Momci (i devojke), kako se bese zove onaj program za testiranje monitora da li ima mrtve pixele i tako to? Hocu na licu mesta da proverim monitor preko laptopa da vidim da li je crko neki, pa mi zato treba. Hvala
Probao sam upravo i Nokia i Eizo test. Nokia ne radi jer koristim x64 W7, a Eizo test je beskoristan jer konstantno na ekranu stoje meniji programa i u testovima sa bojom gde se gledaju stuck/dead pixeli nemas pregledan ceo ekran...
Ipak je Dead Pixel Buddy najbolji jer radi tacno ono sto treba... __________________ Scourge of PCBerza
Kod eizo testa kada pritisnes play, na sledecem ekranu pritisni dugme i u levom uglu i iskljucices meni, na esc vracas meni. Ne kazem da je bolji, jer za mrtve piksele je dovoljno da provrti boje, a za to mu ne treba nikakav program. Ti si mu dao predlog, ja jos dve opcije, pa neka on odluci sta mu najvise odgovara.
Pozdrav
:: Probao sam upravo i Nokia i Eizo test. Nokia ne radi jer koristim x64 W7, a Eizo test je beskoristan jer konstantno na ekranu stoje meniji programa i u testovima sa bojom gde se gledaju stuck/dead pixeli nemas pregledan ceo ekran.. :: :: Ipak je Dead Pixel Buddy najbolji jer radi tacno ono sto treba.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Mislio sam da li ima neki tester da mi sam kaze da li ima mrtvih pixela. Evo probao sam DPB i na full HDu me vec zabolele oci posle prve boje i pricinjavaju i se tackice :D
Sumnjam da cu ja moci ja da provalim gde je mr pixel sem ako nema neki program. Ali cu da probam pre kupovine u svakom slucaju.
Ako ti treba program iskljucivo za mrtve piksele onda ti je najbolji Daumov predlog. Nema potrebe da gledas po sat vremena u ekran po svakoj boji. Provrti samo test sa bojama i ako imas mrtav ili zaglavljen piksel (piksele) jasno ces ih videti na nekoj od boja.
Pozdrav
:: Mislio sam da li ima neki tester da mi sam kaze da li ima mrtvih pixela. Evo probao sam DPB i na full HDu me vec zabolele oci posle prve boje i pricinjavaju i se tackice : :: :: Sumnjam da cu ja moci ja da provalim gde je mr pixel sem ako nema neki program. Ali cu da probam pre kupovine u svakom slucaju.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.