Planiram da uzmem LCD TV 32 inc Full HD.Na racunaru se igram,slusam mjuzu,gledam filmove i NET.Prodao sam Samsung monitor 22 inc 223BW i sad sam u nedoumici dal da uzmem 24 inc monitor ili TV.Stojao bi na radnom stolu i gledao bih ga sa udaljenosti od nekih pola metra.Jeste da je razlika u ceni od 20000 crvenih,ali nije ni to problem,samo ako bi slika i dozivljaj u igranju pdigao na visi nivo.Interesujeme i citkost slova prikikom cackanja po netu.Pomagajte!
Sa pola metra LCd od 82cm? Veruj mi, ne zelis to da radis, bar malo vise od metra moras da se odaljis. Ja imam 32` Full HD lcd, igre i filmovi su neuporedivo lepsi na tvu, boje i sve mi izgleda zivlje, i slika je cista i za text i sve, ALI (uvek ima ali), bole oci posle nekog ne tako dugog vremena ako sedis blize. Ja bih ti rekao TV ukoliko planiras da okacis na zid minimum metar i po od sebe, a za surf po webu da koristis zoom tool na 150% da bi to lepo citao. Slika u FULL HDu na LCDu kad prikacis na komp je bolesno dobra. Da npr vidis vizualizacije u winampu, ne bi trepnuo i kupio bi Tv. SAMO ako nisi na pola metra od njega, ni metar. Vise samo, mnogo je jak za oci sa malih razdaljina. Pitaj ako te jos nesto zanima.
U mojoj sobi imam Samsung T220 i Philips PFL327962D/12 Ambilight. Slika je neuporedivo lepsa na LCD-u. Igram igrice na njemu sa razdaljine od 1m, i do sada me nijednom nisu bolele oci. A za uzitak da ne pricam. Jos kad upalim Ambilight i spustim roletne... Ovaj Samsung T220 mi je sad mali monitor. Jbg, 10 inca je manji.
Moja preporuka je da ako ides na monitor, onda neka bude minimum 24``, ili da uzmes LCD 32``. Sve zavisi koliko para bi izdvojio.
Lepo ti rece user shgh. Ja sam takodje probao da koristim svoj 37 incha full HD display, ali je potrebna razdaljina od barem metar, metar ipo za normalan rad jer display se dosta i greje i posle nekog vremena krene da smeta. Nije to namenjeno da se koristi u te svrhe...
Za 35.000 mozes da uzmes Samsung P2770 od 27 incha i da uzivas... Za 5.000 vise mozes da uzmes verziju sa tunerom...
Ja za sebe bih licno uzeo TV kao monitor, evo sad gledam koji caletu da kupim CRT tv pa da konfiskujem LCD, ali sve nesto tipa vivax, ne znam sta da radim, ne bih ga uzeo da ne crkne posle 369 dana. Ako mozes da napravis razdaljinu malo vecu od tva, uzmi to. Koji planiras Full HD?
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647284. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.