sto se tice rada na duze staze :sta ce da izdrzi duze ako se vremenom pretvori u beton?
To sto ti ne stavljas ter.pastu je zato sto verovatno dobro ispoliras dodirne povrsine,ali za tu foru znaju 1 % korisnika PC-a.Sad ti meni objasni sta ce da prenese toplotnu energiju ako povrsina hladnjaka iz nekog razloga nije 100 % ravna ..vazduh najbolji provodnik ili sta ?
Ako se u nesto 100% ne razumete nemojte samo postovati da bi imali vise istih ...ajd pozzz

ps:@SkyFire-nemam nista protiv tebe licno,sta vise znas dosta..ali nemoj da pricas nesto sto si negde nacuo

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

SkyFire Poenta je.. 19.02.2010. 19:44 #190312

Svojstvo paste i materija od koje je napravljena..Nema svaka pasta isti ucinak i svojstvo..
Sa ovim se susrecem svaki dan i o pasti tzv ``Zvaka`` mislim da je nepotrebno pricati..
Sama gustina i ``smesa`` od koje je pravljena,mali procenat viskoziteta doprinose losijim performansama nego neke poznate paste ..
Kao sto rekoh ona se stavlja jer provereno trpi velike temperature i ne isparava,znaci zadrzava se dosta dugo bez da je menjas.
Takodje na duze koriscenje pod uticajem velike temnperature kasnije se sve vise ukurcuje,postaje tvrdja do momenta kada se pretvori u cvrstu materiju i slepi kao lepak za bazu coolera.Tada se gubi svaka smisao p[rovodljivosti i ucinkovitosti u realnom radu vec naprotiv skodi i dize temperaturu..Sta je ovde najasno?
Svaka pasta ce da popuni micro neravnine na bazi cooler-a ako je ima..Ovde govorimo isklucivo za GPU baze i baze cooler-a za hladnjake m,aticnih ploca.One su 99.9% ravne..
Nisam ja nista naucio na netu,novinama i sl..Ovo govorim samo na osnovu licnog iskustva i rada sa HW-om a imam ga poprilicno..
Moja namera da skrenem paznju je samo u dobrobit forumasima,da im prenesem nesto u sta verovatno nisu upuceni..
Fabricka pasta je smrt za GPU/Chipset to stojim iza toga~!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs