Interesuje me gde u beogradu ima najbolji izbor TFT monitora, i da moze da se monitor testira u radnji? U principu interesuje me nesto poput samsung 940bf ili je bolje umesto 19 uzeti neki bolji od 17? Hvala...
"Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu..." Douglas Adams
:: Interesuje me gde u beogradu ima najbolji izbor TFT monitora, i da moze da se monitor testira u radnji? U principu interesuje me nesto poput samsung 940bf ili je bolje umesto 19 uzeti neki bolji od 17 :: Hvala.. :: :: "Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu... :: Douglas Adams Najbolje da odesh u Samsung radnju (ima ih vishe u BG-u) pogledash model koji te zanima (imaju izlozene i upaljene monitore) i pazarish ga na nekom drugom mestu jer ima jeftinijih. 17" TFT se nikako ne isplati, 940BF je odlican monitor mada mozda treba da razmotrish model 931BF koji je bolji od 940BF.
Kako zasto wide? Pa prvo tvoje vidno polje je wide (pravougaonik, a ne kvadrat), drugo svi filmovi, sve igrice lepse izgledaju u wide formatu (prirodnije za gledanje), na 4:3 (5:4) ekranu imas mnogo "crnog" gore i dole a slike je uzasno mala dok ovamo je normalna. Kod igrica na wide ekranu ne gubis deo slike gore i dole, kako ljudi misle, vec dobijas dodatno levo i desno, vece vidno polje. E, sada ako nemas dobro razvijeni periferni vid ok, nisi ti kriv, mada tv se vise i ne prave u 4:3 varijanti, sve je optimizovano za wide a uskoro to ceka i monitore. Da ne pominjem vecu radnu povrsinu u wide. Ako dajes oko 300eur za monitor uzmi Samsung 205BW, 20", HDCP, neces se misliti kada ti taj cip bude bio potreban, odlicna slika, bez ghost efekta, crna je crna ili uzmi neki veci, nikako manji! Visina 20" wide je kao 19" crt ali je zato znatno siri, pozz.
:: Interesuje me gde u beogradu ima najbolji izbor TFT monitora, i da moze da se monitor testira u radnji? U principu interesuje me nesto poput samsung 940bf ili je bolje umesto 19 uzeti neki bolji od 17 :: Hvala.. :: :: "Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu... :: Douglas Adams
:: Što volite Samsung TFT :: Među najgorima je kad se radi o garanciji, a i samo za njih sam čuo da su ih kupili sa mrtvim pixelima :: :: Više o TFT monitorima :: http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=1745344&enterthread= :: Pa Kao sto vidim i na ovom sajtu za koji si ostavio link ima dosta Samsungovih modela koji su dosta dobro kvotirani...
:: Kako zasto wide? Pa prvo tvoje vidno polje je wide (pravougaonik, a ne kvadrat), drugo svi filmovi, sve igrice lepse izgledaju u wide formatu (prirodnije za gledanje), na 4:3 (5:4) ekranu imas mnogo "crnog" gore i dole a slike je uzasno mala dok ovamo je normalna. Kod igrica na wide ekranu ne gubis deo slike gore i dole, kako ljudi misle, vec dobijas dodatno levo i desno, vece vidno polje. E, sada ako nemas dobro razvijeni periferni vid ok, nisi ti kriv, mada tv se vise i ne prave u 4:3 varijanti, sve je optimizovano za wide a uskoro to ceka i monitore. Da ne pominjem vecu radnu povrsinu u wide. Ako dajes oko 300eur za monitor uzmi Samsung 205BW, 20", HDCP, neces se misliti kada ti taj cip bude bio potreban, odlicna slika, bez ghost efekta, crna je crna ili uzmi neki veci, nikako manji! Visina 20" wide je kao 19" crt ali je zato znatno siri, pozz
Hvala Vlado, bash me nesto mrzi da pishem :)
@onaj ko je pomenuo da je samsung nesto losh sa garantnim uslovima Zao mi je druze silno gresis. Samsung ima NAJBOLJI i najefikasniji servis IT opreme od svih IT brendova koje mozes naci u Srbiji. Delimicno ipak jesi u pravu. Verovatno mislis na mrtve piksele, koje u Samsungovim modelima stvarno imas relativno dobre sanse da nadjes, ali iskljucivo u segmentu najjeftinijih monitora u klasi. Ali... u tom segmentu su daleko gori i LG i Filips, o kome tek ne vredi trositi prste na kuckanje.
Ok, da ima boljih proizvodjaca ima, tu najpre mislim na Vjusonik i Soni koji daju 0 mrtvih piksela na sve svoje proizvode ali to za sobom povlaci i malo vecu cenu, pa mu dodje na isto.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.